Romanian BusinessWomen

N-aş fi crezut că dacă o să am ocazia să rămân în Milano, să-mi fie “acasă” Italia, aş refuza. Dar am făcut-o şi a fost cea mai bună alegere.
Aveam 24 de ani când am decis să-mi trăiesc visul în “ţara mea” şi nu ştiam încă ce noroc am să-mi fie job-ul, pasiune!

Confucius zicea că “Dacă îţi place ceea ce faci, niciodată nu va fi o muncă!“. Ştim cu toţii că până la a face efectiv ceea ce îţi place, e totuşi un drum de parcurs. La mine au fost detalii tehnice, precum renovarea biroului, conceperea site-ului şi desigur – reticenţa tuturor în faţa ideii.

“Ȋn România nu există piaţă pentru aşa ceva!“, “Ȋn România nu investeşte nimeni în astfel de servicii!“, “Femeile din România…

Desigur. Ȋn România. Da, în Bucureşti! M-am intors acasă şi mi-am clădit visul, cărămidă cu cărămidă. Se numeşte Art Of Image!

Mariana Romanica

Am ales să fiu una dintre femeile din România. Şi să îmi placă asta! Să iubesc asta! Odată ce m-am identificat perfect cu ele, odată ce “ele” a devenit “noi”, s-a produs magia! Aşa s-a născut  Vocea Urbană şi uite că eşti şi tu unul dintre cei peste 50 000 de cititori care îmi demonstrează că se poate!

Adevarul este că o femeie de afaceri în România este cu totul şi cu totul deosebită! Ea nu ştie doar să facă afaceri, ea ştie să facă şi cea mai gustoasă mâncare, este soţie sau iubită, mamă, prietenă, soră şi fiică, are grijă de casă, face cumpărăturile şi are grijă şi de ea! Are toate aceste roluri în acelaşi timp! Le face pe toate, şi chiar le face, pentru că nu cunoaşte alt fel de a fi, decât aşa: wonderwoman!

Mariana Romanica Consultant de Imagine
Te regăseşti? Ştiam eu!

Poate una dintre cele mai importante lecţii pe care le înveţi – şi sunt sigură că nu numai aici, ci peste tot în lume, este că pentru a obţine ceea ce-ţi doreşti cu adevărat, va trebui, câte puţin, să pierzi toate lucrurile despre care crezi că ai nevoie, să te desprinzi de tot ce ţi-e în plus şi să mergi mai departe. Câteodată din inerţie, chiar! Personal, până nu am trecut prin experienţa asta, visele nu prea mi s-au împlinit!

Mariana Romanica street syle
Şi pentru că vorbeam de vise devenite realitate, trebuie să-ţi spun că ele se traduc de fapt în reuşite ale muncii tale!
Iar astăzi o să te invit să deschizi revista The One la… pagina 102!

Mariana Romanica The One Septembrie
Acum, poţi să te bucuri alături de mine de un milestone important! Prima mea colaborare cu o revistă! Şi nu orice revistă… Revista The One, September Issue! Este un articol special, despre mine! noile culori de păr care sunt în trend în acest sezon, realizat împreună cu Beauty Editor-ul Bianca Nuţu. Da, una dintre femeile acelea speciale, despre care vorbeam mai devreme!  Ea a păşit în biroul meu şi a fost fascinată de rezultatele analizei cromatice! Citeşte în revistă despre rezultatul întalnirii noastre, în special dacă vrei să-ţi schimbi culoarea părului!

The One
Cred că tuturor ne-ar plăcea să trăim viaţa din filme, sau lucrurile să fie la fel de chic precum le vedem în Sex and The City, să avem timp în fiecare săptămână să luăm micul dejun cu prietenele noastre… sau măcar să avem trei prietene atat de bune care sa fie şi prietene între ele! Realitatea însă nu-i exact aşa, sunt zile în care chiar şi femeia perfectă sare peste micul dejun, antrenamentul de la sală, îşi amână întâlnirile sau se trezeşte cu o oră mai târziu! Până la urmă, secretul este să te poţi uita în ochii tăi şi să fii multumită, poţi?

Mariana Romanica Potret
Ca să îţi reuşească planul, oricare ar fi acela, există două reguli: work hard and have fun while doing it!

Mariana Romanica The One

Am multe cliente care, atunci când vin pentru prima dată în studioul meu, sunt timide. Timide nu doar faţă de mine, ci şi faţă de ele, faţă de frumuseţea lor. Ȋntotdeauna le spun că motivul adevărat pentru care se afla în biroul meu nu este consultanţa de imagine, că este altceva şi că până la finalul sesiunilor, vom descoperi despre ce e vorba. Adevărul este că întotdeauna am dreptate! Şi mă bucur că întotdeauna pleacă de la mine mai încrezătoare, prind curaj, sunt fericite, se iubesc mai mult, se înteleg mai mult, au idei noi despre “cum o să fie”, chiar dacă momentan subiectul este garderoba!

O schimbare de stil vestimentar întotdeauna deschide noi şi noi drumuri, pentru că niciodată, de fapt, nu îţi schimbi doar hainele. Vrei să te schimbi pe tine şi cauţi ca la sfârşitul zilei, oricât de obosită ai fi, oricât de multe ai mai avea de făcut, să te simţi bine, să şti că eşti tu!

Mariana Romanica night street style

Şi pentru că iubesc meseria asta şi mă bucur că pot să o fac în ţara mea, am ales să lucrez în mare parte cu creatori români şi branduri româneşti – pe care îi şi recomand cu drag! Fie că este un magazin mic în centrul oraşului, fie că este un lanţ de magazine care împânzeşte tot oraşul, pur şi simplu mă încântă atat de tare un produs de calitate pe care scrie “made in Romania“, încât niciodată nu aş alege altceva, dacă se poate!

Şi se poate!

Ţinuta mea: rochie + trench sunt – ai ghicit – produse în România, de brandul Format Lady, despre care o sa mai auzi foarte curand! (care spre deliciul meu are în structură tot o veritabilă Romanian Businesswomen)
L-am desoperit printr-o prietenă şi mi-a plăcut calitatea produselor, finisajele atent lucrate şi faptul că poţi să fii chic, elegantă şi în trend purtând haine făcute la un atelier din Bucureşti!

Romanian businesswomen
Rochie
+ Trench  – Format Lady, magazin Magheru 18, Bucureşti
Cizme din piele, peste genunchi – Humanic
Cercei, geantă – colecţie personală
Revista – The One, 2015 September Issue
Fotografii – Ştefania Cristina Irescu


Have a fabulous romanian fashion experience!

Yours,

Mariana Romanică

P.S.: Ȋncă ceva! Să şti că nu am greşit titlul! Intenţionat am scris Romanian Businesswomen – pentru că mă refer la toate femeile, în general. Numai noi ştim că, de fapt, dacă nu ne-am gestiona viaţa şi toate activităţile pe care le avem, exact ca şi cum ar fi un business, nu ne-ar reuşi!

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

2 Comentarii

 • Urban Maria 09/17/2015 7:18 AM

  Felicitari!!! La cat mai multe si mai faine articole pe sufletul tau si pe sufletul cititoarelor! Mult succes cu afacerea ta you business woman! Arati fain, pozele sunt foarte reusite si ma bucur sa aflu ca tinuta e de la un brand romanesc 🙂

  Numai bine!
  Maria
  http://ro-urbnstyle.blogspot.ro

  • ME 09/17/2015 9:16 AM

   Multumesc mult, Maria!

Comenteaza