Un an de la divorţ #RealMe

A trecut un an de la divorţ şi pot să spun, cu zâmbetul pe buze:
” A fost cea mai bună decizie! ”

O decizie grea, cumplit de greu de luat, în circumstanţe dificile, într-o perioadă din viaţa noastră în care aşteptam de prea mult timp să răsară soarele. Dar cred că nimeni nu se desparte din prea mult bine.

Un an de la divorţ

Divorţul m-a maturizat, m-a învăţat ce înseamnă iubirea, m-a învăţat ce înseamnă familia. Deşi în mod normal căsnicia trebuia să mă înveţe toate astea, realitatea întotdeauna bate filmul.

Cu siguranţă, vieţile noastre sunt mai bune acum, mai pline de emoţie şi împlinire.
A fost o lecţie valoroasă pentru amândoi, o piatră de hotar.

În tot acest an, în schimb, mi-a răsunat în gând o mantră – care avea să-şi dezvăluie abia acum adevărata valoare:

Dumnezeu nu face greşeli

Destinul avea planuri mari pentru noi şi despărţindu-ne, nu a făcut decât să ne aducă, mai puternici, împreună. Mergem acum într-o cu totul altă direcţie, nouă – aşteptată cu bucurie şi suspans.

un an de la divorţ

Mă bucur, aşadar, pentru  toate clipele pe care le-am trăit. Pentru toate situaţiile pe care le-am generat. Pentru fiecare pas pe care l-am făcut, pentru că aşa am ajuns unde sunt acum.

Aşa cum, cu toată fiinţa mea, mi-am asumat despărţirea, statutul de mamă singură şi tot ceea ce a derivat din asta – la fel îmi asum acum împăcarea şi acest suflet nou care vine.

Acest copil se va naşte în braţele unor părinţi care, împreună – chiar dacă în formula de familie netradiţională – au trecut peste provocările vieţii cum au ştiut mai bine. Am găsit în noi ce era necesar ca să ajungem aici, chiar dacă a însemat să încălcăm toate regulile.

Ceva mai valoros decât armonia pe care o aşterne viaţa, dacă îi dai voie, nu există – aşadar toate celelalte lucruri pur şi simplu nu contează.

Cu bucurie, cu drag, am un anunţ de făcut: vom fi o familie de patru!

Cu drag,
Mariana Romanică

fotografia,
realizată de Alina Băisan

 

 

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

3 Comentarii

Comenteaza

Inline
Inline