Trend Report: Culori Toamnă/Iarnă 2019-2020

A venit momentul să facem cunoştinţă cu cele mai frumoase culori propuse de designeri pentru sezonul care vine! Paleta de culori toamnă/iarnă 2019-2020 este vibrantă, echilibrată şi deosebit de ofertantă.

Sunt 16 nuanţe cu iz de nostalgie şi romantism, pe care le putem combina însă şi în variante vibrante. Cu siguranţă vei descoperi cel puţin o preferată, mai ales dacă iei în calcul toate texturile disponibile în sezonul rece.

culori toamnă/iarnă 2019-2020

Culorile de bază

Bleumarin sau Evening Blue – un albastru închis intens, basicul preferat de noi toate. Se potriveşte cu orice, este uşor de purtat şi are atăt valenţe casual, cât şi sofisticate. Ideal pentru amatoarele de stil clasic, acest albastru închis te va tenta în următorul sezon cu texturi din cele mai plăcute atingerii.


Văzut pe catwalk la Valentino, Cushnie sau Oscar de la Renta, Evening Blue se potriveşte în garderoba ta în oricare moment al zilei. Haina inundată de volane pentru un look cool de zi, rochie din catifea pentru date sau design curajos pentru o apariţie cu totul specială.

Maro închis a.k.a. Rocky Road este opţiunea de culoare caldă din gama celor basic. Întotdeauna designerii vor propune câteva opţiuni prin care să înlocuim negrul, iar maroul închis este ideal toamna. Uşor de purtat cu toate celelalte culori calde din paletă, devine sofisticat însă, atunci când îl aşezăm lângă nuanţe de roz. Romantic şi feminin, acest maro poate să fie culoarea care susţine întreaga structură cromatică într-o ţinută.


Văzut la Emilia Wickstead, Fendi sau Tae Ashida, este prezent pe podium în toate variantele de textură, ţesătură şi finisaje. Cu siguranţă un sezon în care maroul va fi noul negru, invadând magazinele şi garderoba noastră deopotrivă.

O culoare de bază prin excelenţă rece, Paloma Gray salvează femeile cărora maro-ul pur şi simplu nu le stă bine. O nuanţă sofisticată de gri, care va face orice altă culoare să strălucească – o va pune în valoare. Ideal pentru accesorii, dar şi pentru ţinute de seară misterioase, acest gri ne invită să-l descoperim şi altfel decât în stofa cu care ne-am obişnuit.


Văzut pe podium la Giorgio Armani, Ziad Nakad sau Stella McCartney, Paloma Gray a fost transformat într-o culoare nobilă şi sofisticată, delicată şi poate pentru prima dată, sexy.

Un maro roşcat plin, Sugar Almond este definiţia eleganţei. Greu de purtat şi pretenţios, va arăta bine exclusiv pe tipologii cu subton al pielii cald sau pe pielea foarte bronzata. La fel ca o cremă de zahăr ars, este savuros în ţinute. Ideal petru obiecte fine din piele, materiale nobile, texturi fine.


Văzut la Salvatore Ferragamo, Hermes sau Oscar de la Renta, Sugar Almond învăluie cu gust personalitatea purtătoarei, conferindu-i aromă stilistică şi personalitate.

NUDES


Dulce şi subtil, Vanilla Custard este o propunere îndrăzneaţă pentru toamnă. Abordarea nuanţelor nude în volum atât de mare va transforma felul în care abordam această culoare. Expresia încrederii relaxate, a delicateţii sofisticate şi senzuale, această culoare va scoate în evidenţă pielea uşor bronzată şi aerul boem care se (mai) agaţă de ultimele sclipiri ale soarelui.

Văzut pe catwalk la Zimmermann, Elie Saab sau Schiaparelli, Vanilla Custard este interpretat în variantă de gală, materiale nobile, amploare sau detalii care fac diferenţa.

Un rose piersică timid şi difuz, Creme de Peche este poate cea mai romantică nuanţă din întreaga paletă pentru toamnă/iarnă. Delicios alături de portocaliu şi maro, discret alături de bleumarin sau gri, senzual atunci când îl aşezi lângă un roz sau burgundy, preţios când îl pui alături de verde. O culoare prin excelenţă versatilă, care se potriveşte neaşteptat de bine în orice context.


Văzut la Valentino, Alberta Ferretti sau Givenchy, Creme de Peche atrage prin contrastul de idei pe care îl exprimă.

Neutre noi

Vişiniu sau Biking Red, cu siguranţă îţi aduci aminte de nuanţa asta din vremea când Marsala a fost color of the year. Şi-a făcut loc în paleta de noi culori neutre datorită versatilităţii cromatice de care dă dovadă, îmbinându-se perfect în toate stilurile, cu toate culorile, în orice textură şi sub orice formă.

Văzut la Khaite, Ellie Saab sau Christian Dior, rămâne o opţiune câştigătoare pentru ţinutele de seară. Suficient de roşu încât să atragă atenţia, dar şi suficient de deep încât să păstreze mister.

Albastru-gri sau Bluestone. Varianta mai light a clasicului bleumarin, acest albastru grizat este mult mai sofisticat şi plăcut privirii. Fiind o culoare amestecată, el împrumută trăsăturile culorilor cu care îl porţi. Devine gri sau bleu, în funcţie de nuanţele alăturate. Nu-ţi stric surpriza, te las să descoperi cu ochii tăi care sunt culorile care îl transformă.


Văzut la Stella McCartney, Marc Jacobs sau Christian Dior acest nou neutru şi-a câştigat locul datorită cameleonismului stilistic: de la denim, la piele sau fulgi – everyting goes!

Oliv, kaki sau Guacamole – dovada că stilul începe să se întersecteze cu moda este faptul că putem vorbi despre kaki denumind-ul neutru. Minunat pentru tranziţia de la vară la toamnă, el arată  superb când abia te-ai întors din vacanţă, are vibe de safari şi aventură, dinamism – dar cu doza de calm specifică tuturor culorilor de pământ.

Văzut la Talbot Runhov în varianată vibrantă, la Versace cu vibe retro şi la Akris în full look soft, acest verde  va reveni an de an, sub o denumire sau alta, pe catwalk.

Verde închis sau Eden – viaţă din Grădina Raiului. Ce nume frumos pentru o culoare care şi-a făcut loc în sufletele noastre ca cea mai frumoasa de purtat toamna, pe post de neutru. Ofertant, acest verde închis se potriveşte cel mai bine cu ruginiu, cărămiziu, portocaliu. Cu tente mai gri pentru iarnă, dar la fel de pietenos stilistic, Eden este prima opţiune stilistică într-un sezon în care, cromatic vorbind, nuanţele înshise domină.


Văzut la Jasper Conran, Ulyana Sergeenko sau Elie Saab, Eden dovedeşte că merită cu siguranţa luat în considerare la următoarea sesiune de shopping.

PORTOCALIU

Cu siguranţă culoarea sezonului, portocaliul – în toate nuanţele lui – a reuşit să domine catwalk-ul.

Curajos şi energic, Orange Tiger vorbeşte despre vitalitate, vigoare şi zvâc. O alegere a celor nonconformişti şi încrezători în sine, va atrage privirile şi te va scoate cu siguranţă din anonimat. Trebuie să ai acel ceva, astfel încât să nu te poarte culoarea pe tine. Asemeni unei feline, cum este descris de denumire, acest portocaliu va domina încăperea.


Văzut la Versace, Simonetta Ravizza sau Off White, Orange Tiger a devenit the “go-to” color când vrei să încerci altceva.

Dark Cheedar, varianta îmblânzită a culorii de mai sus, este un portocaliu închis, soft. Ideal pentru cei care au pielea măslinie, generos stilistic, acest tip de portocaliu defineşte mai degrabă toamna. Se potriveşte perfect cu toate celelalte nuanţe închise şi nu (prea) face casă bună cu rozul. Va arăta 100% tomnatic atât cu kaki, cât şi cu verde închis. Este perfect pentru acel pulover din caşmir la care visai de mult.


Văzut la Ulla Johnson, Dundas sau Giada, Dark Cheedar este jucăuş şi vesel. Capătă uşor valenţe romantice, boeme şi vintage, este spectaculos pentru cizme sau accesorii din piele.

Varianta roze a portocaliului, Peach Pink e ca o gură de aer proaspăt. Aşezat lângă nuanţe deschise, pare un portocaliu delicat, iar lângă nuanţe mai închise prinde viaţă şi savoare. Piele întoarsă, mătase, catifea. Transarenţe, grafisme, flori. Este delicat şi inocent, dar şi misterios, îndrăzneţ. Polivalenţă cromatică.


Văzut la Eemanno Scervino, Givenchhy sau Rejina Pyo,  Peach Pink te va fascina. Încearcă-l.

Culori accent

Roşu picant sau Chilli Pepper, cea mai sexy culoare din întreaga paletă pentru toamnă/iarnă 2019-2020. Este un roşu rece, greu. Incitant, activează toate simţurile şi face imaginaţia să lucreze. Cu siguranţă potrivit şi pentru buze sau manichiură, este o culoare care defineşte stilul cool şi spicy.


Văzut la Genny, Valentino sau Alexander McQueen, acest roşu hipnotizează şi seduce negreşit.

Albastru electric sau Galaxy Blue, o culoare puternică şi impunătoare în acelaşi timp. Ea completează perfect paleta de culori, întregind gama de albastru împreună cu BlueStone şi Evening Blue. Desigur, trei opţiuni generoase, însă aceasta din urmă este cea mai vibrantă, cea care exprimă cel mai clar vivacitatea caracteristică nuanţei.

Văzut la Azzaro, Sportmax sau Chloe, Galaxy Blue este porţia de intensitate pe care poţi să o adaugi garderobei tale în acest sezon.

Este cert că n-am fi putut trece peste toamnă şi iarnă fără puţin roz, mai ales că Fruit Dove va prelua ştafeta, odată ce vine zăpada, de la portocaliu. Categoric o opţiune perfectă în ceea ce priveşte centrul de culori reci al paletei din acest sezon. O culoare deja iubită, care se va bucura de o nouă însemnătate faţă de până acum. Înainte copilăresc, acum pur feminin. Sau feminist.

Văzut la Valentino, Kenzi sau Jacquemus, acest roz nu mai vorbeşte despre frivolitate, ci o transformă pe Barbie într-o nouă femeie, cea cu personalitatea definită, jonglând între fragil şi dur cu zâmbetul pe buze.

Ce părere ai despre aceste culori? Îţi plac? Pe care le-ai purta şi cum?

Spune-mi părerea ta într-un comentariu mai jos şi dacă ţi-a plăcut acest articol, te aştept cu un LIKE la pagina de Facebook şi FOLLOW pe Instagram,unde  primeşti cele mai noi update-uri despre modă, stil şi tendinţe! Abonează-te şi la canalul de YouTube pentru a vedea fiecare reportaj TV şi tutorial de stil.

În caz că vrei să-ţi reinventezi stilul în 2019, te aştept cu drag la sesiunile de stil:
– Analiza Cromatică: afli culorile care ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor
– Forma Corpului: accesorii, bijuterii şi croieli care îţi avantajează forma/statura corpului|
– Stil Vestimentar: definirea stilului în funcţie de personalitatea şi modul tău de viaţă
– Analiza Garderobei: selecţia şi sortarea hainelor pe care le ai, ţinute noi + garderoba capsulă
– Personal Shopping: cumpărături smart = revitalizează, amplifică şi omogenizează garderoba
– Outfit Portofolio: realizăm şi fotografiem ţinute complete cu hainele tale (noi şi existente anterior)
Detalii complete despre sesiunile stilistce găseşti aici.

Yours,
Mariana Romanică

 

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza