Top 5 fashion trends toamnă 2018

Sfârşitul lui August aduce cu sine entuziasm pentru debutul toamnei, pe care majoritatea îl priveşte ca fiind un nou început. Ca şi cum vacanţa de vară ne-ar reseta, ne încărcăm cu energie pozitivă pentru noul sezon.

Din punctul de vedere al modei, Septembrie este “începutul de an”. Celebrul September Issue al tuturor revistelor este deosebit de cuprinzător, prezentând tonul pentru stilul abordat în lunile reci.

Efervescenţa cu care vom (re)începe să compunem ţinutele pentru job, formate din mult mai mult decât rochia şi papucii cu care ne obişnuisem peste vară, ne solicită în primul rând imaginaţia, dar şi garderoba, spaţiul locativ, capacitatea creativă şi personalitatea.

Top 5 fashion trends toamnă 2018

Începe numărătoarea inversă pentru 240 de zile de modă structurată, premeditată, cu rol şi scop. Purtată ca să acopere şi să descopere, să imprime şi să exprime, să vorbească şi să tacă.

ANIMAL PRINT

Deja un clasic, printul animalier câştigă din ce în ce mai mult teren. Dacă acum cinci ani trebuia să fii o fashionistă adevărată pentru a purta animal print în timpul zilei, iată că astăzi el a devenit noul normal. Nu mai este excentric, este chic. Nu mai este tabu sau (doar) sexy, ci înlocuieşte cu succes “nude-ul” pentru femeile în pas cu moda. Noutatea lui 2018? Animal print head-to-toe, normal. Nu doar leopard, ci zebră, ghepard, colorat, lucios. Dar neapărat din cap până-n picioare!fashion trends toamnă 2018

CAPA

Deşi Ducesa de Sussex tocmai a revitalizat trench-ul, purtându-l pe post de rochie la o apariţie publică alături de Prinţul Henry, designerii propun pentru această toamnă o piesă vestimentară deosebit de interesantă. Capa lungă – până la jumătatea gambei. Este o alegere sofisticată, îţi poate salva ţinuta într-o zi ploioasă de toamnă (dacă alegi un model impermeabil) şi cu siguranţă îţi va revitaliza stilul.

fashion trends toamnă 2018

TWEED

Pentru că trebuie să punem accentul şi pe ţesăturile specifice sezonului rece (intermediar), există tweed-ul. Acest material mai gros, care prezintă carouri mai mici sau mai mari, acum pe catwalk pentru a schimba tot ce ştiai despre retro. Anul acesta este cu siguraţă momentul în care tweed-ul devine din nou cool. Croielile, stilul şi culorile în care regăsim tweed-ul în propunerile designerilor îl transformă din boring în must have.

fashion trends toamnă 2018

FUSTA PLISATĂ

Purtată prea puţin, dar iubită în secret de o mulţime de femei, acum există scuza perfectă pentru a cumpăra fusta plisată. Este în prim plan stilistic. Pentru a păstra moda relativ complicată, fusta plisată se va purta în acest sezon în varianta ei de lungime midi (până la jumătatea gambei). Un deliciu stilistic, care va însenina ţinutele de birou şi va oferi, în sfârşit, puţin entuziasm în clasicele ţinute office.

fashion trends toamnă 2018

MĂTASEA

Nu oricum, ci în exces. O rochie lungă, cu mâneci lungi şi fără nici un pic de decolteu, care acoperă aproape fiecare părticică de piele. Ca o eşarfă (sau mai multe) înfăşurate meticulos în jurul corpului. Sofisticată, dar jovială – pentru că are un imprimeu interesant, culorile sunt vibrante şi felul cum se aşează pe corp fascinează. Şi când stai, şi când te mişti. Este modul prin care vom exprima senzualitatea cu eleganţă, pentru că sărbătorim un sezon în care moda ne îmbracă, mai mult ca oricând.

fashion trends toamnă 2018

Despre culorile vedetă ale acestui sezon povestesc în articolul următor, iar despre argintiu, rochia de piele, geci/sacouri suprapuse şi multe altele – în articolul dedicat tendinţelor pentru iarnă.

Te poţi programa chiar acum pentru una sau toate dintre sesiunile stilistice de mai jos:
Analiza Cromatică: afli culorile care ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor
Forma Corpului: ce accesorii, bijuterii şi croieli te avantajează în funcţie de forma/statura corpului tău
Stil Vestimentar: definirea stilului în funcţie de personalitatea şi modul tău de viaţă,
Analiza Garderobei: selecţia şi sortarea hainelor pe care le ai, ţinute noi + garderoba capsulă
Personal Shopping: cumpărături inteligente care revitalizează, măresc exponenţial şi omogenizează garderoba
Outfit Portofolio: realizăm şi fotografiem ţinute complete cu piesele existente şi cele nou cumpărate

Dacă ţi-a plăcut acest articol, stay tuned! Urmăreşte pagina noastră de Facebook şi contul de Instagram pentru cele mai noi update-uri despre modă, stil, tendinţe şi inspiraţie zilnică! Abonează-te şi la canalul de YouTube pentru a vedea fiecare reportaj TV, tutorial de stil şi episoadele despre modă.

Detalii complete despre sesiunile stilistce găseşti aici.

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza