Cum să te (mai) îmbraci: 9 idei stilistice de iarnă

Frigul instigă deseori la imposibilitate stiistică: acel moment în care constaţi că este mult prea rece afară ca să mai conteze cu ce te îmbraci. Şi-atunci, cum echilibrezi totuşi o ţinută, astfel încât să araţi (cât de cât) normal, dar să nu tremuri toată ziua?

Iată 9 idei stilistice de iarnă care te scot din impas!

 1. Dresuri, şosete şi jambiere

  Poartă-le cu ghete, cizme de cauciuc sau botine, chiar şi cu cizme peste genunchi. Cu rochie mai scurtă sau pe sub pantaloni, cu un pulover oversized. Orice merge, atâta timp cât ţii cont de cromatica ţinutei, astfel încât partea de jos să creeze o poveste.
  idei stilistice de iarnă

 2. Body termic

  Cu mănecă lungă, tip maieu, modelator, cu cupe sau fără, negru sau culoarea pielii. Ce functionează pentru tine. Să ţină de cald şi dacă se poate, să nu adauge prea mult volum ţinutei.

 3. Lână sau caşmir (rochie/ pulovăr, maletă, fustă)

  Merită să investeşti în astfel de piese – diferenţa se simte în confortul tău (termic) şi în aspectul premium. Te vei îndrăgosti cu siguranţă, iar ca manevră stilistică, este asul din mânecă atunci când e foarte frig. Ai câteva opţiuni aici.
  idei stilistice de iarnă

 4. Vestă călduroasă

  Încearcă vestă peste cardigam, vestă peste geacă, vestă de blană, vestă de stofă, vesta lungă sau scurtă. Se poartă suprapunerile  de tipul vestă + haină, vestă + sacou – cele care arată ca şi cum ai purta două haine (a se citi paltoane) de-odată. Scopul scuză mijloacele în cazul temperaturilor sub zero grade, aşa că: go for it!idei stilistice de iarnă

 5. Şalul suradimensionat

  Supradimensionat, cadrilat, asortat cu căciula, pe post de cardigan sau mai bine: ca fular până la destinaţie, apoi pe post de cardigan îninterior! Inspiră-te din ideile stilistice de iarnă şi foloseşte o curea, pe care să o prinzi (doar în partea din faţă) peste un şal/fular gros şi mai lat.
  idei stilistice de iarnă

 6. Canadiană sau palton gros

  Sfatul meu este să profiţi de faptul că moda propune pentru acest sezon canadiane lungi, supradimensionate, pline de puf călduros. Investeşte într-una simplă sau imprimată, care să se potrivească stilului tău. Poate să fie (mai) sport sau elegantă, decorată sau uni, cu broderie sau blană. Totul e permis.
  idei stilistice de iarnă

 7. Ghete îmblănite sau apreschiuri

  Dacă ţi se par imposibile pentru oraş, mai vorbim în miezul lui Ianuarie, când va fi zăpadă până la genunchi, În plus, există acum modele chic, pe care le poţi integra cu uşurinţă într-un outfit, în caz de urgenţă. Oricum îţi trebuie pentru munte, deci.. de ce nu? Găseşti câteva modele aici.
  idei stilistice de iarnă

 8. Căciulă, bentiţă, pălărie, turban

  Sigur ai deja câte ceva prin dulap, ar fi cazul să le cauţi şi să le evaluezi temeinic. Dacă hotărăşti că nu-ţi mai plac, atunci adaugă rapid un înlocuitor pe lista de shopping. Altfel, găseşte-le “pereche” un palton, mănuşi sau fulor şi scoate-le la plimbare cu prima ocazie.
  idei stilistice de iarnă

 9. Mănuşi, manşon, manşete

  Există varinate neumărate de mănuşi: lungi, scurte, cu degete sau fără, pentru condus, pentru zăpadă, etc. Vedeta sezonului (următor) va fi însă manşonul, fie ca o poşetă-centură cu buzunar, îmblănită în partea din faţă, fie ca prelungire a fularului. Trust my word! Găseşti aici câteva modele interesante de mănuşi şi manşete.
  idei stilistice de iarnă

Iată că fără să vreau, am conturat o garderobă capsulă de iarnă cu piese esenţiale.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te aştept în comunitatea noastră care se reuneşte pe pagina de Facebook. Poţi urmări şi contul de Instagram pentru cele mai noi update-uri despre modă, stil, tendinţe şi inspiraţie zilnică! Abonează-te şi la canalul de YouTube pentru a vedea fiecare reportaj TV, tutorial de stil şi episoadele despre modă.

Nu uita şi de oferta specială de sărbători, moşul încă mai are timp să-ţi pună un voucher preţios sub brad! Click pe poză pentru detalii.

Yours,
Mariana Romanică

 

 

Share with your friends!

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza