Accesoriile talisman: bijuterii pietre semipretioase

Cum se transformă un medalion, un inel, o brăţară sau nişte cercei, din simple bijuterii, în veritabile talismane?

Fiind o iubitoare de modă, mereu m-a interesat ce este dincolo de simplul aspect al unei piese care îmi atrage privirea. Ştiam deja, prin prisma meseriei de Consultant de Imagine că hainele, accesoriile, machiajul sau o coafură nouă au puterea să ne schimbe cu totul starea de spirit. Nu înţelegeam totuşi ideea de piesă-talisman, înzestrată cu puteri magice.

Dar asta era înainte să o descopăr pe Anca Popescu.
Eram la deschideea unui nou showroom dedicat designerilor români, pe Dacia 39 şi treceam în revistă selecţia de piese disponibile.

În momentul în care am văzut bijuteriile pe care le crează Anca, am fost pur şi simplu hipnotizată. Aspectul, combinaţiile de materiale, de modelul monturii – am avut un sentiment de deja-vu combinat cu o familiaritate şi fascinaţie în acelaşi timp. Am avut senzaţia că bijuteriile create de ea sunt făcute pentru mine, ca şi cum ar fi citit în sufletul meu.

Accesoriile talisman: bijuterii pietre semipretioase

bijuterii pietre semipretioase
Prima dată mi-a atras atenţia un inel cu montură de cupru aurit şi cristal voluminos de cuartz roz. Se vedea că era lucrat cu multă delicateţe şi atenţie, cristalul fiind îmbrăcat în fire împletite de cupru. Erau stilizate după forma neregulată a pietrei, îmbrăcând-o perfect. Lângă acest inel, un altul – de data aceasta un cristal de ametist, la fel de mare – tot cu montură de cupru aurit, tot stilizat pe linia pietrei.

Le-am pus pe amândouă pe mână, am făcut cunoştinţă cu Anca Popescu şi i-am spus, direct:

“Acestea sunt inelele mele!”

Am aflat apoi povestea brand-ului ei – Gem Spirit Jewelery – faptul că este o pasiune mai veche pe care a decis recent să o transforme într-o afacere, pasiunea pentru cristale, stilurile diferite de lucru.

Am vizitat atelierul ei, încărcat de cristale şi pietre semipreţioase, i-am văzut colecţia personală de bijuterii – absolut copleşitor de spectaculoase şi mi-am întregit şi eu colecţia de piese realizate de ea, cu această ocazie.

Ne-am împrietenit, i-am cunoscut fiica şi nepoata, mi-a spus povestea ei de viaţă (nu ţi-ar veni să crezi!).

Despre

Anca foloseşte diferite tehnici pentru realizarea bijuteriilor – de la cele clasice până la cele mai noi, cum ar fi silver clay. Apoi, sunt şi o serie de tehnici hand made pe care le îmbină în mod creativ, cum ar fi waving, dar şi tehnici personale – mai ales dacă vorbim despre croşetarea firelor.

Lucrează bijuterii în fir de cupru, aur şi argint, la care adaugă pietre preţioase, semipreţioase şi cristale. Despre stilul bijuteriilor mele preferate din colecţia ei îmi povesteşte că a apărut din necesitatea de a monta pietre brute, negăurite, folosind doar sârma, fără sudură.

Iată la ce mâ refer:

bijuterii pietre semipretioase
Colierele delicate şi brăţările realizate în acelaşi stil au cele mai frumoase închizători din câte am văzut până acum.

bijuterii pietre semipretioase
I-am povestit Ancăi despre faptul că am purtat tot timpul inelele de la ea – că au devenit un talisman pentru mine şi că pur şi simplu au o energie aparte, care mă învăluie de fiecare dată când le pun pe deget.

Puterea cristalelor este oricum de necontestat, iar ea ea lucrează cu agate, perle albe şi negre, cuartz roz, ametist, citrin, peridot, turmalina, zoisit, pirit şi multe alte tipuri de cristale, fiecare având câte o calitate aparte sau potrivindu-se unei anumite tipologii de persoană.

Se zice, de altfel, că aceste cristale îşi aleg singure posesorii. La mine cu siguranţă se aplică!

~ Contact ~

Bijuteriile realizate de către Anca Popescu sunt disponibile în primul rând prin intermediul paginii de Facebook Gem Spirit Jewelery. De asemenea, ea este o prezenţă constantă la evenimente de profil, cum ar fi târgul lunar organizat de către Muzeul de Geologie.

Uite şi alte piese lucrate de ea:

bijuterii pietre semipretioaseBrăţări din argint croşetat şi pietre semipreţioase / cristale

bijuterii pietre semipretioase

Coliere din pietre semipreţioase + cristle + argint

bijuterii pietre semipretioase

Colier din argint croşetat, perle şi cristale

Bijuterii – talisman, o sursă de inspiraţie, energie şi bunăstare. Piese de colecţie, unicat, handcrafted. Opere de artă.

Gem Spirit Jewelery by Anca Popescu face parte din selecţia personală de designeri autohtoni #VouchedFor #MarianaRomanica

Enjoy your style identity!

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza