Moda si Beauty Blogging cu Ioana Dumitrache

Pe Ioana o cunosc de când eram la liceu! De fapt, amândouă am făcut parte din echipa de implementare a Parlamentului Tinerilor în Bucureşti, respectiv în România. Deşi eram o echipă destul de numeroasă, pot spune că pe Ioana am remarcat-o şi am ţinut-o minte! Avea părul ROZ!

Ȋn plus, în afară de culoarea părului – pentru care o admiram, ea era şi sufletul petrecerii! Mereu veselă, cu o atitudine pozitivă şi iniţiativă pe măsură, Ioana avea mereu ceva interesant de spus! Mă bucur că şi-a dezvoltat atât de frumos această abilitate…

Ioana Dumitrache este blogger de beauty şi make-up artist! Adevărul este că blogul ei de beauty mi-a atras atenţia încă de la început şi este şi singurul de acest gen din Romania, pe care chiar îl citesc cu regularitate!

Totuşi, trebuie să îţi spun adevărul! De curând am devenit prietene – şi simt că va fi o prietenie de durată, genul acela.. lifetime! Da, totul a început cu o colaborare, sunt – oficial – consultantul ei de imagine, dar am avut norocul să descopăr o fată cu adevărat minunată, care are mult mai multe de spus – şi tocmai a început să o facă, la ea pe blog!

M-am bucurat când a acceptat interviul, aşa că o să te las să descoperi ce are ea de zis despre modă, beauty blogging şi legătura dintre ele două!

Modă şi Beauty Blogging cu Ioana Dumitrache

M.R.: Ce inseamnă moda pentru tine? Cum ţi-ai descrie stilul vestimentar?

I.D.: Moda pentru mine a însemnat întotdeauna o sursă de inspiraţie. Chiar dacă până de curând trendurile nu coborau de pe catwalk direct în garderoba mea, mereu am fost la curent cu noile culori, texturi şi forme. Ca (make-up) artist este important să cunoşti toate ramurile domeniului în care activezi. Referitor la stil, trebuie să recunosc că sunt într-o perioadă de tranziţie în care trec de la hainele comode şi girly (cu acel aer miserupist), la ţinute atent studiate, foarte feminine şi care subliniază formele siluetei mele.

Ioana, înainte de consultanţa de imagine – ţinute realizate de ea

Ioana-Dumitrache- plus size fashion
ioana-dumitrache-c&a-plus size

M.R: Cât de important este felul în care te îmbraci pentru activitatea de beauty blogger, dar  pentru cea de make-up artist?

I.D.: Ca beauty blogger este foarte important. Şi cel mai bine am observant asta după ce am apelat la serviciile unui consultant de imagine. În acest domeniu imaginea contează foarte mult, şi oricât de greu îmi este să recunosc asta, dacă ai o ţinută impecabilă (de la coafură şi machiaj până la vestimentaţie şi manichiură) vei avea mai mult succes. Iar ca make-up artist, după ani de lucru, am înţeles că este foarte important să te poţi exprima liber la fiecare job, însă fără să acaparezi tu toată atenţia în defavoarea modelului sau a clientului.

M.R.: Cum îţi alegi o ţinută?

I.D.: Acum este foarte uşor pentru că tu te-ai ocupat de garderoba mea şi am totul structurat, pe ţinute. Trebuie să îi mulţumesc persoanei care a inventat consultanţa de imagine pentru că acum pierd mult mai puţin timp gândindu-mă cu ce să mă îmbrac! Uneori îmi aleg ţinuta în funcţie de tipul evenimentului la care urmează să particip sau de locul unde urmează să aibă loc. De exemplu, întotdeauna evit să port pantofi cu toc la evenimente ce au loc în Centrul Vechi din Bucureşti. Recunosc, mai am şi momente când vreau să port o anumită piesă vestimentară şi atunci îi trimit o poză (pe Whatsapp) consultantului meu de imagine şi îi cer câteva sfaturi. (Ioana are un abonament anual, care include timp nelimitat de consultanta online!)

M.R.: Care este piesa ta vestimentară preferată în momentul de faţă? Dar accesoriul preferat?

I.D: Am o garderobă de vară nouă şi am atâtea piese noi care îmi plac! Însă am dezvoltat o nouă pasiune pentru fustele conice şi pentru o pereche de pantaloni dintr-un material fluid pe care am cumpărat-o impreuna de la C&A. Aceşti pantaloni sunt cu siguranţă item-ul cel mai purtat vara asta. Iar la capitolul accesorii chiar nu mă pot decide asupra unei perechi de cercei sau asupra unui colier. Însă nu ies niciodată din casă fără să port un ruj într-o culoare… cel puţin interesantă!

M.R.: Ce părere ai despre stilistul de modă / consultantul de imagine? Consideri că la un astfel de specialist trebuie să apeleze doar vedetele, sau pot apela şi “oamenii de rând”?

I.D.: Ca make-up artist, cunosc şi apreciez foarte mult rolul stilistului de modă. Ca femeie, recunosc că nu înţelegeam cu adevărat care este rolul unui consultant de imagine. Asta până când am apelat eu însămi la serviciile tale şi am aflat pe propria piele ce înseamnă să îţi cunoşti paleta cromatică care ţi se potriveşte şi atuu-urile siluetei (pe care tot timpul le vedeam ca defecte) şi să construieşti o garderobă în jurul acestor particularităţi. Uneori ai nevoie de părerea unui expert pentru a te descoperi pe tine cu adevărat! Eu cel puţin prin asta am trecut şi am de gând să le povestesc pe blog cititoarelor mele toată această experienţă. Acum mă îndrept spre şifonier cu zâmbetul pe buze, entuziasmată să mai încerc o ţinută fashion şi foarte încrezătoare.

Ioana – după consultanţa de imagine, ţinută realizată de mine

Ioana-Dumitrache-my body journey

M.R: Ce sfat ai oferi unei femei care se gândeşte să-şi asorteze machiajul la culoarea ţinutei? Ce ar trebui să ne ghideze în primul rând în alegerea culorilor pentru machiaj?

I.D.: În toate aspectele vieţii noastre ar trebui să ţinem cont că trebuie să existe o armonie. Iar când vine vorba de look-ul unei persoane, atunci trebuie să ţinem cont de toate aspectele: context, ţinută, hairstyle, accesorii, vârstă etc. Şi tocmai din acest motiv de cele mai multe ori nu recomand o asortare cromatică totală. Excepţie fac look-urile speciale pentru petreceri tematice sau construirea unui personaj. Dacă este vorba de o petrecere, o nuntă, un bal sau o ieşire în oraş atunci propun să ne întoarcem la conceptul de “armonie” şi să construim un machiaj care să complimenteze şi să completeze look-ul. Eu întotdeaună îmi întreb clientele cum se machiază de obicei, cum se simt confortabil şi care este contextul în care vor purta machiajul. Apoi voi construi un look ţinând cont de vârstă şi cromatica părului, a pielii şi a irisului.

M.R.: La ce obicei de make-up ar trebui să renunţe femeile din România?

I.D.: La buzele exagerat de mărite prin contur şi la sprâncenele grafice, machiate într-o culoare nepotrivită. Naturaleţea este mult mai frumoasă. Ce arată firesc nu va deranja vizual niciodată şi asta cred că este foarte important să înţeleagă femeile care apelează la astfel de artificii.

M.R.: Spune-ne şi un obicei nou – de make-up sau beauty – pe care ar trebui să-l adoptăm neapărat!

I.D.: Cred că femeile ar trebui să se concentreze mai mult pe îngrijirea pielii decât pe camuflarea ei. Pentru că atunci când vor fi mulţumite de cum arată tenul lor nu vor mai căuta să îl ascundă sub texturile grele ale multor produse.

M.R.: Imaginea reprezintă 93% din “prima impresie“. Tu ce mesaj cauţi să transmiţi celor din jur?

I.D.: Cred că vreau doar să îi fac să devină deschişi să mă cunoască mai bine. Pur şi simplu nu vreau să mă aleg cu vreo etichetă pusă greşit doar pentru că am avut o greşeală de stil.

M.R.: Schimbarea ta de look este foarte vizibilă, admirată şi lăudată! Pe langă asta, în ultima vreme ai un tonus excepţional! Care este secretul tău?

I.D.: Într-adevar, au trecut mai bine de două luni şi jumătate de când m-am hotărât să adopt un stil de viaţă mai sănătos şi de când am făcut câteva schimbări majore în viaţa mea. În primul rând, am renunţat total la alimentaţia nesănătoasă şi m-am apucat de sport cu un antrenor personal. Cam de 3-4 ori pe săptămână merg la antrenamente, iar în restul zilelor fac cam 25-30 de minute de exerciţii singură, acasă. Al doilea pas a fost să apelez la serviciile unui consultant de imagine, mai precis chiar la serviiciile tale, şi să mă redescopăr pe mine. Poate sună pompos, dar dacă înainte mă ascundeam sub haine, acum părcă îmi dezvălui adevărata personalitate. Pe scurt, mă simt frumoasă indiferent de cum arată silueta mea!

Toate aceste schimbări îmi dau o stare de spirit foarte bună, am multă energie şi dorinţă să fac lucruri noi, şi chiar sunt admirată pentru asta. Cam aceaştia ar fi paşii pentru a te simţi bine în pielea ta indiferent de numărul de kilograme pe care îl ai.

Ioana, după consultanţa de imagine, ţinute realizate de ea

Ioana-Dumitrache-make-up artist
Ioana-Dumitrache-beauty blogger
M.R.: Care este articolul tău preferat de pe www.marianaromanica.ro?

I.D.: Greu să mă decid asupra unuia singur pentru că site-ul tău este o sursă preţioasă de informaţii utile pentru femei, iar eu nu fac excepţie! Însă vă recomand să citiţi musai: Scheletul din dulap. Schimbul de garderoba si Top 5 trucuri de baza daca nu esti 90-60-90

M.R.: Care ar fi cel mai preţios sfat al tău pentru cititoarele www.marianaromanica.ro?

I.D.: Am două sfaturi:
1. Iubiţi-vă şi simţiţi-vă frumoase indiferent dacă vă încadraţi sau nu în tiparele de frumuseţe impuse de societate; şi
2. Ascultaţi sfaturile Marianei! Pe mine m-au ajutat să am o altă perspectivă asupra vieţii şi asupra mea, şi sunt mult mai fericită acum! Primul pas este să vreţi!

P.S.: Povestea Ioanei despre schimbarea de look, schimbarea garderobei şi ţinutele pe care le-am gândit pentru ea, o găsiţi într-o nouă rubrică pe blog-ul ei, care conţine şi câteva secrete de stil foarte practice, oferite de mine: My Body Journey – Plus Size Fashion!

Have a fabulous fashion experience!

Yours,

Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa