Fusta-pantalon, vedeta absolută a sezonului

Vara aceasta ne vom bucura din plin de un obiect vestimentar cu totul versatil: fusta-pantalon. Nu numai că s-a regăsit din plin pe catwalk, dar a fost primită cu braţele deschise de către publicul larg, în toate formele şi lungimile ei.

Fie că vorbim despre varianta de lungime “trei sferturi”, cunoscută sub denumirea de pantaloni culotte; sau despre cea maxi, cunoscută sub numele de pantaloni palazzo, fusta-pantalon se poartă sezonul acesta în imprimeu floral, dungi, buline, material creponat, voal, lame-uri. Modele vesele, chic, romantice, cool, fresh, care exprimă polivalenţele feminine prin mix-ul dintre mobilitatea sporită şi fluiditatea delicată.

Este o variantă interesantă pentru femeile care în general evită să poarte fustă. Se găseşte şi sub formă de salopetă, sau sub formă de set, cu diverse modele de top. În general, imprimeurile tropicale sau cele florale sunt opţiunea perfectă pentru un astfel de outfit asortat, vesel şi sexy.

Fusta-pantalon tip culottes

De departe cea mai chic piesă vestimentară pentru zi, pantalonul culotte este prin excelenţă o opţiune actuală. Poate reprezenta cu uşurinţă categoria hainelor de bază din garderobă, mai ales într-o variantă de culoare uni. Există o varientate de modele şi croieli, potrivite oricărui stil. Se potriveşte şi pentru anumite evenimente de seară cu dress code creativ sau cocktail.


fusta-pantalon
Uite şi câteva exemple concrete pe care le poţi comanda online: culotte bleumarine 149 Ron aici, model cu flori 139 Ron aici, model cu buline 129 Ron aici şi model tip denim aici.

fusta-pantalon

Fusta-pantalon tip palazzo

Lejer, fluid, confortabil, uşor de purtat. Acestea sunt doar câteva avantaje ale pantalonului palazzo. Arată ca o fustă maxi, cu toate avantajele unui pantalon. Este ideal dacă îţi doreşti să porţi tocuri înalte, pentru că lungimea lui maschează înălţimea tocurilor şi crează iluzia unor picioare foarte lungi. Mai ales cei cu talie înaltă, chiar purtaţi fără încălţăminte cu toc, înalţă întreaga siluetă. Dacă optaţi pentru un imprimeu şi material mai plin, acest pantalon va ascunde toate imperfecţiunile şi rotunjimile. La polul opus, pantalonul palazzo este foarte sexy cu un cropped top.

fusta-pantalon
Uite şi câteva modele pe care le poţi comanda online: palazzo galben cu flori 299 Ron aici, palazzo negru amplu 169 Ron aici, palazzo roz casual 199 Ron aici şi palazzo cu dungi aici.

fusta-pantalon
Despre cel mai nou şi îndrăzneţ model, însă, nu am vorbit încă. Fusta-pantalon, fie că este ea culottes sau palazzo, în sezonul acesta a primit un upgrade. Este vorba despre crăpături laterale, simple sau petrecute, denumite internaţional “side high slit”.

Fusta-pantalon cu şliŢ

Cu un aspect ce invocă orientul pe alocuri, sau cu linii drepte în manieră minimalistă, fusta-pantalon cu şliţuri laterale este “the it item” pentru vară. Se poate purta atât ziua cât şi seara, înfuncţie de material, textură, culoare şi croială.

fusta-pantalon
Iată şi câteva modele pe care le poţi comanda online: culotte print floral cu şliţ lateral petrecut 296 Ron aici, culotte negru cu şliţuri petrecute 119 Ron aici, model sport cu capse 139 Ron aici şi culotte negru cu şliţuri laterale simple 59 Ron aici.
fusta-pantalon
Ce părere ai? De care ai purta, sau ai deja în garderobă? Eu port modelul culotte mai ales la birou, pentru sesiunile de consultanţă de imagine, iar palazzo am purtat la cel mai recent workshop. În cazul celor cu şliţuri laterale a fost dragoste la prima vedere, iar în curând veţi vedea într-o postare separată cum am ales să îi port.

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza