Bagajul de vacanţă: 9 trucuri de stil

împachetezi eficient este cu adevărat o măiestrie. De obicei, avem tendinţa să impachetăm mult mai multe haine decât ar fi necesar. Principiul este simplu şi îl cunoaştem cu toţii: “Să fie!”

Meseria de Consultant de Imagine include şi partea de pregătire a bagajului, iar clienţii mei se folosesc de această facilitate cel mai mult în călătoriile de afaceri. Principiile însă, se pot aplica pentru toate tipurile de călătorii – mai ales pentru vacanţe!

Cum procedezi când vrei într-adevăr să-ţi împachetezi inteligent un bagaj de vacanţă, care să nu-ţi dea bătăi de cap?

Bagajul de vacanţă: 9 trucuri de stil

1. Gândeşte organizat: durata vacanţei + activităţi

În mod ideal, şti deja ce tip de activităţi vei avea în vacanţă. Ce trebuie să faci diferit este să împarţi ţinutele în funcţie de momentul zilei în care vei fi cel mai activă. Astfel, s-ar putea să ai nevoie ca majoritatea ţinutelor să fie de zi şi doar una, maxim două, de seară.

Dacă mergi în primul rând la plajă: sandale sau papuci cu talpă joasă şi rochii subţiri din voal. Ai nevoie de pălărie de soare, costume de baie şi loţiune solară.


Dacă ieşi în fiecare seară în club: destule opţiuni pentru ţinute de seară, pantofi cu toc sau platformă şi un beauty case generos.

Dacă mergi într-o locaţie unde vei vizita obiective turistice: mai multe încălţări sport, comode, pantaloni din bumbac şi ceva cu care să-ţi acoperi umerii. Cu siguranţă – un rucsac sau o poşetă tip poştaş îţi vor fi utile.

Uită de hainele pe care le porţi de obicei şi caută prin dulap acele haine ideale pentru bagajul de vacanţă. E normal să avm tendinţa să împachetăm aceleaşi haine pe care le purtăm tot timpul – ele ne plac cel mai mult şi în ele ne simţim cel mai confortabil, dar asta nu înseamnă că sunt şi cele mai utile pentru vacanţa noastră.

2. Prognoza meteo

Asigur-te că ai haine potrivite vremii, fie că este cald sau frig. Ţine cont că în unele zone temperaturile variază foarte mult între zi şi noapte, aşa că gândeşte-te de două ori înainte să concluzionezi că nu îţi trebuie nici măcar un cardigan.

3. Fără cute

Dacă vei alege cu precădere haine care nu se şifonează, vacanţa ta va fi de două ori mai frumoasă. Foloseşte pentru bagajul de vacanţă tehnica de împachetat bazată pe rularea pieselor vestimentare, în loc de împăturire. Astfel, chiar şi hainele care se şifonează vor ajunge la destinaţie cu cât mai puţine cute.

4. Calculează-ţi ţinutele

În funcţie de câte zile stai în vacanţă, pregăteşte-ţi outfit-urile din timp. Imaginează-ţi ce vrei să porţi în fiecare zi, în cel mai mic detaliu – inclusiv de câte ori te schimbi. Ştiu că poate părea complicat la prima vedere, însă este cea mai sigură metodă prin care te asiguri că:
– nu uiţi nimic acasă
– nu te enervezi la destinaţie
– nu cheltui bani în plus pe lucrurile pe care le-ai uitat şi trebuiesc înlocuite
– arăţi superb în poze
– împachetezi doar strictul necesar

bagajul de vacanţă

5. Garderoba capsulă de vacanţă

Foloseşte formula magică a garderobei capsulă: 13 piese cu ajutorul cărora să poţi crea peste 70 de ţinute.
Secretul? Piese de bază versatile, care se potrivesc în mai multe ţinute. Nu vei avea nevoie chiar de 70 de outfit-uri, însă va fi un exerciţiu excelent de styling pentru tine.

Exemplu de bagaj minim pentru 5 zile într-o capitală europeană, folosind principiul garderobei capsulă:
Un jeans şi un pantalon uni + 5 top-uri colorate sau cu imprimeuri + jachetă într-o culoare neutră;
Adaugi o pereche de încălţări metalizate şi o poşetă cochetă în bagaj şi deja ai cel puţin 10 variante de ţinute!

6. Accesorii versatile

Gândeşte-te la:
– o şapcă pe care o poţi purta atât la plajă, dar şi la o plimbare prin oraş,
– o eşarfă pe care o poţi transforma în bluză sau chiar în rochie,
– un colier care se transformă şi în brăţară sau benţită
Toate te vor ajuta să economiseşti spaţiu în bagaj.

bagajul de vacanţă

7. Listă de shopping

Gândeşte-te înainte să pleci ce vrei să cumperi de la destinaţie şi cam cât loc îţi vor ocupa toate lucrurile noi în bagaj. Alege-ţi o valiză usoară şi încăpătoare, sau chiar una mai mare, pe care să o iei cu tine jumătate goală.

Dacă vrei să cumperi încălţăminte, de exemplu, îţi va trebui mult spaţiu, pentru a o putea transporta fără să o strici. Verifică înainte de plecare câte kilograme are bagajul tău şi câte kilograme poţi transporta, maxim.

8. Totul în variantă mini

Nu mă refer doar la şampon, gel de duş şi cremă de corp. Ia în calcul să înlocuieşti laptop-ul cu o tabletă, uscătorul de păr clasic cu unul mic, un fier de călcat pentru voiaj, etc. Lucruri mici şi compacte, care încap într-un adidas şi nu-şi vor face simţită prezenţa în bagaj.

9. Verifică-i bagajul şi lui

Pune la punct tot ceea ce ţine de dress code, pentru a te asigura că veţi fi confortabili unul cu celălalt când ajungeţi la destinaţie. Dacă e vorba de o ţinută casual, atunci asigură-te că ce înseamnă look casual pentru tine, înseamnă acelaşi lucru şi pentru el. La fel pentru o ţinută de seară, elegantă, sau cele pentru ieşirile de zi cu zi.

bagajul de vacanţă

Pentru a reuşi să-ţi faci bagajul de vacanţă perfect şi să cumperi cele mai cool haine de la destinaţie, te va ajuta să-ţi cunoşti ADN-ul Stilistic. Să ştii exact ce culori ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor, care sunt croielile potrivite pentru forma corpului tău şi ce stil vestimentar îţi dezvăluie cel mai bine personalitatea unică.

Pe site găseşti toate detaliile despre sesiunile dedicate ADN-ului Stilistic, plus o ofertă specială pentru garderoba capsulă. Profită acum şi tu, pentru a te bucura de peste 70 de ţinute realizate cu doar 13 piese vestimentare!

Cu drag,
Mariana Romanică

sursa foto: pinterest.com

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza