Stil pe frecvenţa fericirii

Am întâlnit sute de femei (poate chiar mii), preocupate de aspectul lor. Uneori ne găndim că asta face parte din felul nostru de a fi şi că e normal să ne preocupe frumuseţea. A noastră şi a tot ceea ce avem în jur. Dar care este preţul real al frumuseţii noastre, pe care de multe ori o construim după standarde… care nu ne aparţin? Şi ce înseamnă de fapt să ai un stil pe frecvenţa fericirii?

M-am întrebat, de multe ori, în discuţiile 1 la 1 cu femeile pe care le consiliez, ce caută ele de fapt. De ce acea nemulţumire de sine nu se vindecă cu absolut nimic? Ce fel de soluţii sau răspunsuri aş putea să le dau, ca să le vindec rănile – care n-au nici o legătură cu hainele – dar care au de-a face cu felul în care cumpără şi poartă, mai târziu, ceea ce au ales.

Stil pe frecvenţa fericirii – diagnostic

De mult ori, oamenii au în ei o durere atât de adâncă, încât nimic palpabil nu o mai poate vindeca. Nici o bijuterie, nici o rochie sau pereche de patofi, poşetă sau parfum… nu poate acoperi rana care încă doare. Despre care poate nu ştie nimeni şi care, poate, în fiecare zi doare mai rău.

Şi oricât am încerca, oricât am cumpăra, tristeţea se adânceşte şi se amplifică cu atât mai mult cu cât observăm că nimic nu face durerea să dispară. Unele femei încearcă toată viaţa să treacă peste probleme negrăite între rafturile magazinelor.

Există însă un singur răspuns salvator: să faci pace cu tine.

stil pe frecvenţa fericirii

Stil pe frecvenţa fericirii – tratament

Ce ţi s-a întâmplat, ceea ce ai trăit sau poate ceea ce ai făcut la un moment dat în viaţa, nu te defineşte. Frumuseţea ta şi valoarea pe care o ai ca persoană, nu este dată de aceste amintiri. Şi cu cât trăim mai adânc afundate în emoţiile pe care le-am trăit atunci, cu atât mai nefericite suntem în viaţa de zi cu zi.

Mai greu de mulţumit, mai dificil de înţeles. Pentru că orice în afară de astăzi şi mâine este irelevant pentru reflexia din oglindă.

Nu poţi să te îmbraci azi cu hainele din ziua în care.. şi să schimbi ceva în acea zi.
Nu poţi să te îmbraci azi simţindu-te la fel de tristă ca în ziua în care… şi să radiezi de fericire.

Faptele din trecut trebuie să rămână în trecut pentru a trăi pe deplin ziua prezentă.

Şi-atunci… de ce atât de mult femei care îşi caută stilul şi vor să se desopere, să afle ce le reprezintă (vestimentar, estetic) cu adevărat, nu reuşesc? Pentru că se îmbracă tot timpul pentru alţii.

Schimbă frecvenţa

Am auzit atât de multe poveşti despre bijuterii primite cadou (cu valoare sentimentală), haine de la soacră, mamă, soţ. Piese cumpărate “pentru că i-a plăcut lui cum îmi stă“. Cumpărături făcute la insistenţele prietenelor. Idei luate cu totul din reviste. Lucruri la care renunţi pentru că “nu se cade să port aşa ceva”, sau “o să râdă lumea de mine”, sau ” mi-e frică să nu fiu ridicolă”.

stil pe frecvenţa fericirii

Dar tu? Cine eşti tu? Ce îţi place ţie? Ce te face pe tine să te simţi bine?
Ce-ţi vorbeşte, ce-ţi mângâie pielea şi sufletul în acel mod unic în care ai vrea să trăieşti în fiecare zi?
Măcar ai idee despre ele? Sau eşti atât de sufocată de ideile celorlalţi încât habar nu ai de unde să începi?

Când a fost ultima oară când ţî-ai cumpărat ceva, nu pentru că “aşa îţi trebuie pentru birou”, sau pentru că “asta se poartă acum” ci pur şi simplu pentru că era ceva ceea ce îţi place şi ţi-ai dorit? Pentru că te regăseşti în lucrul respectiv?

Căutăm să satisfacem toate nevoile exterioare nouă, atunci când ne îmbrăcâm, dar şi când ne facem machiajul sau coafura… şi aproape niciodată nu ne mai satisfacem şi nevoile interioare. De aici vine şi toată nemulţumirea.

Este şi principalul motiv pentru care siţim că hainele pe care le avem şi stilul actual nu ne reprezintă. Pentru că am ales culoarea de păr care se poartă, coafura care se poartă, machiajul care se poartă, hainele care se poartă. Nimic din ceea ce suntem noi.

Individualitatea stilistică vine din elementele speciale care îţi vin bine ţie. Coafura care îţi scoate în evidenţă pomeţi frumoşi, culoarea de păr care îţi face ochii să strălucească, machiajul care ne arată cât de frumoasă eşti natural, hainele în care te simţi confortabilă şi în largul tău.

Fiecare. Lucru. Ales. Pentru. Tine.

Pentru tine.

Când tu eşti în centrul întrebării “cu ce mă îmbrac azi”, în loc de “mă întâlnesc cu x, deci port asta”.

Sentimentul că eşti suficient de bună exact aşa cum eşti, încrederea în sine, valoarea pe care ţi-o dai singură, toate vin împreună cu puterea ta de a te pune în faţa tuturor celorlalţi, atunci când iei decizii care te privesc.

Îmbrăcatul şi aranjatul sunt lucruri atât de intime, încât oamenii au ajuns să le submineze importanţa – nefăcând faţă întâlnirii cu ei înşişi – transformându-le în lucruri frivole.

Dar, cum te simţi întreaga zi contează! Îţi afectează felul în care te comporţi, felul în care vorbeşti şi felul în care gândeşti, chiar şi felul în care relaţionezi cu partenerul, copiii, prietenii sau cum performezi la locul de muncă. Şi-atunci, dacă hainele şi machiajul, coafura, manichiura au puterea să ne facă să ne simţim bine sau rău, nu sunt ele focusul nostru principal până când începe balanţa să se îndrepte în favoarea noastră?

De câte ori ai preferat să nu te duci undeva, pentru că ţi se parea că nu arăţi suficient de bine? La câte experienţe frumoase ai renunţat pentru că nu puteai să “apari aşa”. Câte oportunităţi ai ratat pentru că nu te simţeai “la înălţime”?

Dileme stilistice

stil pe frecvenţa fericiriiPoate te simţi pierdută când vine vorba de culori şi asortare şi bijuterii. Poate simţi că nu şti să le combini, nu şti cum să le porţi, aşa că renunţi la ele. Ajungi să ai un stil anost care te face să te simţi plictisitoare şi ajungi să te saturi pur şi simplu de subiectul ăsta şi să laşi totul baltă.

Poate ai senzaţia că nimic nu ţi se potriveşte şi din cauza asta alegi mereu hainele care doar “îţi vin”. Poate deja nu mai speri să găseşti vreodată şi ceva care să îţi placă.

Poate ai senzaţia că îţi place totul, cumperi, dar niciodată nu şti cum să porţi împreună ceea ce ai în dulap, aşa că nu mai porţi deloc.

Toate sunt situaţii cu care m-am întâlnit în viaţa reală şi toate au avut rezolvare. Şi încă una simplă.

Stil pe frecvenţa fericirii

Stilul tău trebuie să fie unic, pentru că tu eşti doar una. De-aici trebuie să pornim.
Apoi, ceea ce compune acest stil unic, are legătură doar cu tine. Vizibilul şi invizibilul tău.
Pentru ca vizibilul să funcţioneze, trebuie ca invizibilul să îţi fie foarte clar. Nu degeaba îmi încep sesiunile de consultanţă 1 la 1 cu o discuţie de peste trei ore, exclusiv despre tine.

Femeile care reuşesc să-şi definească stilul sunt cele care au reuşit înainte de asta să se definească pe ele însele. Iar eu cu asta încep.

Nu trebuie să ai toate răspunsurile, nu trebuie să ai “temele făcute”. Trebuie doar să fii sinceră cu tine, ca să obţi rezultate maxime din răspunsurile pe care dai.

Cum se construieşte fericirea?
Bucată cu bucată.

Când te uiţi în oglindă şi eşti mândră de tine, zâmbeşti şi nu ai schimba nimic!

stil pe frecvenţa fericirii

Pentru ca alegerile tale să fie asumate, raţionale şi mature, uneori e nevoie să faci curăţenie în tot ceea ce şti sau crezi că şti despre ceea ce porţi. Este vorba despre a calibra corect vizibilul.

În definitiv, o haină are o culoare, o croială şi un “stil” definitoriu. Deci şi tu trebuie să şti ce culoare, croială şi stil ţi se potriveşte, ca să alegi mai târziu hainele (dar şi bijuteriile, machiajul, coafura şi restul) în funcţie de asta.

E atât de simplu, pentru că în realitate îmbrăcatul corect e doar matematică şi geometrie.
Stil începe să se numească odată ce pui acolo şi o parte din suflet, dar pe frecvenţa fericirii.

Yours,
M

Îţi stau cu drag la dispoziţie dacă vrei să îţi descoperi stilul,aici.

(disclaimer)
Modul meu de a practică a Consultanţei de Imagine se bazează pe un know-how certificat la nivel interanţional, care include atât elemente de estetică, modă, beauty, cât şi elemente de natura cunoaşterii de sine şi dezvoltării personale, certificate de autorităţile competente din România şi Uniunea Europeană.

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza