Accesoriile de bază pentru organizarea dulapului de haine

În peste 5 ani de când realizez sesiuni de analiza garderobei pentru clientele mele, am identificat şi colecţionat foarte multe informaţii despre organizarea dulapului de haine.

Tot în timp mi s-a dovedit că sunt foarte importante accesoriile pe care le folosim pentru garderobă, atât în ceea ce priveşte organizarea hainelor, cât şi depozitarea sau îngrijirea lor. Am pregătit o listă simplă şi clar structurată, care să te ajute să găseşti soluţii utile, potrivite spaţiului pe are îl ai.

Accesoriile de bază pentru organizarea dulapului de haine

  1. Umeraşele potrivite

Poate părea un subiect superficial, însă multe haine se strică sau se deteliorează din cauza umeraşelor pe care sunt aşezate în dulap. Umeraşele potrivite reprezintă o investiţie pe termen lung foarte bună, te scapă de surprize nedorite şi te ajută să economiseşti spaţiu.

Tipuri de umeraşe
Umeraşele pot fi:
simple pentru bluze şi rochii, umeraşe antialunecare pentru bluze şi rochii, învelite în catifea,
– umeraşe pentru sacouri şi cardigane,
– umeraşe simple pentru fuste şi pantaloni sau umeraşe multiple,
– umeraşe multifuncţionale,
– umeraşe pentru curele, umeraşe pentru eşarfe, umeraşe pentru cravate

organizarea dulapului de haine

2. Organizatoare

Organizatoarele sunt ideale mai ales pentru lenjeria intimă, şosete şi ciorapi, cordoane, panglici şi accesorii de tipul căciulilor, mănuşilor, etc. Ele mai pot fi folosite şi pentru încălţăminte sau depozitarea hainelor pe care nu le purtăm

Tipuri de organizatoare:

– organizatoare mici tip cutie cu separeuri multiple – ideale pentru lenjerie, şosete, căciuli şi mănuşi sau cutii simple; organizatoare mari de tip cutie pliabilă sau raft;
– organizatoare pentru încălţăminte tip cutie individuală, multiplă, geantă portabilă, raft vertical, sau cu buzunare;
– huse antimolii, huse simple de protecţie şi huse portabile;
saci pentru vidat hainele, huse pentru vidat cu agăţătoare
organizarea dulapului de haine

3. Accesorii utile

Există multe accesorii care ne pot fi utile în garderobă, în special cele care se referă la îngrijirea hainelor, dar şi diverse suporturi pentru haine şi accesorii

huse de protecţie pentru spălare, aparat de călcat cu abur, aparat pentru îndepărtarea scamelor, rolă curăţare
planşă pentru împăturit hainele, portmantou, suport pentru genţi, cutie bijuterii

organizarea dulapului

Hainele, accesoriile şi bijuteriile din garderoba ta ar trebui să fie uşor accesibile şi “ready to wear” – sau măcar să nu-ţi ia mai mult de 5 minute până să te poţi îmbrăca. Aşezarea pe umeraşe a majorităţii hainelor, depozitarea corectă a acesoriilor şi organizarea bijuteriilor te poate ajuta să ai o imagine de ansamblu a tuturor piselor tale şi astfel, să creezi mult mai repede ţinute chic.

Nu uita că poţi oricând să îţi organizezi garderoba cu ajutorul unui profesionist, simplificând întreg procesul şi câştigând foarte mult timp. Toate detaliile despre asta sunt disponibile aici.

Cu drag,
Mariana Romanică
your Image Consultant

 

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza