Ţinute asortate mamă – fiu: cu David în parc

Pe cât este de drăguţ să te asortezi cu cel mic, pe atât de mare este provocarea, dacă eşti mamă de băiat. Opţiunile în ceea ce priveşte vestimentaţia pentru băieţi sunt limitate, iar cele pentru asortat cu mami, aproape inexistente. Eu am încercat pentru prima dată ideea de ţinute asortate mamă – fiu cu ocazia acestei şedinţe foto. A fost mai complicat decât credeam.

Când sunt bebeluşi, e mai uşor. Poţi alege tricouri cu scris haios sau un imprimeu identic – ei sunt încă în imposibilitatea de a protesta referitor la vestimentaţie – şi la poze.

Pentru această şedinţă foto cu David, însă – am avut de aşteptat. Mai întâi m-am asigurat că este ceva ce îşi doreşte să facă împreună cu mine, apoi am căutat un context familiar pentru el, în care să ne distrăm şi să se simtă bine: aşa am ajuns în parc!

ţinute asortate mamă - fiu
Lucrul cu adevărat interesant a fost partea vestimentară. El are deja 3 ani şi 8 luni şi dă dovadă de un simţ estetic şi stilistic foarte dezvoltat. În plus, faptul că eu sunt însărcinată în aproape 5 luni a contribuit la alegerea hainelor noastre foarte mult.

Deşi de cele mai multe ori îşi alege singur hainele, acum aveam nevoie ca el să accepte 100% propunerea mea vestimentară. Pentru a mă asigura că ţinutele vor fi un succes, am început prin a-l întreba dacă i-ar plăcea să avem tenişi la fel. A sărit în sus de veselie şi mi-a spus că abia aşteaptă! Totul a fost foarte distractiv.

ţinute asortate mamă - fiu

Ţinute asortate mamă – fiu: Reguli elementare de funcţionare

Vin cu o viziune anume şi un set de reguli, din perspectiva unei mame care este şi Consultant de Imagine. Astfel, consider că sunt mai multe lucruri de punctat, toate la fel de importante:

1. Asortat nu înseamnă identic

În loc să alegi haine identice pentru tine şi el, mizează pe o asortare subtilă, mai degrabă cromatică şi stilistică. Fii creativă, jonglează cu nuanţele, imprimeurile şi texturile – va fi suficient.

Eu am ales ca partea de sus a ţinutei să fie asortată cromatic: verde+turcoaz ca laitmotiv.

ţinute asortate mamă - fiu
ţinute asortate mamă - fiu

2. Feminin şi masculin

Ideal este ca tu să ai în continuare o ţinută feminină şi el o ţinută de băieţel. Poţi opta pentru fusta şi tocuri (aşa e cel mai simplu) sau poţi miza pe alte elemente stilistice. Evită să îl îmbraci în haine “la limită” sau în culori care nu îi plac şi le consideră “de fetiţă”, doar pentru a vă asorta. Alege-ţi tu hainele în funcţie de ale lui, nu invers.

Pentru ţinutele noastre am ales de această dată un imprimeu floral pentru mine şi o cămaşă în carouri pentru el.

ţinute asortate mamă - fiu

3. Elementul comun

Este cool să ai un element comun în ţinută – va fi acel ceva distractiv care îl va atrage şi pe cel mic în jocul tău. Cel mai sigur este să mizezi pe încălţăminte, însă ar putea fi şi o cămaşă albă, o vestă sau o şapcă. Elementul comun trebuie să fie ceva versatil, atât ca stil cât şi cromatic.

Noi am optat pentru tenişi bleumarin – nu aveam absolut nimic la fel, aşa că am început cu ceva ce amândoi vom mai purta cu plăcere cu nenumărate ocazii.

ţinute asortate mamă - fiu

4. Motiv de distracţie

Ideea de ţinute asortate mamă – fiu poate să ţi se pară drăgălaşă ţie şi să te atragă, însă cel mai important este cum se simte cel mic în acest context. Urmăreşte-i reacţiile, starea şi emoţiile. Continuă cu acest obicei doar dacă este benefic pentru amândoi. Evident, poate să intre şi tati în joc – să vă asortaţi toţi trei, sau să alternaţi.

ţinute asortate mamă - fiu
ţinute asortate mamă - fiu

5. Bugetul

Acest joc vestimentar nu ar trebui să-ţi afecteze bugetul. Dacă vrei să faci din asta un stil aparte, atunci îţi poţi planifica toate cumpărăturile astfel încât să cumperi şi ce ai nevoie, dar să se şi potrivească în garderoba coordonată. Planifică-ţi şi ieşirile împreună cu el, astfel încât întreaga experienţă să fie una plină de evenimente plăcute, amintiri frumoase şi clipe de neuitat.

ţinute asortate mamă - fiu
Detalii despre ţinutele noastre, cu inspiraţie pentru ţinute asortate mamă – fiu, mai jos:

Ţinuta mea
bluză cu imprimeu floral Koton, jeans skinny C&A, tenişi Converse

Ţinuta lui
tricou alb Koton Kids, pantaloni chinos şi cămaşă în carouri Coccodrillio, tenişi Converse

Pentru a accesa serviciile de consultanţă de imagine şi oferta specială , click aici.

Cu drag,
Mariana Romanică

fotografii:
Ştefania Cristina Irescu

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza