Effortlessly Chic – 9 trucuri pentru a obţine acest stil

Stilul effortlessly chic are statut aspiraţional pentru majoritatea femeilor. Tipic franţuzoaicelor etern admirate, acest stil vestimentar este pentru multe dintre noi o enigma: atât de simplu şi totuşi atât de sofisticat.

Secretul acestui look este focusul extins dincolo de haine.

Pentru obţinerea lui, trebuie să ai în primul rând o atitudine pozitivă, zâmbetul mereu pe buze şi umerii relaxaţi. Apoi, stilistic vorbind, trebuie să ţii cont de câteva elemente. Ele, cumulat, vor crea o aură de nonşalanţă în jurul tău.

Mai jos ai o listă cu nouă lucruri pe care este indicat să le faci, dacă îţi doreşti să obţi un look effortlessly chic.

Style tip: pentru a obţine acest stil din prima, ar fi bine să aplici tot ce scrie mai jos în acelaşi timp. Asta necesită puţin exerciţiu şi o garderobă destinată acestui stil. La început, incearcă să aplici cel puţin patru elemente din listă,

Effortlessly chic, do’s & don’ts

1. Poartă încălţăminte cu talpă joasă. Loafers, oxford shoes, mocasini, balerini – definiţia comodităţii pe de-o parte, dar şi structura acestui look degajat, pe de altă parte. Faptul că eşti încălţătă comod (dar chic, observi că încălţămintea sport nu este în listă) contribuie la o dispoziţie bună întreaga zi şi la o atitudine relaxată, care să se potrivească cu vestimentaţia. Dacă nu poţi fără tocuri, atunci alege tocuri groase, pătrate şi mici sau încălţări kitten heels.

2. Alege haine loose fit. Senzaţia de “effortlessly chic” vine şi de la felul în care hainele arată pe tine. Aşadar, nu purta haine mulate. Evită pantalonii strâmţi, materialele cu elastan, cămăşile cărora le închizi cu greu nastruii în zona bustului, rochiile bodycon şi aşa mai departe.

effortlessly chic

3. Evită piesele care sunt prin definiţie “sexy”. Decolteul adânc, fustele cu şliţ adânc sau cele prea scurte – ele nu fac parte din povestea stilului effortless. Poti să incluzi mai degrabă, în socotelile tale, un top/cămaşă cu decolteu în V care se opreşte pe stern, sau o fustă midi.

effortlessly chic

4. Accesorii puţine şi discrete. Fie porţi cercei şi un inel, fie colier şi o brăţară. Cam asta ar fi tot. Dacă vrei să porţi ceas, atunci celelalte accesorii (poate cerceii) să fie insesizabili.

5. O poşetă crossbody e cea mai indicată, dar dacă ai neapărat nevoie de ceva mai mare, atunci alege un ghiozdan în stil minimalist sau o poşetă destructurată, din piele moale.

effortlessly chic

6. Ocoleşte hainele din materiale lucioase, paietele şi sclipiciul. Nu este neapărat o regulă, dar dacă eşti la început în a purta stilul effortlessly chic, atunci e mai bine să le eviţi.

7. Nu te asorta prea tare. Evită să porţi două piese în aceiaşi nuanţă. În general, alege haine în culori neutre, pe care să le asortezi cu ceva colorat. O pată de culoare “aruncată” în outfit este de preferat.

effortlessly chic

Beauty Styling

8. Poartă un machiaj natural, invizibil . Pentru că effortlessly chic înseamnă să arăţi bine cu puţin efort, sau să dai senzaţia că nu ai depus prea mult efort. Trebuie să ţii cont că exerciţiul machiajului natural o să îţi ocupe destul timp, până când vei reuşi într-adevăr să îl obţii rapid.

9. Messy hair, don’t care. Exact! Acea coafură aparent lejeră, degajată. Ştim că ea, de fapt, include câteva agrafe strategic poziţionate, şampon uscat sau spray cu sare de mare, părul puţin tapat şi poate chiar o şuviţă aranjată cu ondulatorul. Suficient de aranjat încât să fii prezentabilă şi suficient de răvăşit încât să pară că l-ai coafat într-o secundă.

effortlessly chic

Eu îţi recomand să încerci chiar mâine (sau azi) acest stil! Sigur ai în şifonier tot ce îţi trebuie, iar o provocare stilistică o să anime pentru tot restul zilei.

Spune-mi ce ţi-a fost uşor să faci, ce ţi-a fost mai greu, ce ai găsit imediat în dulap sau ce nu ai avut deloc. Inspiră-te din fotografii, caută pe Pinterest (mă găseşti şi pe mine acolo) mai multă inspiraţie şi exersează acest tip de look. Fii atentă la cei din jur, vezi dacă observă vreo schimbare.

Get More Style

Dacă ţi-a plăcut acest articol, stay tuned! Urmăreşte pagina noastră de Facebook şi contul de Instagram pentru cele mai noi update-uri despre modă, stil, tendinţe şi inspiraţie zilnică! Abonează-te şi la canalul de YouTube pentru a vedea fiecare reportaj TV, tutorial de stil şi episoadele despre modă.

Nu uita că îţi poţi programa o sesiune stilistică (sau toate) chiar acum:
– Analiza Cromatică: afli culorile care ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor
– Forma Corpului: accesorii, bijuterii şi croieli care îţi avantajează forma/statura corpului
– Stil Vestimentar: definirea stilului în funcţie de personalitatea şi modul tău de viaţă,
– Analiza Garderobei: selecţia şi sortarea hainelor pe care le ai, ţinute noi + garderoba capsulă
– Personal Shopping: cumpărături smart = revitalizează, măresc exponenţial şi omogenizează garderoba
– Outfit Portofolio: realizăm şi fotografiem ţinute complete cu hainele tale (noi şi existente anterior)

Detalii complete despre sesiunile stilistce găseşti aici.

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza