TOP 5 trenduri primăvară 2021 cu adevărat relevante

Anul acesta trendurile în modă se află pe muchie în ceea ce priveşte interesul nostru faţă de subiect. Pe de-o parte aceste trenduri primăvară 2021 sunt privite ca ceva frivol, care nu contează mai deloc în circumstanţele pandemiei. Pe de altă parte, reprezintă modul prin care viaţa noastră mai pare normală, acel “ca înainte” la care tot sperăm.

Entuziasmul primăverii vine la pachet cu dorinţa de înoire şi schimbare. Deseori luăm în calcul şi o achiziţie nouă în garderobă. Hai să vedem ce se poartă în acest sezon! Mai exact, cum s-au aliniat designerii la noile noastre nevoi din punct de vedere stilistic.

Acum, mai mult ca oricând, decizia oamenilor de a cumpăra (modă) este influenţată de existenţa unei funcţionalităţi clare a produsului. Acesta este un (nou) element (nenegociabil) de noutate ca şi criteriu de achiziţie. Tocmai de aceea cred că trendurile acestui sezon vor sta sub umbrela acestei caracteristici esenţiale.

Se pune accentul mai mult ca oricând pe sustenabilitate şi reciclare, iar alinierea marilor branduri de lux şi de fast fashion la aceste subiecte reprezintă negreşit atitudinea consumatorului şi plierea producătorilor la situaţia excepţională în care ne aflăm, pentru a-şi asigura continuitatea.

1. PRINT, PRINT, PRINT

Fie că vorbim despre print floral, diverse grafisme colorate, tie-dye sau motive etnice, printul poate să fie în acest sezon prima opţiune dacă vrei haine care să-ţi bucure ziua, privirea şi să-ţi înveselească starea.

trenduri primăvară 2021trenduri primăvară 2021

2. PANTALONI RELAXAŢI

Atât jeanşi, dar şi “workwear pants” de toate lungimile, în formulă maxy sau cu croiuri lejere. Cumva intuitiv, pentru că activitatea online presupune “upper body styling”, ceea ce înseamnă că vom opta pentru o pereche de pantaloni în care să ne simţim confortabil stând (prea mult) pe scaun.

trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021

3. ÎNCĂLŢĂMINTE CONFORTABILĂ

Într-o lume “work from home” şi deja obişnuită cu lejeritatea noului dress code, adoptat neoficial în întreaga lume, pantofii cu toc au fost detronaţi de toate celelalte variante fără toc disponibile. Fie că vorbim despre loafers, oxford, balerini, papuci sau pantofi sport – opţiunile sunt nelimitate şi toată lumea le preferă.

trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021

4. ACCENT PE TALIE

Nu oricum, ci în ţinute structurate, cu elemente stilistice multiple. Un mix între lejeritate şi feminitate – pentru că talia scoasă în evidenţă este gestul stilistic prin excelenţă feminin, mai ales când nu vrei să te bazezi pe a lăsa pielea la vedere. Totodată, cureaua în talie este un element pur decorativ – ceea ce înseamnă că designerii de îndeamnă la o estetică intenţionată, bine gândită şi pusă apoi în practică.

trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021

5. FANTEZIE PE UMERI

Atât umeri bufanţi, sau volane interesant structurate, cât şi umeri supradimensionaţi sau “pernuţe” pentru topuri. Evident, partea superioară este cea în focus via Zoom şi are masca de asortat când suntem în public, aşa că umerii sunt the next best thing unde putem să adăugăm un element de focus.

trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021 trenduri primăvară 2021

Desigur, designerii au propus câte puţin din toate – ca de obicei. Am păstrat din propunerile lor şi pentru vară, când garderoba de vacanţă permite o vestimentaţie sumară şi avem mai multă deschidere să purtăm piese extravagante sau ieşite din comun(ul nostru) cotidian. Mai poţi citi pe aceeaşi temă despre culorile anului 2021, care pot aduce un plus de inspiraţie pentru stilul tău.

Cumpără sustenabil

Recomandarea mea este să selectezi întodeauna din piesele în tendinţe doar pe cele care te reprezintă şi se potrivesc stilului tău de viaţă. Aşa te asiguri că ele vor fi purtate şi folosite cu adevărat în scopul pentru care au fost create. Fă-ţi o listă (măcar mental) cu ce îţi trebuie sau îţi lipseşte şi alege să cumperi lucruri care se potrivesc deja şi cu ce ai în garderobă. Astfel, eviţi alte cumpărături inutile şi utilizezi resursele existente la maxim.

Alegerile inspirate sunt cele care au la bază un scop şi un sens bine definit.

Chiar dacă ai câte-odată nevoie să evadezi, evadează conştient, în moduri care, la finalul zilei, sunt benefice stării tale de bine pe termen lung.

Pe mine mă găseşti pentru sesiunile de consultanţă de imagine, wardrobe edit, personal shopping sau beauty ABC şi aici, unde te invit cu drag să îmi calci pragul.

Poţi să mă urmăreşti pe Instagram şi Facebook, dacă vrei să ai parte de informaţii şi inspiraţie stilistică zi de zi.

Cu drag,
Mariana 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza