Primăvară/Vară 2020 COLOR TREND REPORT

Iluzia cromatică pe care o descoperim în fiecare sezon alături de Institutul Pantone, serveşte fără echivoc o savuroasă paletă de culori. Pe cât incită, pe atât şi sperie cele 16 nuanţe propuse imaginate atât individual, dar mai ales împreună.

Ideile se răsfrâng în minte ca filele revistelor de modă: interesante, dar complicat de pus în practică.
Visezi un jurnal stilistic plin cu ţinute demne de un blog street style, dar în realitate poate ai curajul să porţi din toate cele de mai jos doar o pereche de cercei colorată. Sau poate pantofi.

Dar ţi-ai promis că anul ăsta o să încerci lucruri noi şi iată cu ce poţi începe:

 Primăvară/Vară 2020 COLOR TREND REPORT

Este poate, cea mai îndrăzneaţă propunere Pantone de până acum. Vorbim despre două nuanţe de alb, multe de albastru (care levitează în jurul celei principale – Classic Blue – culoarea anului 2020) şi un echilibru excelent între explozii de culoare rece şi caldă, tonuri deep, dar soft care echilibrează şi (aproape) cele mai inspirate denumiri.

1. FIERY RED

Roşu toreador, în traducere liberă. Transpune căldura anotimpurilor calde, însă vorbeşte şi despre femeia care il poartă. Curajoasă, pasională, puternică. Sigur o să-l ocoleşti dacă eşti timidă sau introvertită DAR, măcar ia în calcul să-l porţi pe buze, pe unghii sau… ca lenjerie intimă.

2.FLAME ORANGE


Exuberanţă desăvârşită este acest portocaliu. Are putere, dinamsm şi traduce nevoia de a fi văzut(ă). Nu-i doar o idee bună pentru excentricele modei, e o idee excelentă pentru oricine îşi doreşte un dram de energie şi optimism. Va arăta superb sub forma unor adidaşi, sandale lăcuite, pe piele bronzată sau cercei africani. Jeans scurt, nu-i aşa? Sau un cocktail!

3.HERITAGE BLUE

Ştiu sigur că nu sunt singura care se gândeşte la bijuteriile cu turcoaz atunci când vede culoarea asta. Parte ei bună este că.. se potriveşte cu absolut toate tipologiile cromatice. Aşadar, poţi să o porţi liniştită fără să te gândeşti prea mult dacă ţi se potriveşte. Când nu eşti convinsă, pune-o doar în partea de jos. Aşadar, o fustă midi. Pantaloni culotte. Materiale fluide. Acest albastru turcoaz arata cel mai chic atunci când nu este luat prea tare în serios.

4.BLUSH BEAUTY

Autorul se gândea la pielea piersicie şi pistruii roşcatelor “strawberry” din perioada victoriană, când a ales numele pentru culoarea aceasta. Este o culoare cadou în paleta pentru primăvară-vară, pentru frumuseţea ei şi energia pe care o emană, în toate formele. Poate fi feminină, senzuală, sexy, jucăuşă, casual, exravagantă sau basic. Pur şi simplu împrumută orice caracter.

5.TANAGER TURQUOISE

“Esenţele tari se ţin în sticluţe mici” nu este valabil pentru această culoare. Varianta neon a turcoazului pe care l-am purtat până acum, este cu siguranţă nuanţa care va împinge limitele tuturor în sezonul care vine. Exprimă rebeliunea şi libertatea, care vin la pachet cu multă încredere de sine. Este o nuanţă statement pe care sper că vei dori să o porţi în 2020.

6.CLASSIC BLUE

Alegerea aparent fără noimă a acestei nuanţe clasice de albastru pentru CULOAREA ANULUI 2020, nu-i decât o declaraţie de acceptare a banalului absolut la care s-a ajuns în modă. Inutilitatea gălăgiei din jurul acestui femomen tot mai popular în ultimii ani – culoarea anului – frenezia apocaliptică pe care o generează, toate au fost anulate intenţionat şi deloc întâmplător de acest Classic Blue. Evident, nu mai ştim ce să facem cu clasicul, nici nu ne mai place şi nici nu-l mai înţelegem, aşa că anul acesta suntem puşi să facem pace cu aceşti demoni şi să-l purtăm cu religiozitate, aşa cum însăşi trendurile dictează.

7.BEETROT PURPLE

Merită argumentat acest “purple” asociat cu un magenta absolut. Explicaţia e simplă: poţi să numeşti orice culoare cum vrei tu. Anul acesta în sfârşit va fi normal şi chiar necesar, indicat, obligatoriu să porţi această nuanţă cu roşu. Va deveni banalitate ceea ce acum un an era tabu sau era făcut doar de cele mai îndrăzneţe fashioniste, iar noi vom fi bifat un alt hotar al modei: roşu+roz. Este culoarea femeii emancipate, care ştie să poarte un rox barbie fără să arate copilăroasă, infantilă sau manifestând puerilism.

38.STORM

Un verde care vorbeşte despre suflet atunci când îl denumeşti “furtună”. Poate se referă la cum a răsturnat acest verde ordinea culorilor neutre şi a luat locul cumintelui bleumarin pentru femeile care se plictisiseră de clasic. Nu există nuanţă care să arate mai elegant şi mai modern în combinaţii cu alte culori neutre sau cu metale. Este o declaraţie de stil şi chiar îţi fac o invitaţie deschisă: încearcă-l neapărat!

9.YELLOW IRIS

Deloc un galben diafan, acesta este mai degrabă incisiv. Este un galben cu tonalitate rece, uşor verzui. Aproape cinic, dacă te gândeşti că galbenul e laitmotivul anotipului cald şi al căldurii în sine. Aceasta este o nuanţă pentru piele bronzată sau măslinie, care devine fondantă asociată cu pasteluri. Este un bun liant între toate celelalte culori, care însufleţeşte orice ţinută şi îi dă uşor valenţe fun.

10.ROSE BROWN

Poate cea mai sofisticată culoare din întreaga selecţie pentru primăvară/vară 2020, rose brown este propunerea unui marsala reinterpretat. Iubit de toată lumea şi adorat în continuare de femeile care l-au descoperit în 2015, acum este propus într-o variantă “dusted”. Rămâne o nuanţă închisă, însă nu mai este atât de profundă. În varianta prăfuită, acest roşu purpuriu devine uşor de purtat (şi) vara. El mai are un mare avantaj: tinde să împrumute caracteristici de la culorile cu care este asociat. Incearcă-l cu auriu, apoi încearcă-l cu argintiu, dacă vrei să afli cu exactitate la ce mă refer.

11.BLOSSOM

Nici o vară fără roz. Este chiar acel roz al renaşterii, al revenirii timide la viaţă, al îmbujorării, al miresmelor dulci. Scos de sub paradigma hainelor pentru fetiţe, rămâne un apogeu al candorii când este bine asociat. O culoare aristocrată, cu norme bine definite în ceea ce priveşte croiala, acest roz îşi joacă încă rolul de pion principal în garderobele mileniste. În 2020 însă, vorbeşte despre maturitata stilistică dusă la extrem.

12.BOSSA NOVA

Poate doar pământurile arse de soare sunt mai fierbinţi decât roşul Bossa Nova. Este suficient să-i auzi numele şi-ţi vei dori să-l porţi. Pare rupt din filmele cu gangsteri şi happy ending. Din videoclipurile Aliciei Keys. Această culoare vorbeşte în 2020 în limba tuturor materialelor. El poate fi mătase, satin sofisticat, voaluri preţioase dar şi poplin, bumbac sau prea-iubitul in al gradelor cele mai înalte.

13.CUBAN SAND

2020 color trend report

Categoria îngustă a nuanţelor neutre (doar 4 culori din 16) include invariabil o nuanţă de beige, care de această dată este un nisip cald – la propriu. Deşi culorile denumite “sand” ar trebui să fie undeva la jumătatea drumului dintre camel şi gri, de această dată nisipul este mai degrabă auriu. Cel puţin, e plin de razele soarelui. O nuanţă răcoroasă, light, frumoasă prin simplitatea ei, care va pune în valoare orice îi aşezi alături.

14.BLUEBERRY

2020 color trend report

Bleumarin – afină. Pus lângă albastru, pare indigo, pus lângă mov, pare bleumarin. Aceasta e frumuseţea culorii şi îndrăzneala va fi să-ţi dai voie s-o vezi în toată spelndoarea. 2020 e anul în care înţelegem cu toţii că felul în care vedem şi înţelegem culorile e pur subiectiv, că este despre ceea ce simtim. Se aplică sinestezia în cea mai pură formă. Priveşte universul cromatic de la polul complet opus faţă de cel unde te afli acum.

15.BLANC DE BLANC

2020 color trend report

Alb imaculat. De obicei, paradoxal, are în compoziţie o picătură de albastru şi sper să fie acesta anul în care chiar să ne bucurăm de el cu adevărat. Deşi evident se poartă foarte mult alb vara, din nefericire (încă) multe femei îl evită. Ele trăiesc cu groază sentimentul că albul le face să pară masive, aşa că ignoră cu desăvârşire această opţiune cromatică pentru garderoba lor. Sper că puterea trendului în 2020 va rupe această barieră.

16.OYSTER MUSHROOM

2020 color trend report

Pentru cine nu trăieşte suficient de extravagant încât să ştie exact ce culoare au stridiile, ei bine să ştiţi că au cam aceiaşi culoare cu ciupercile. Anumite ciuperci, desigur. Decidem noi care. Cert este că se poartă acest alb arfintiu sau gri argintat, cum vrei să-l interpretezi. El îmbogăţeşte paleta neutrelor cu luminozitate. Este o nuanţă cu mult mai sofisticată decât albul imaculat, are poveste şi substanţă şi poate transforma orice nuanţă alăturată într-un adevărt spectacol. Este de purtat, clar!

Spune-mi ce părere ai despre paleta de culori Primăvară/Vară 2020 şi dacă ţi-a plăcut acest Color Trend Report înscrie-te prin “subscribe” la ediţiile noastre de noutăţi stilistice sub formă de newsletter, pagina de Facebook şi universul Instagram.

Stay tuned!

Yours,
Mariana Romanică

sursa foto: glowsly.com

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza