#Creativo de Toamnă – despre modă, altfel

#Creativo de Toamnă ne invită să descoperim moda dintr-o altă perspectivă. Cea a industriei, a pasionatului, a creatorului, a imaginaţiei. Din perspectiva energiei care te aduce înapoi la pasiunile tale de demult, la ideea că ai putea – din nimic, să faci ceva.

#Creativo este un eveniment dinamic şi urban, care aduce laolaltă pasionaţii de modă/design/stil/handmade şi pe aceia care îi pot ajuta să îşi pună visul în practică, transformând-ul chiar întru-un business. Focusul principal este pe partea de industrie – cum şi cu ce se face moda. Maşini de cusut profesionale şi casnice, ustensile din cele mai diverse, materiale pentru creaţie, metraje, dar şi artişti de artizanat care deja îşi practică pasiunea în sfera aceasta.

În plus, la #Creativo poţi participa la workshop-uri pe diferite teme de interes, cum ar fi: Croitorie & Broderie,
Tipare de croitorie, Design Vestimentar: Schiţe şi Drapaje, Styling & Consiliere Vestimentară,  Quilting-ul şi Patchwork, Consiliere Start-up în Fashion Business.

Eu astăzi am participat la un workshop de croitorie, în cadrul căruia am realizat un produs cap-coadă. Mai exact, am făcut o faţă de pernă foarte drăgută, pentru o pernă decorativă sau un pui de pernă. Procesul a durat 15 minute efectiv, dar informaţiile despre cum să foloseşti maşina de cusut şi mai ales – toate broderiile disponibile, a însumat o oră. Totuşi, de ajuns încât să-mi aducă aminte de această pasiune a mea mai veche. Ce-i drept, chiar dacă nu aş mai fi cusut la maşină niciodată – aşa cum este cazul altor participante la workshop-ul găzduit de #Creativo, tot mi-ar fi ieşit faţa de pernă.

#Creativo – Program

Workshop-urile sunt gratuite, iar Duminică, 16 Octombrie, vor avea loc următoarele sesiuni:

10:30 – 11:30
Croitorie – Atelier de Retuşuri
Boderie –  Atelier e Broderie

11:30 – 13:30

Design Vestimentar – Atelier de Drapaj
Croitorie – Atelier de Cusut
Croitorie – Atelier de Croit după Tipare
Croitorie – Atelier de Retuşuri
Business – Accesarea Fondurilor Europene

14:00 – 16:00
Design Vestimentar – Atelier de Schiţe şi Crochiuri
Croitorie – Atelier de Cusut
Croitorie – Atelier de Croit după Tipare
Home Decoration

16:30 – 18:30
Design Vestimentar – Atelier de Drapaj
Croitorie – Atelier de Cusut
Stilism/Tendinţe – Atelierul de Styling

În concluzie, dacă te pasionează acest domeniu, eşti curioasă să coşi la maşină, să afli informaţii noi sau pur şi simplu să descoperi galeria de designeri expozanţi, îţi recomand cu drag să profiţi de ziua de mâine – 16 Octombrie, în care evenimentul #Creativo încă se desfăşoară la The Ark.

creativo

Expozanţi

Artişti expozanţi la #Creativo au produse create exclusiv în România, o alternativă la invazia „made in China”  şi unul dintre punctele de focus ale acestui eveniment. Fiecare produs este fie unicat, fie produs într-o serie limitată de către designeri şi antreprenori care îşi doresc să ajungă la un public de calitate, care apreciază unicitatea, calitatea şi creativitatea.

 • Moenra – brand care readuce în prim plan motivele tradiţionale româneşti, însă într-o manieră atipică: prin broderii cu cristale Swarovsky.
 • Meg Wi Baby – pantalonii cool pentru cei mai trendy copii din oraş sunt atât de simpatici încât nu poţi să nu-i iubeşti.
 • MiniMaxi Urban Style a apărut din dorinţa unei mame pasionate de cusut şi de brodat de a avea ţinute asortate cu fiica ei. Şi i-a ieşit atât de bine încât, de câteva luni, a lansat un brand nou.
 • Maison Ilia aduce la #Creative ţinute diafane, feminine, imprimeuri de sezon, care fac orice femeie să se simtă frumoasă, specială.
 • Sigma Fashion este un brand creat de trei antreprenori români care se ghidează după spusele lui Audrey Hepburn: „Eleganţa este singura frumuseţe care nu se ofileşte niciodată”.
 • Elena Mihalcea a creat Milena după ce a absolvit cursul de Design Vestimentar la Atelierele ILBAH şi se axează pe rochii de ocazie, glam, îndrăzneţe.
 • Atelier Muna este un alt brand autentic românesc care promite să se regăsească tot mai des pe buzele iubitorilor de modă. Materiale fluide, croieli îndrăzneţe, imprimeuri – toate vorbesc despre o femeie activă, elegantă, sofisticată.
 • Work at Home Moms, comunitatea mamelor antreprenoare, este de asemenea prezentă la #Creativo.
 • Atelierem Tricouri Pictate vine la #Creativo cu o varietate de tricouri pictate în cele mai haioase feluri. De la motive funny, copilăreşti, până la desene abstracte, toate sunt produse unicat.
 • MAC Design şi Quilts and more sunt două branduri de decoraţiuni şi jucării realizate prin tehnicile quilting şi patchwork.
 • Miss Peony este un brand nou, care va expune primele creaţii – genţi de voiaj, lunch bags, portfarduri şi alte accesorii realizate din oil-cloth, un bumbac tratat care devine astfel impermeabil. Acelaşi lucru îl putem spune despre Iuliana Stanciu, care îşi va prezenta în premieră primele creaţii la evenimentul din 15-16 octombrie.
 • Timega Design este un atelier de multidecoraţiuni şi textile cu o experienţă de 15 ani pe piaţa din România.
 • cunoscutul furnizor de textile Fabrix, cupreţuri speciale şi textile nou-nouţe pentru acest eveniment, dar şi BroRom, importatorul oficial al cunoscutei mărci Brother, care de asemenea va acorda reduceri tuturor vizitatorilor de la #Creativo.De asemenea, la #Creativo vor expune şi designeri consacraţi, precum Mirela Diaconu, Răzvan Vâlceanu şi alţii, care îşi doresc să inspire prin creaţiile lor şi alţi pasionaţi de modă care îşi doresc să înceapă un business în acest domeniu.
  Include, neapărat, în programul tău de Duminică şi #Creativo şi nu uita să te înscri la tombolă.Sunt puse în joc premii în valoare de 4500 Euro.

  #Creativo-de-Toamna-2016

  Evenimentul se desfăşoară la The Ark, str. Uranus, nr. 150, între orele 10.00-19.00.
  Intrarea este liberă.
  Pentru detalii suplimetare, consultaţi site-ul oficial #Creativo, aici.
  Yours,
  Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza