Roz: Maternity style în luna a 9-a de sarcină

Chiar dacă încă mai pot purta rochii normale – zilele trecute am descoperit o rochie perfectă de la H&M şi mărimea L îmi e largă pe alocuri – de cele mai multe ori, zilele astea, aleg să port haine maternity. Croiala maternity style este mult mai confortabilă acum, în luna a 9-a, când dimensiunile normale ale unui #babybump sunt, oricum ai da-o… mari.

Imi plac în continuare outfit-urile feminine, care scot în evidenţă forma corpului şi care mă fac să mă simt sexy. Dar s-a schimbat totuşi, ceva.

Totul este roz

maternity style

Nu ştiu dacă este influenţa lui Millenial Pink sau faptul că VOI AVEA O FETIŢĂ, însă nuanţele de roz şi-au făcut loc în viaţa mea şi nu mai vreau să plece. De la accesorii, la piese vestimentare şi cam tot ceea ce mă înconjoară, dacă am de ales, atunci să fie roz!

Dar să revenim la adevăratul subiect principal:

IT’S A GIRL

Abia aştept să o cunosc – mai e puţin. Câteva săptămâni, maxim 4, spun statisticile medicale.

Aşadar, nu ştiu dacă vom face Crăciunul în formula nouă a familiei noastre – în număr de patru, şi nici măcar dacă este un copil al lui 2017 sau unul al lui 2018. O las pe ea să aleagă, iar eu mă bucur de vacanţa prelungită în care tot ce-mi rămâne de făcut este să aştept.

Până atunci, mă bucur de acest Decembrie însorit cum ştiu eu mai bine – prin modă.

Maternity style în luna a 9-a de sarcină

Dacă este ceva ce mi s-a confirmat în ultimele 36 de săptămâni, este că oglinda are puterea să facă şi să desfacă o stare de spirit. Am ales conştient să mă bucur de perioada sarcinii şi din punct de vedere vestimentar, exprimându-mi stilul fără nici o reţinere. Formulele vestimentare de maternity style despre care ştiam deja că dau roade, pe care le văzusem şi la vedetele internaţionale, m-au ajutat să pun mai simplu în aplicare ideile de styling pentru look-urile maternity ideale, construite iniţial doar în mintea mea.

Deja, după zeci de outfit-uri construite astfel, ştiu şi simt că vestimentaţia joacă un rol deosebit de important în perioada sarcinii, când corpul se transformă enorm şi nu avem întotdeauna o stare de spirit bună. Oboseala, retenţia de apă, kilogramele acumulate datorită bebeluşului, durerile musculare sau articulare – toate sunt mai uşor de suportat când te uiţi în oglindă şi eşti mândră de tine.


maternity styleAtât ca femeie care a trecut prin două sarcini complet diferite, cât şi din postura consultantului de imagine, încurajez orice femeie însărcinată să-şi aloce timp şi buget pentru haine specifice acestei perioade.

Garderoba maternity

Personal, am în acest moment în garderobă 3 perechi de colanţi maternity, 2 perechi de jeans maternity, 2 rochii maternity şi două bluze maternity. Evident, alături de acestea, port o multitudine de haine normale – o mărime mai mare decât de obicei, cu care îmi creez outfit-urile de zi cu zi.

Piesele maternity au început să îmi fie necesare târziu – odată cu frigul în special am avut nevoie de jeanşi şi preponderent începând cu luna a 7-a, când deja aveam un #babybump greu de ignorat.

Pentru trimestrul al treilea de sarcină, rochiile maternity s-au dovedit a fi cele mai comode alegeri. Eu am optat pentru cele cu decolteu adânc în V şi model petrecut în partea de sus, conice în partea de jos. Cum spuneam, am două astfel de piese, iar în aceste fotografii puteţi vedea una dintre ele.


maternity styleÎncă pot să port tocuri – mici, groase şi pentru puţin timp. Am profitat de asta de fiecare dată când am purtat o rochie, iar starea pe care o am atunci când port încălţăminte cu toc – versus talpă joasă – este un izvor de bunăstare pentru sănătatea mea emoţională şi mentală.

maternity style

M-am obişnuit cu #babybump, cu mişcările energice din fiecare zi pe care #bebedinburtica nu întârzie niciodată să le facă, am sărbătorit faptul că este fetiţă şi cumpărându-mi diverse accesorii roz. Sunt în acest mood uşor boem, aeriană mai mereu, scap lucrurile din mână, mă amuz de lucrurile pe care nu mai pot să le fac sau le fac cu greu.

Dar măcar am putut să pozez!

maternity style
Port:
Capă roz pudrat Caramel, disponibilă aici
Rochie bleumarin Doroty Perkins Maternity, disponibilă aici
Ghetele bleumarin din catifea, Humanic
Dresuri bleumarin Calzedonia
Brăţară Efemere
Cercei Podoabe cu stil
Inele Tria Alfa

Fotografii realizate de Mihaela Taşulea

Cu drag,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza