Cum să te aduni, fără să dea cu minus

N-aş vrea să cred că sutele de nopţi în care mă trezeam din somn ca să scriu, acum nu mai înseamnă nimic. Acum, când a trecut o lună intreagă de când nu am mai scris, vreau să zic.

În timpul acesta, mi-am citit în suflet în fiecare zi. Am căutat o piesă lipsă din puzzle şi am cercetat direcţia în care vreau să mă îndrept de acum înainte. Mai mereu, e vorba despre acest loc virtual, această comunitate cu peste zece mii de suflete care îi calcă pragul lună de lună.

Sunt sigură că nu sunt singura care la un moment dat, din diferite motive, îşi pune întrebări. Se opreşte, doar pentru a continua mai bine.

Circumstanţele mele nu sunt deosebite. Cu toate acestea, să stau acasă cu bebeluşa, ca mamă a doi copii, este cu totul diferit faţă de prima experienţă, când exista doar David în familia noastră. Cumva, mi-am oferit dreptul la acest scenariu încă de când eram însărcinată. Mi-am oferit dreptul de a mă opri din orice fac, pentru a-mi dedica timpul copiilor, dacă asta o să vreau.


Scris negru pe alb, mă uimeşte că am gândit aşa – să consider un privilegiu ceea ce este de fapt, natural. Încă mă acomodez cu naturaleţea instinctelor mele de mamă, deşi antreprenorul din mine opune rezistenţă în fiecare zi.

Adevărul este că, după ce l-am născut pe David, nu mi-am luat deloc răgaz. Abia acum, după al doilea copil, constat asta – făcând diferenţa. Zile în care stai pur şi simplu cu bebeluşul şi te bucuri de el. Nu făcusem asta… dar învăţ acum.


Echilibru. Spre asta tind. Relaxarea cu care să pot să îmi ofer nu o zi, ci o săptămână sau o lună liberă. Este înălţătoare libertatea, dar atât de complex drumul până la ea.

Am avut nevoie de resurse specializate care să mă ajute să îmi fac ordine în business, să (re)prioritizez, să fac alegeri noi, să conştientizez lucrurile care mă încetineau, mă nemulţumeau şi îmi consumau timpul, degeaba.

Am avut nevoie de curaj să pun pe foaie exact ce simt, ce gândesc, ce îmi doresc şi ce nu îmi (mai) doresc. M-am învârtit în jurul cozii, am amânat, am trecut prin toate stările descrise în cărţile de psihologie.

Până într-o noapte.
Copii dormeau, el dormea. Eu nu numai că nu aveam somn, ci aveam şi foarte multă energie. Simţeam că vreau să fac ceva constructiv, simţeam că a venit momentul să fac ceva care contează, care să schimbe tot.

Revelaţia

Aveam de mult pe masa de lucru o resursă extraordinară de business, un caiet de lucru cu cele mai meticuloase întrebări, pas cu pas, care să te pună pe picioare după pauză. Sau să te ajute să o iei de la zero. Sau să începi. Genul de material pe care dacă îl parcurgi cu sinceritate, obţii acele răspunsuri care te iluminează.

Cumva, întrebările curg dintr-una în alta ca într-un dans. Mai întâi vals, apoi tango, până ajungi la pogo. Întrebările – care mă fac să cred că sunt concepute intenţionat pe un parcurs psihologic – reuşesc ceea ce mintea nu poate singură. Să facă ordine.

Să cureţe, să spele: gânduri, idei, lucruri la care ne era greu să renunţăm, sabotori de tot felul.
Măreţia răspunsurilor pe care le generează îţi dă avânt să (re)porneşti, să te organizezi realist, să îţi stabileşti obiective sănătoase. Îţi dă entuziasm.

Eu am scris 16 pagini de răspunsuri. O radiografie a sinelui. La final, eram atât de uimită de rezultat, mă simţeam ca şi când aş fi terminat o capodoperă. Încă mai am acest sentiment.

Îţi mulţumesc, Iulia Ghevrea – om frumos – pentru al tău Blog Log. Este un material valoros, care m-a scos dintr-o negură. M-a ajutat să mă adun, fără să îmi dea cu minus.


blog logAşadar, vă fac şi vouă acest dar. Această resursă, această informaţie.
Pentru toate noi (şi voi) care v-aţi blocat vreodată, pentru oricine doreşte să îşi fac vreodată un site, un blog, un business. Pentru cine vrea să apese restart sau refresh. Pentru cine vrea să fie sincer. 

Despre Blog Log

#BlogLog este un planner dedicat antreprenorilor / bloggerilor ce au nevoie de dezvoltarea unei strategii de content in blog si social media si de o buna organizare a calendarului editorial.
Plannerul vine in format digital, ready-to-print si contine:
Log – unde gasesti cateva printabile gen Calendar Saptamanal sau Plan de Zi
Workbook – unde vei gasi intrebarile structurate pe categorii si cu ajutorul caruia vei alcatuii un plan si vei putea organiza un calendar editorial de postari chiar si pentru cateva luni in avans.
Cale’n’Dar – este un calendar 2018 personalizat cu gandul la #mameprenoare, unde poti trece pe zile un reminder, tema de postari, etc
UPDATE: BlogLog contine acum si RockYour MEDIA KIT – un ghid esential despre media kit-ul de blog si monetizarea prin colaborarea cu branduri.

Materialul este disponibil aici.

Cu drag,
Mariana Romanică

sursa foto:
Alina Băisan şi Digital Marketing Artisan

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza