MODA TOAMNA IARNA 2017: Style Trend Report

Inevitabil, moda merge înainte cu paşi repezi, în fiecare sezon. Toamna este cu siguranţă cea mai captivantă perioadă din punct de vedere stilistic, iar designerii nu-şi înfrânează nicicum creativitatea.

Evident, avem recurenţele obişnuite în modă: tricotaje, materiale groase, blană de tot felul, paltoane, catifea şi stofă. Ce este diferit în acest an, poate – pe lângă lucrurile cu care deja ne-am obişnuit, e chiar interpretarea acestor elemente coordonate cu temperaturile de afară.

MODA TOAMNA IARNA 2017: Style Trend Report

Sezonul acesta o să purtăm hainele mai relaxat, într-un mod feminin şi jucăuş, ajutate de un mix interesant de imprimeuri, materiale, texturi şi direcţii stilistice. Ca de obicei, există câte ceva pentru fiecare, iar eu am cules doar nouă dintre cele mai cool tendinţe care s-au evidenţiat pe catwalk.

1. ATHLEISURE

Îmbrăcămintea comodă, cu influenţe sport, a câştigat un segment enorm din piaţă. Pe de-o parte sunt tinerii care l-au transformat în noul casual, iar pe de altă parte consumatorii de lux, acei globe trotter care se află mereu între două zboruri şi vor să se bucure de confortul clasic al unui trening, însă în varianta lui cea mai elegantă – de exemplu, din caşmir. Aici Zadig & Voltaire, Vionett, Marc Jacobs, Fenty x Puma by Rihanna.

moda toamna iarna 2017

2. TRANDAFIRI

Fie că este vorba despre un imprimeu floral cu trandafiri, fie că sunt brodaţi sau adăugaţi ca accesoriu de sine stătător în locul epoleţilor, trandafirii au câştigat cu desăvârşire cursa pentru cea mai iubită floare în modă. În variantă romantică modernizată, trandafirii vor exprima atât feminitate, cât şi senzualitate şi delicateţe, în orice outfit. Aici Erdem, Adam Selman, Ralph Laurent, Dolce & Gabanna.

moda toamna iarna 2017

3. FULGI

Pentru prima dată, fulgii devin mainstream – pot fi purtaţi oriunde şi oricum, indiferent de context, momentul zilei sau… mărimea fulgilor. Majoritatea designerilor au optat pentru un look dramatic, cu fulgi supradimensionaţi şi folosiţi din abundenţă. Ei pot fi delicaţi, ca detaliu al unei piese vestimentare, sau oversized, ca element central al outfit-ului. Aici Dolce&Gabanna, Ann Demeulemeester, Mary Katranzou, Prada.

moda toamna iarna 2017

4. DEUX PIECE

Cu pantaloni şi o notă masculină în principal, însă a fost prezent pe podium şi deux piece-ul format din sacou şi fustă. De altfel, prin acest deux piece s-a imprimat şi efectul vizual de ţinuta monocromă, fiind de cele mai multe ori un head-to-toe în tonuri de gri sau carouri. Desigur, varietatea există, de la materiale cum ar fi catifeaua sau pielea subţire, până la reiat şi jeans. The sky is the limit. Aici Jil Sander, Max Mara, Marni, Hermes.

moda toamna iarna 2017

5. HAINĂ MAXI DE BLANĂ

Nu este o noutate, însă în acest sezon ea capătă noi dimensiuni, lungimi şi culori. Într-un context vesel, nuanţele sunt dintre cele mai diferite – toată paleta de galben, verde, vernil, kaki, roz, ciclame, bordeaux, fucsia. Lungă până la jumătatea gambei (o lungime de reţinut în acest sezon), sau în orice caz peste genunchi, această haină va fi cu siguranţă o piesă statement. Aici Nina Ricci, Emilio Pucci, Wanda Nylon, Burberry.

moda toamna iarna 2017

6. HAINĂ MATLASATĂ

Acea geacă groasă din puf, foarte voluminoasă, pe care de obicei o vedeam doar în contextul sporturilor de iarnă sau deplasărilor în crivăţul munţilor. Designerii au găsit un mod de a o transforma atât într-o piesă elegantă, i-au găsit şi o variantă boemă, romantică, dar şi o interpretare cool, mai sport. Aici Dolce & Gabanna, Eudon Choi, Jil Sander, Mulberry.

moda toamna iarna 2017

7. MINI TOPUL MAXI

Este vorba de noul sexy, care presupune un top – pulover, cămaşă, bluză lungă. Lungă cât o rochie mini. Variante de styling sunt multiple, însă toate au un numitor comun: hainele nu sunt multate, din contră. Evident, este un trend recomandat pentru femeile care vor şi se simt bine arătându-şi trei sferturi din picioare, sau.. celor care le place să poarte cizme de lungimea… unor pantaloni. Aici Fendi, Jonathan Simkhai, Marc Jacobs, Stella McCartney.

moda toamna iarna 2017

8. ARGINTIU METALIZAT

Imaginează-ţi argintiul în toate formele de material metalizat care există. Şi toate nuanţele de argintiu. Geacă din piele argintiu vintage, bluză plisată din mătase argintiu luminos, rochie din lame ca oglinda. Inclusiv glitter-ul şi tot ceea ce înseamnă particule care lucesc, intră în aceiaşi categorie. Cea mai frumoasă stea pentru vârful bradului, acum este out and about. Aici Bottega Veneta, Chanel, Christopher Kane, Loewe.

moda toamna iarna 2017

9. MESAJE SCRISE

Textul propriu-zis pe haine nu este ceva nou, nicidecum. În schimb este o noutate pe catwalk, îmbrăţişată de suficient de mulţi designeri încât să fie declarată trend. Dar vremurile în care purtam tenişi, fustă tutu şi tricou cu mesaj au apus. Ţinutele propuse acum sunt cu mult mai sofisticate şi tocmai prin asta atrag atenţia către text. Aici Cristian Siriano, House Of Holland, Jenny Packham, Jeremy Scott.

moda toamna iarna 2017
Ce părere ai despre aceste tendinţe? Care îţi place cel mai mult dintre ele, care crezi că ţi se potriveşte?

Experienţa meseriei mele de Consultant de Imagine vine la pachet cu multe situaţii în care, împreună cu clientele, am ales să ocolim anumite trenduri sezoane la rând. Nu ar fi contribuit la idealul stilistic al clientei (pe termen lung) şi nici nu se încadrau în nevoile stilistice pe termen scurt.

Nu uita că e important să rămâi fidelă stilului tău personal, indiferent de tendinţele sezoniere. Pentru asta, e bine să cunoşti tendinţele, însă trebuie să îţi cunoşti şi stilul personal, ca mai apoi să poţi selecta doar ce ţi se potriveşte, din tot ce e la modă.

Cum îţi defineşti stilul personal autentic, cel care te reprezintă 100%?

Simplu. Se numeşte ADN Stilistic şi este format din trei paşi simpli:
culorile care ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa tenului, a ochilor, a părului şi a buzelor
croielile care te avantajează în funcţie de forma corpului tău
– modul ideal de a-ţi exprima în mod autentic personalitatea, stilul de viaţă şi gusturile personal cu ajutorul hainelor, ceea ce crează stilul vestimentar

Dacă vrei să îţi descoperi ADN-ul Stilistic, te invit la un curs personalizat 1 la 1 cu mine.
Detalii aici.

Cu drag,
Mariana Romanică

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza