The Empty Shop – locul hainelor pe care nu le mai porţi

Existenţa magazinului gol The Empty Shop din Mall Promenada este de departe cea mai bună veste din această primăvară!

La fiecare sesiune de Analiza Garderobei / Detox Garderobă pentru clientele mele, scoatem din garderobă diverse piese vestimentare, din motive variate. Fie nu i se potrivesc din punct de vedere al culorii, stilului sau formei corpului, fie sunt piese care au fost în trend în sezoanele anterioare, fie sunt mici sau mari, fie pur şi simplu nu-i mai plac şi nu le mai poartă.

Ei bine, de fiecare dată există întrebarea: “ce fac cu aceste haine?” / “unde le duc?”
Pentru majoritatea soluţia ar fi fost ca hainele să dispară pur şi simplu din casă, fără să mai reprezinte o problemă pentru ele, iar asta a devenit posibil datorită acestui Empty Shop.

E simplu – pui hainele pe care nu le mai porţi într-o sacoşă şi le duci la The Empty Shop din Mall Promenada. Iată cum funcţionează conceptul:

The Empty Shop – locul hainelor pe care nu le mai porţi

La „The Empty Shop”, clienții și vizitatorii mall-ului sunt invitați nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai îmbracă. Ele vor fi donate unor familii cu posibilități materiale reduse. Proiectul se derulează în parteneriat cu organizația „Let’s Do It, Romania!”, care se va ocupa de partea logistică a campaniei.


empty shopHainele, odată colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do It, Romania!”, apoi  curățate și livrate unui număr de 1000 de familii. Proiectul acoperă județele Maramureș, Neamț, Iași, Constanța, Târgu Jiu, Călărași, Ialomița. Hainele strânse vor fi distribuite unor comunități în care riscul de abandon școlar datorat lipsei unor bunuri materiale de bază (hrana, alimentele sau îmbrăcămintea) este foarte  ridicat.

Conform celor mai recente date Eurostat, România este a treia țară europeană cu cea mai mare rată a abandonului școlar, de 18,5%, după Malta și Spania. În același timp, România deține cel mai mare procent de copii săraci (grupa de vârstă 0-17ani) din Europa care atrage după sine riscul excluderii sociale.

Anul trecut, „Let’s Do It, Romania!” a colectat în cadrul programului propriu „Let’s Share & Care!” 7 de tone de îmbrăcăminte, dar și jucării, rechizite și mobilier, direcționate către 850 de copii și familiile acestora din cinci județe ale țării.

Unde găsim magazinul

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al mall-ului Promenada și este deschis în perioada 5 aprilie – 18 aprilie a.c., în intervalul orar 10.00 – 22.00.

empty shop

Celelalte puncte de colectare vor fi organizate în mall-urile City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectării exclusive de îmbrăcăminte.

Pentru toate sesiunile de Analiza Garderobei din perioada în care The Empty Shop este deschis, preluarea hainelor şi transportul lor la punctul de colectare este oferit în mod gratuit de către MR Image Consulting.

Salut pe această cale iniţiativa The Empty Shop! Cred că un astfel de magazin permanent în Bucureşti şi principalele oraşe ale ţării ar fi ideal, cu utilitate maximă.

Yours,

Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza