Cum m-am reinventat, după divorţ

După divorţ, am fost puţin debusolată. Investisem atât de mult în soţia din mine, în mine ca parteneră de cuplu, şi mai tărziu în mine ca suport pentru celălalt, încât după ce am divorţat şi nu mai eram toate astea… m-am trezit că habar nu am cine sunt.

Mă uitam în oglindă şi nu recunoşteam „personajul”. Mi-am dat seama că uitasem cum e să fiu eu – femeia.  Şi atât. Mă identificasem atât de mult timp cu mine în raport cu altcineva… încât ajunsesem să mă pierd pe drum.

Când am intrat în relaţie aveam 23 de ani, abia terminasem facultatea. Când am ieşit din relaţie aveam deja 28 de ani, un copil de 3 ani şi munceam 12 ore pe zi. Era cumva normal să nu mă recunosc.

Nu mă puteam întoarce la cine eram înainte, pentru că se adăugaseră deja prea multe la „cv”. Cine am fost între timp nu ştiam, deci nu era în nici un caz o destinaţie. Cine eram acum, singura opţiune era să aflu.

Ce înseamă asta? Am descoperit că „autentic” poţi fi, în primul rând, doar dacă eşti fericit. Pentru că în momentul în care m-am trezit singură, brusc, începusem să mă văd pe mine cu alţi ochi.

M-am uitat la mine fără filtru, sincer, doar eu şi oglinda. Şi eu cea din oglindă. Proiecţia, percepţia. Tot ce vedeam era altfel pentru că scăpasem de etichetele care deveniseră povară pe umerii mei. Şi cel mai mare şoc a fost că pentru prima dată după mulţi ani, mă vedeam foarte sexy.

mariana romaica elle style awards
Dar fizic, nu m-am schimbat deloc din ziua în care am semnat actele şi până a doua zi. A fost nevoie să divorţez ca să îmi aduc aminte cine sunt, să mă plac din nou, să îmi zâmbesc din nou fără compromisuri.

Şi faptul că sunt consultant de imagine m-a scos din vârtejul căutării identităţii mai repede decât mă aşteptam.

Cum m-am reinventat după divorţ

Am început să mă joc cu hainele mele şi să dezvolt în jurul femeii sexy pe care o (re)descoperisem. Sunt înaltă, am o siluetă în formă de clepsidră şi maternitatea mi-a transformat corpul de copilă în corp de femeie. Până acum, nu reuşisem să mă împac cu ideea asta sau să-mi placă transformarea. Acum începusem, însă, să mă bucur de ea.

Faptul că am ştiut ce să fac cu mine, cu înfăţişarea mea, atunci când în sfârşit am avut ochi şi timp să mă uit în oglindă, m-a salvat, probabil, din cea mai urâtă depresie pe care o trăiesc femeile în situaţia asta.

Să te trezeşti după aproape 3 veacuri, fără nici un fel de răgaz pentru a te dezmetici, că nu ştii cine eşti, poate să te doboare. Atunci mi-am dat seama ce instrument valoros este consultanţa de imagine pe care eu o practic de 5 ani.

Stil vestimentar = stil personal, ok? M-am agăţat de imaginea sexy pe care o „zărisem” în oglindă şi care îmi ridica moralul, pentru a mă reinventa – mai puternică şi mai hotărâtă ca niciodată. Cineva mi-a spus chiar că par „intangibilă”, dar eu n-aş merge până acolo.

stil dupa divort
Deci? Cum am construit acest look care să mă facă să mă simt bine şi să mă ajute să merg mai departe, deşi ştiam că ce-i mai greu de-abia acum urmează?

A fost simplu, dar a trebuit să scot de la naftalină nişte accesorii, să fac o vizită la magazinul de lenjerie intimă şi să-mi înlocuiesc perechea favorită de jeanşi cu nişte pantaloni din piele întoarsă.

Ce am făcut eu şi poate încerca orice femeie

1. Cumpără-ţi un sutien push-up. Nu ştiu alte femei cum sunt, dar eu după doi ani în care am alăptat, am uitat cum e să porţi un sutien normal, darămite unul push-up. Prima revelatie a fost, deci, când o astfel de piesă a devenit prietena mea cea mai bună, zilnic.

2. Sexy chiar dacă este frig.. Nu-i imposibil. Am făcut o pasiune pentru bluzele petrecute cu mânecă lungă, dar favoritul meu, încontestabil, a fost un astfel de model tip body. Piesa perfectă! În plus, fiind la modă, au fost disponibile peste tot!

stil dupa divort
3. Profită de trenduri. Aşa am făcut şi eu. Mai exact, le-am folosit ca scuză, pentru ceva ce oricum îmi plăcea: ciorapi negrii cu plasă. I-am purtat în miezul zilei, cu o cămaşă albă, fustă neagră trei sferturi şi ghete cu toc. M-am simţit the queen of the world.

15179028_10154043337310544_5265425327899747901_n
4. Accesoriile de la naftalină. Aici vorbesc de curele sau brâuri de pus în talie, pe care le aveam într-un sertar. Nu-l mai deschisesem de câţiva ani. Am început să le port şi forma mea de clepsidră a început să se vadă. Previzibil, nu? În acelaşi timp, outfit-urile mele au început să fie mai gândite şi mai structurate, iar percepţia mea despre cum arăt şi evident, cine sunt – a început să işi facă efectul: moralul sus.

mariana romanica premiile kanal d
5. Talia. Să-ţi marchezi talia este probabil cel mai inteligent lucru pe care poţi să îl faci atunci când vrei să te simţi feminină şi sexy. Nu doar cu o curea în talie, ci cu o pereche de pantaloni cu talie înaltă, purtaţi cu un pulover băgat înăuntru. Sau o cămaşă înnodată la mijloc. Sau cu o rochie petrecută. Sau cu o vestă lungă şi cordon. Variante sunt multe, iar eu – care le ştiam şi până atunci le recomandam altora – le folosesc acum zi de zi.

talie marcata
6. Smoking hot. Nu, nu m-am apucat de fumat. Pur şi simplu mi-am promis, cu tot riscul şi responsabilitatea, că o să ies mereu din casă simţindu-mă sexy. Asta a însemnat de multe ori smokey eyes şi o coadă înaltă de cal, sau coc în vârful capului. Adică timp dublu pentru hair & make-up. Dar merită. Şi reacţiile sunt pe măsură. Complimentele ajută, iar faptul că femeile din jurul meu mă admirau şi-mi făceau complimente pentru cum arăt a contribuit foarte mult la starea mea de spirit. Fetelor, vă mulţumesc!

stil sexy
7. Culoare. Da, am ieşit (puţin) din uniforma lui negru. Am purtat o rochie galbenă, o cămaşă în carouri roşu cu bleumarin, un hanorac roz cu „I love Rome”, cămaşă albă şi bleumarin cu alb, plus un body petrecut cu mânecă lungă roşu cu sclipici. Caut, încă – ceva mov şi ceva verde închis. Când găsesc vă anunţ!

mariana romanica gala forbes 10 cool brands
8. Haine noi. In with the new, out with the old. Ca şi în viaţă, aşa şi în şifonier. Am profitat de sărbători ca să-mi cumpăr câteva piese noi, care să mă inspre. Toate au avut un upgrade pe stil. Trebuiau să fie într-un fel sau altul, sexy. Aşa am descoperit perechea cea mai cool de pantaloni: piele întoarsă (superbă la atingere), conici, talie înaltă. Licence to kill. The look, nu altceva.

9. Ceva ce nu se poate cumpăra. Este gratis, dar munceşti pentru a-l păstra în fiecare zi. Puterea de a merge mai departe cu zâmbetul pe buze, oricât de greu ar fi. Şi să mă văd frumoasă în oglindă, zilnic, a fost parte din ceea ce mi-a dat putere. Fără asta nu reuşeam!

mariana romanica cum m-am reinventat după divorţ
Te invit şi pe tine să-ţi iei puterea din frumuseţea ta, din haine şi din stil. Pentru că este o armă care îţi poate şterge lacrimile în zilele când nu mai ai puteri, îţi face ziua mai bună când starea de spirit nu e cel mai sus şi în timp, te ajută să te identifici cu femeia care vrei să fii.

Eu o să fiu aici, cu tot ceea ce poate să te ajute din lumea consultanţei de imagine. Toate secretele şi trucurile despre haine, frumuseţe şi stil. Tot ce m-a ajutat pe mine din Power Dressing şi redefinirea sinelui. Tot ce te poate ajuta să te reinventezi sau regăseşti.

Yours,
Mariana Romanică

Articolul este parte din campania de constientizare Timp de Fericire, dedicată îmbunătăţirii calităţii vieţii prin relaţionare, dezvoltare şi performanţă personală

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza