TEST: Cum afli care este forma corpului tau

Există multă informaţie care îţi spune cum să te îmbraci în funcţie de forma corpului tau, dar foarte puţine îndrumări corecte spre a-ţi afla cu adevărat forma.

Meseria de consultant de imagine m-a ajutat să văd cât de necesare sunt aceste detalii pentru o femeie. Totuşi, trebuie să înţelegi şi câteva lucruri esenţiale despre forma corpului. şi cum este compusă ea.

Forma corpului nu este dată de greutate. Sigur ai observat că partea mai mare a corpului tău rămâne mereu mai mare, iar partea mai mică este mereu mai mică, indiferent că te îngraşi sau slăbeşti.

Acest lucru se întâmplă datorită conformaţiei. Mai exact, structura osoasă şi masa musculară. Aceste două elemente constituie forma corpului.

În total, sunt trei factori de luat în calcul:
tipul somatic (ectomorf, mezomorf sau endomorf) despre care deja am vorbit aici
statura, adica înălţimea
conformaţia, adică forma corpului, dată de structura osoasa şi  masa musculară

Statura

Este foarte important ce înălţime ai, pentru că măsurile tale sunt în mod natural direct proporţionale cu înălţimea, pentru a fi armonioase. Statura ne dă indicii preţioase despre proporţii.

Cu alte cuvinte, o persoană de 1,60 care poartă mărimea L va arăta complet diferit de o persoană de 1,80 care poartă tot mărimea L. Modalitatea de a crea o ţinuă armonioasă pentru fiecare dintre ele este complet diferită.

Forma corpului

Spuneam că există doi factori care o definesc: structura osoasă şi masa musculară. Chiar dacă în realitate există exact atât de multe forme ale corpului câte femei sunt, specialiştii au redus tipologiile la patru categorii principale: clepsidră, dreptunghi, pară şi măr.

forma corpuluiCa să identifici corect forma corpului tău în funcţie de aceste patru tipologii, cel mai simplu este să apelezi la sesiunea stilistică Forma Corpului. În cadrul acesteia vei afla ce croieli ţi se potrivesc în funcţie de forma corpului tău şi cum să porţi hainele, accesoriile şi bijuteriile în funcţie de proporţiile tale. Vei şti cum să-ţi scoţi în evidenţă frumuseţea naturală şi cum să ascunzi micile imperfecţiuni. Vei primi şi un ghid cu toate detaliile, care îţi rămâne mereu la îndemână. Disponibilă în 3 variante de preţ, aceasta sesiune de stil se poate realiza la studioul nostru din Bucureşti sau online!


Dacă totuşi vrei să încerci să descoperi singură care este forma corpului tau, va fi nevoie să te măsori, dar altfel decât ai mai văzut/auzit/citit până acum.

TEST: Cum afli care este forma corpului tau

Vei avea nevoie de un pix, o foaie şi un centimetru!

Trebuie să măsori:
– circumferinţa umerilor
– circumferinţa bustului
– circumferinţa taliei (cel mai îngust punct)
– circumferinţa bazinului (în dreptul oaselor bazinului)
– circumferinţa şoldurilor (cea mai ampla zona din partea de jos)

Un sondaj realizat de Universitatea de Stat North Carolina, pe un grup de peste 6000 de femei a aratat că: 46% dintre femei au forma corpului de dreptunghi, puţin peste 20% au forma corpului de pară, puţin sub 14 % au forma corpului de măr şi doar 8% au forma corpului de clepsidră.

Raportarea la forma corpului de clepsidră trebuie facută obiectiv şi asumat. Prin vestimentaţie, oricine poate recrea o siluetă perfectă, indiferent de forma corpului pe care o are de fapt.

Acum trebuie să analizezi obiectiv valorile pe care le-ai notat.
Rezultatele se interpretează astfel:

hourglass body shapeForma corpului de CLEPSIDRĂ

Trei dintre cele mai faimoase celebrităţi cu silueta de tip clepsidră sunt: Madalina Ghenea, Scarlett Johanson şi Megan Fox.

Atunci când partea de sus a corpului este egală cu partea de jos a corpului şi talia este foarte îngustă.

Circumferinţa umerilor şi a şoldurilor şi circumferinţa bustului şi a bazinului sunt aproximativ egale (3-4 cm maxim diferenţă) şi circumferinţa taliei este cu foarte mult mai mică

Per ansamblu, se distinge forma de clepsidră cu uşurinţă atunci când te uiţi în oglindă. Dacă ai forma corpului de clepsidră, curbura taliei se vede cu ochiul liber, este foarte accentuată. Aşadar, uitându-te în oglindă, îţi identifici imediat talia.

Chiar dacă această formă este considerată ideală, poţi ajunge la ea prin trucuri vestimentare, indiferent ce formă a corpului ai avea. Aşa că fii sinceră cu tine la acest test, ca să te poţi folosi mai apoi de sfaturile mele cu succes.

rectangle body shapeForma corpului de DREPTUNGHI

Printre celebrităţile cu silueta de tip dreptunghi se numară Penelope Cruz, Jessica Alba şi Cameron Diaz.
Atunci când partea de sus a corpului este egală cu partea de mijloc şi cu partea de jos.

Circumferinţa umerilor şi a şoldurilor sunt aproximativ egale (3-4 cm diferenta), circumferinţa bustului şi a bazinului sunt aproximativ egale şi circumferinţa taliei este cu foarte puţin mai mică.

Forma de dreptunghi se mai numeşte şi formă atletică, pentru că este cea mai potrivită pentru performanţă în sport.

Dacă ai forma corpului de dreptunghi, curbura taliei este aproape inexistentă, este mai mult o linie dreaptă. Valorile dintre umeri/şolduri, bust/bazin şi talie nu sunt egale, dar nu este nici o diferenţă foarte mare între ele. Uitandu-te în oglindă, talia ta, bustul sau şoldurile nu ies în evidenţă, nu sunt foarte marcate.

pear body shapeForma corpului de PARĂ

Printre celebritaţile cu silueta de tip para se numara si Beyonce, Shakira si Alicia Keys!

Atunci când partea de sus a corpului este vizibil mai mică decât partea de jos a corpului.
Circumferinţa umerilor şi a bustului este cu mult mai mică decât circumferinţa bazinului, respectiv a şoldurilor.

Forma corpului pară se mai numeşte şi triunghi (cu vârful în sus). Femeile cu această formă a corpului sunt considerate cele mai fertile.

Dacă ai forma corpului de pară, partea inferioară a corpului tău este vizibil mai voluminoasă decât partea superioară. Poate fi mai amplă zona bazinului şi a posteriorului, sau zona posteriorului şi a coapselor. Chiar dacă ai o talie îngustă şi marcată, faptul că umerii/ bustul sunt mai mici în circumferinţă decât bazinul/şoldurile stabileşte apartenenţa ta la această tipologie. În plus, această formă se distinge uşor indiferent de dimensiuni. Poate fi asociată şi cu umerii rotunjiţi.

Forma corpului MĂRapple body shape

Printre celebritaţile cu silueta de tip măr se numară Kate Upton, Drew Barrymore şi Catherine Zeta Jones.

Atunci când partea de sus a corpului este vizibil mai mare decât partea de jos.

Circumferinţa umerilor şi/sau a bustului este cu mult mai mare decât circumferinţa bazinului/şoldurilor (peste 5-6 cm)

Această formă se mai numeşte şi triunghi cu vârful în jos sau androgină, considerată ideală pentru catwalk.

Daca ai forma corpului de măr, partea inferioară a corpului tău este mai puţin voluminoasă decât partea superioară. Bustul poate fi proeminent şi posteriorul cu aspect aplatizat. Este posibil ca şi circumferinţa taliei să fie mai mare, iar această zonă să nu fie marcată în mod deosebit.

Apelează la specialist*

Evident, o sesiune stilstică faţă în faţă, dedicată formei corpului îţi oferă răspunsuri ample: nu doar dacă eşti clepsidră, măr, pară sau dreptunghi, dar şi cum să alegi croielile potrivite pentru haine, cum să pari mai înaltă sau mai slabă şi cum să foloseşti toate trucurile de stil disponibile pentru a-ţi armoniza silueta!

Totuşi, dacă nu poţi veni la studio, nu-ţi dai seama care este forma corpului tău sau pur şi simplu vrei o confirmare, apelează la opinia specialistului. Trimite-mi măsurile tale şi o fotografie cu tine, iar eu îţi voi transmite rezultatul testului, ghid de stil cu ceea ce îţi avantajează forma corpului şi idei de ţinute pentru tipul tău de siluetă. Trimite-mi masurile tale printr-un simplu click mai jos:
TRIMITE-MI MĂSURILE

#GETTHESTYLE

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te aştept cu un LIKE la pagina de Facebook şi FOLLOW pe Instagram,unde  primeşti cele mai noi update-uri despre modă, stil şi tendinţe! Abonează-te şi la canalul de YouTube pentru a vedea fiecare reportaj TV şi tutorial de stil.

În caz că vrei să-ţi reinventezi stilul, te aştept cu drag la sesiunile de stil:
– Analiza Cromatică: afli culorile care ţi se potrivesc în funcţie de nuanţa pielii, a părului şi a ochilor
– Forma Corpului: accesorii, bijuterii şi croieli care îţi avantajează forma/statura corpului|
– Stil Vestimentar: definirea stilului în funcţie de personalitatea şi modul tău de viaţă
– Analiza Garderobei: selecţia şi sortarea hainelor pe care le ai, ţinute noi + garderoba capsulă
– Personal Shopping: cumpărături smart = revitalizează, amplifică şi omogenizează garderoba
– Outfit Portofolio: realizăm şi fotografiem ţinute complete cu hainele tale (noi şi existente anterior)
Detalii complete despre sesiunile stilistce găseşti aici.

Yours,
Mariana Romanică

Poţi citi şi despre  ce haine ţi se potrivesc în funcţie de forma corpului.

*serviciu contra cost

Comments

comments

Te-ar putea interesa

179 Comentarii

 • Andreea 05/19/2015 11:17 PM

  Bună ma numesc Andreea am o înălțime de 1,53;mărimea umerilor de 87cm;talie de 70 cm;soldurile de 97cm!piciore groase și un bust de mărimea 3B!

 • Andreea 05/21/2015 10:22 PM

  Multumesc

 • Diana 05/26/2015 12:47 PM

  Am bust 88, talie 64, solduri 84 si fund 94, avand in vedere ca am talia subtire tind sa cred ca sunt clepsidra dar am coapse groase si parca imi iese mai mult partea inferioara in evidenta, deci nu sunt sigura

  • ME 05/26/2015 5:06 PM

   Diana, te rog masoara-ti si circunferinta umerilor! Abia atunci iti pot spune care este forma corpului tau! Am explicat si in articol motivele pentru care se iau in considerare alte marimi decat cele atat de vast raspandite bust-talie-sold. Eventual poti reciti acea parte! O zi frumoasa iti doresc! Astept update!

 • maria 05/28/2015 11:14 AM

  Buna sunt Maria, am o înălțime de 160,mărimea umerilor de88, talia de 59,șolduri de 80( in zona oaselor bazinului) si 97(coapse),picioare 44, si bust mic (79)(port 38 la sutien).

  • ME 05/28/2015 11:29 AM

   Buna Maria
   Forma corpului tau este de para, din descrierea pe care ai facut-o si dimensiuni! Ca sa iti echilibrezi din punct de vedere vizual corpul, trebuie sa pui accentul pe umeri si zona decolteului! Mai multe detalii gasesti si in articolul “cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau

 • maria 05/28/2015 1:50 PM

  Mulțumesc.

  • maria 05/28/2015 3:54 PM

   Am citit ca umeri sunt mai mici decât soldurile la forma para. Iar eu îi am puțin mai mari 8 cm diferență. Nu trebuia sa fie invers?

   • ME 05/31/2015 7:44 PM

    Buna Maria

    Zona ta cea mai mare din punct de vedere al circumferintei sunt coapsele, cu 97 cm. Eu asa am inteles din mesajul tau. Deci: umeri 88, bust mic, talie mica,solduri inguste, dar coapse 97 cm? Daca este asa, forma corpului tau are toate semnalmentele pentru para.

 • Mirela 05/29/2015 3:50 PM

  Buna! Eu am inaltimea 1,62 Umeri 90
  Bust 87 ,Talie 66 ,Solduri 82 si Coapse 90.Sunt curioasa sa aflu ce forma are corpus meu!?

  • ME 05/31/2015 7:47 PM

   Buna Mirela
   Conform dimensiunilor pe care le-ai scris, forma corpului tau este de clepsidra: umeri + bust proportional cu solduri + coapse si talia ingusta 😉

 • Diana 06/03/2015 3:36 PM

  umeri 87, scuze ca n-am observat cand ai scris in articol

 • Diana 06/03/2015 3:41 PM

  si coapse 80

 • florescu 06/03/2015 4:49 PM

  Buna….am si eu nevoie de un sfat.nu imi pot da seama ce forma a corpului am.
  inaltimea mea este de 1.65 .greutatea 64. Latime umeri 101.talie 80 .su solduri 101.si am si colaceiiii …ma puteti ajuta …?!?!?!
  si as mai avea o intrebare….m-am hotarat sa imi iau o fusta de tulle de lungimea 70 cm….imediat dupa genunchi.se cuvine sa ma imbrac cu ea la o nunta???culoarea este grena.ma avantajeaza acest tip de fusta???alcva pe corp nu ma avantajeaza si de cate ori iau cva pe corp nu ma simt in largul meu ca se vad colaceii.ma puteti ajuta???

  • ME 06/04/2015 1:11 AM

   Buna! Ma bucur sa descopar ca deja ti-am raspuns pe profilul nostru de Facebook la aceasta intrebare! Asteptam si fotografie cu tinuta pe care o vei purta la nunta! Distractie placuta! vei arata superb!

 • Mirela 06/03/2015 8:58 PM

  Eu am avut mereu impresia ca am forma de dreptunghi,acum stiu exact Cu ce as putea sa ma imbrac. Multumesc! :*

 • Bianca 06/28/2015 7:41 PM

  Eu am 93 umeri, 64 in talie si 81 solduri (90 fund) si 84 bust. Am forma de clepsidra sau de mar?

  • ME 06/29/2015 1:39 PM

   Buna Bianca! Din ce imi spui – ca dimensiuni, esti o clepsidra cu baza joasa! Asa o talie… felicitari!

 • Alina 06/29/2015 2:29 PM

  Buna! Am 100 umeri, 74 talie si 92 solduri.. bust generos.. 1,65 inaltime..picioare suptiri.. Cred ca am o forma de mar… Desi uneori mi se pare ca e dreptunghi.. Ma poti ajuta?.. Multumesc.

  • ME 06/29/2015 2:49 PM

   Buna Alina
   Din cate se pare forma corpului tau este de mar! Pune accentul pe talie si adauga volum in partea de jos, mentinand zona bustului si umerii cat mai curata, simpla! Incearca sa porti incaltaminte cu toc inalt si sa eviti decolteurile prea adanci! That should do the trick!

   • Alina 06/29/2015 2:54 PM

    Multumesc frumos pt raspuns!…O zi buna! 🙂

    • ME 07/02/2015 12:26 PM

     Cu placere! O zi frumoasa!

 • Ana 07/17/2015 12:30 AM

  Buna! Eu am 1.67cm, 57 kg , Umeri:90 , Talie:68 , Solduri 86. Am putina grasime pe burtica acolo se depune in special si in parta de sus a corpului, port cupa B la sutien.Ce forma de corp am? Ms:*

  • ME 07/20/2015 12:41 PM

   Buna Ana

   In teorie, forma corpului tau este de clepsidra, cu tendinte de mar. Adica diferenta de 4 centimetrii intre umeri si solduri poate fi/nu poate fi luata in considerare, dar asta depinde foarte mult de proportiile tale, dincolo de masuratori. In mod normal, cei 4 centimetrii diferenta nu se iau in considerare, dar daca spui ca grasimea se depune in special in partea de sus, ai semnalmentele unei forme a corpului de tip mar. Poti sa adaugi volum in partea de jos a corpului, fie purtand fuste clos sau in forma de A, fie purtand o curea colorata la jeansi! Exista un articol: Cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau, unde gasesti mai multe detalii despre acest subiect!

 • Rodica 07/19/2015 9:49 PM

  Buna! Eu am 1,56 ,48 kg ,Umeri:95, Bust:83 ,Talie:63 ,Solduri :77,Fund:90,si picioare subtiri,nu reusesc sa mi dau seamade forma corpului meu , (sunt un pic complexata de faptul ca sunt slaba :(. In curand voi merge la o nunta si nu stiu ce tip de rochie sa aleg.

  • ME 07/20/2015 1:00 PM

   Buna Rodica
   Forma corpului tau este de mar, din dimensiunile pe care mi le-ai dat. Chiar daca esti slaba, partea de sus a corpului tau este putin mai mare decat partea de jos. Sunt sigura ca ai picioare foarte frumoase, iar cu talia ingusta pe care o ai, te apropii mult de dimensiunile perfecte! Poti opta pentru o rochie cu corset in forma de inima, stransa in talie si cu volum in partea de jos! Oricum, ideal este sa adaugi volum in partea de jos, SAU sa mentii partea de sus cat mai simpla, fara maneca scurta, fara detalii care sa incarce. Trebuie sa echilibrezi din punct de vedere vizual partea superioara cu partea inferioara, mentinand talia marcata. Exemple gasesti la Mihaela Radulescu, in articolul de aici!

 • Laura 07/21/2015 10:24 PM

  Buna! Dimensiunile mele sunt: umeri: 91, bust 80, talie 63,solduri 90, picioare subtiri, 1, 61 inaltime…. Va multumesc f mult!

  • ME 07/22/2015 12:48 AM

   Buna
   Esti o clepsidra veritabila!

   • Laura 07/22/2015 9:51 AM

    Va multumesc f mult! M-am uitat la sfaturile d-voastra pt aceasta forma.. Frumoase..interesante..unele le adoptam si eu..mai putin acela cu rochia taiata-n talie..(nu prea-mi place cum imi vine)…sa va explic de ce..dimensiunea mea 63 , aceea pt talie, este exact sub sani, deci, am obs ca-mi vin bine modelele baby-doll..sub talie,imediat, se afla o burtica..nu e mare,(67-68),in fct de cat mananc..nu stiu chiar exact..nu prea reusesc sa scap de ea..fac si sport..dar..ea se-ncapataneaza sa ramana cu mine..am picioarele lungi si corpul scurt..in sfarsit..cam asta e..imi cer scuze ca am scris prea mult.. Eu va multumesc pt timpul d-voastra inca odata, si daca mi-ati scrie un sfat, doua despre ce m-ar avantaja mai bine, v-as fi f recunoscatoare… O zi minunata sa aveti!

 • Sara 07/26/2015 11:22 PM

  Buna! Dimensiunile mele sunt:
  Umăr:91
  Talie:67
  Solduri:85
  Fund :95
  Sani:85
  Inaltime :1.67
  Greutate:56Kg
  Va multumesc !

  • ME 07/30/2015 12:10 AM

   Buna

   Forma corpului tau este de clepsidra!

 • da 07/28/2015 10:25 PM

  umeri 98
  talia 79
  sold 100

  picioare subtiri, 1.60

  • ME 07/30/2015 12:09 AM

   Buna!

   Ai proportii perfecte, forma de clepsidra!

   • da 08/01/2015 9:22 AM

    multumesc pentru raspuns, nu ma asteptam ca cineva chiar raspunde.

 • Sara 07/30/2015 4:26 AM

  Multumesc pentru raspuns!!

  • ME 07/30/2015 6:48 PM

   Cu drag! Oricand, daca iti mai pot fi de folos cu informatii!

 • Debora 08/05/2015 8:24 AM

  Buna, sunt Debora
  Am umeri:98, talie:74, sold:89, inaltime de 1.60, 61 kg, bust:95, fund:94… Multumesc, anticipat!

  • ME 08/12/2015 12:10 AM

   Debora, esti clepsidra!

 • Ana 08/05/2015 1:56 PM

  Umeri: 99
  Talie:77
  Șolduri:90
  Picioare groase,
  Înălțime: 1.67 m
  Am ceva dubii, și aș fi recunoscătoare dacă m-ai putea ajuta

  • ME 08/26/2015 3:53 PM

   Buna

   Spune-mi te rog, zona sodurilor este cea mai proeminenta in partea de jos, sau zona coapselor+posterior?

 • Denisa 08/08/2015 7:26 PM

  Buna! Dimensiunile corpului meu sunt: umeri:90 , talie:65 , solduri: 86..inaltime: 1.63 , picioare subtiri si bust mic 🙂

  • ME 08/12/2015 12:12 AM

   Buna! Daca dimensiunea cea mai mare a partii de jos este aproximativ egala cu 90, esti clepsidra

 • Alina 08/16/2015 1:48 PM

  Buna ziua,
  Ma numesc Alina, am o inaltime de 160 cm, greutate 54-55 kg, iar circumferintele mele: umeri – 91 cm, bust – 87 cm, 75B, talie – 66 cm, solduri – 97 cm in prezent cu vreo 2 kg in plus, insa inainte aveam 95 cm; coapse putin mai groase. Sunt forma “para”?

  • ME 08/26/2015 3:47 PM

   Buna Alina
   Din descrierea ta, pare ca ai forma corpului de para! Daca atunci cand te ingrasi ramani mica in partea de sus si totul se depune pe solduri, posterior si coapse, esti categoric para!

   • Alina 09/04/2015 6:59 PM

    Multumesc pentru raspuns! Voi lua masuri de stil corespunzatoare.

 • Rodica 08/24/2015 1:11 PM

  Buna ziua,
  Sunt Rodica si as dori sa aflu ce forma are corpul meu.
  Dimensiunile sunt:
  Inaltime 1,62; greutate 55 kg; umeri 97;talie 77; solduri 87 ;fund 93.
  Multumesc!

  • ME 08/26/2015 3:45 PM

   Buna Rodica
   Dupa dimensiuni, pare ca forma corpului tau este de mar, adica triunghi cu varful in jos! Spune-mi, ai bustul proeminent si picioarele subtiri? Oricum, trebuie sa adaugi putin volum in partea de jos, pentru a echilibra partea de sus!

 • Irina 08/25/2015 4:50 PM

  Buna,
  Sper sa ma poti lamuri si pe mine ca sunt in dilema!Am 1.77 , 73 kg , umeri : 101 cm, talie 87 cm , solduri 101 cm , bust 95 cm. Am picioarele destul de subtiri si bust 85B.
  Foarte utile toate articolele de pe blog , le-am citit pe nerasuflate!!!

  • ME 08/26/2015 3:37 PM

   Buna Irina
   Esti clepsidra: umeri=solduri + talie ingusta 😉
   Ma bucur mult ca iti plac articolele! Stay tuned, urmeaza September Issue <3!

 • Catalina 08/27/2015 10:10 PM

  Buna! Sper ca ma poti ajuta si pe mine. Am 1,55 inaltime, 87 cm bust, 89 cm umeri, 65 cm talie, 80 cm solduri, 87 cm fund si picioare subtiri.

  • ME 09/16/2015 1:41 PM

   Catalina, esti clepsidra!

 • iulia 09/13/2015 9:54 PM

  Buna, m-am masurat si cred ca am forma tip mar. Am inaltimea de 1.50cm, 48 kg, 86cm-umeri, 66 cm-talie, 81cm-zona bazinului, 70A-bust.
  Ce parere ai?

  • ME 09/14/2015 6:36 PM

   Buna Iulia

   81 in zona baziului este cea mai mare dimensiune a ta in partea de jos a corpului? Daca da – esti mar, daca nu, as spune clepsidra.

 • Denisa 10/05/2015 10:09 AM

  Buna, ma numesc Denisa si am 15 ani. Am o inaltime de 1,61 si 55 de kg. Am fost la Tara si pot zice ca m am ingrasat cu 4 kg :))) am un bust mic, 80 si un fund proeminent. Umeri 88, talie 74, solduri 85. Coapse 56, am picioarele destul de ample in partea de sus

  • ME 10/05/2015 2:51 PM

   Buna Denisa! Spune-mi te rog care este circumferinta in zona cea mai proeminenta a partii de jos. Nu inteleg dimensiunea de 56 pentru coapse, te rog sa justifici! Multumesc

 • Denisa 10/05/2015 5:09 PM

  Coapsele sunt putin mai groase, circumferinta este de 56. Am senzatia ca grasimea se pune in special pe coapse si posterior. Pe burta nu prea

  • ME 10/06/2015 1:10 PM

   56 este foarte putin pentru coapse, tocmai de aceea cred ca nu v-ati masurat bine

 • Denisa 10/05/2015 5:15 PM

  Cred ca este mar dar nu sunt sigura

 • Ioana 10/05/2015 5:45 PM

  Buna! Am umeri 91, talie 74 si solduri 97. Am un bust destul de mic si o inaltime de 1,61

 • Ioana 10/05/2015 5:46 PM

  Cred ca ma incadrez in tipul de silueta para, multumesc anticipat!

  • ME 10/06/2015 1:09 PM

   Da, sunteti para! Este considerata cea mai feminina forma a corpului si perceputa ca cea mai fertila tipologie de catre sexul masculin!

 • Gabriela 10/18/2015 12:11 PM

  heiii , ti am citit articolul care este foarte interesant,as vrea sa mi aflu si eu masurile si forma,problema este ca nu am un centimetru la dispozitie pentru a mi masura formele ,dar am 180 cm inaltime, 60 kg am facut si testul tipologiile somatice si rezultatul:ectomorf 🙂

  • ME 10/20/2015 9:16 AM

   Buna

   Am nevoie de masuri, macar sa imi spui raportul dintre umeri talie si solduri!

 • gabriela-maricela 10/24/2015 6:09 PM

  inaltime 1,6o
  umeri 1o6
  sold 1oo
  talie 82
  bust 93

  • ME 10/25/2015 10:16 AM

   Buna Gabriela

   Forma corpului tau este clepsidra cu baza superioara accentuata. Asta inseamna ca trebuie sa eviti sa porti in partea de sus haine care ar putea sa iti mareasca vizual dimensiunile/volumul

 • Claudia 10/25/2015 8:33 PM

  Buna! Eu am 1,55 m , umeri:99, bust:86, talie70, solduri:87 si fund:95. Ce forma de corp am? Multumesc anticipat

  • ME 11/09/2015 5:44 PM

   Buna!

   Din dimensiunile pe care le-ai scris, forma corpului tau este de clepsidra, cu baza superioara usor mai mare. Ideal ar fi sa echilibrei volumul si in partea de jos!

 • Cami 10/30/2015 10:09 PM

  Am citit articolul si chiar este foarte interesant. Fiind mamica imi este greu sa alerg prin magazine iar majoritatea hainelor le comand de pe net, Chiar nu-mi pot da seama ce forma are corpul meu.
  inaltime 1.62
  sold 100
  talie 88
  umeri 110
  bust 99
  multumesc

  • ME 11/09/2015 5:42 PM

   Buna! Ma bucur mult ca iti place articolul! Am si o rubrica speciala dedicata mamicilor, unde vei gasi articole tematice, foarte utile! Unul dintre ele este chiar acesta: Cum sa fii o mamica chic!
   Cat despre forma corpului, spune-mi te rog, care este dimensiunea cea mai proeminenta a partii de jos? Soldurile sau sezutul? Te rog spune-mi ambele dimensiuni!

 • Tatiana 11/04/2015 4:39 PM

  inaltime 180 cm
  umar 96 cm
  bust 89 cm
  talie 70
  coapse 96
  🙂

  • ME 11/09/2015 5:37 PM

   Buna!

   Forma corpului tau este de clepsidra!

 • Lola 11/06/2015 8:53 PM

  Salut,am 163,47 de kg,am la umeri 93 cm,bust 84 cm ,talie 68 cm,iar solduri+posterior am 92 cm ,ce forma de corp am?

  • ME 11/09/2015 5:37 PM

   Buna!

   Forma corpului tau este de clepsidra!

 • larisa 11/15/2015 6:57 PM

  eu am 166,54kg,am solduri+posterior 90 cm ,si umeri am 93 cm ,bust 84 cm ,talie 62 cm

  • ME 11/18/2015 11:39 AM

   Larisa, din masuratorile pe care mi le-ai trimis, reiese ca forma corpului tau este de clepsidra!

 • Claudia 11/16/2015 11:32 PM

  Buna,

  Am 175cm inaltime, 107cm circumferinta umerilor, 80cm circumferinta taliei si 97cm circumferinta soldurilor. Coapsele sunt voluptoase, dar de la genunchi in jos, picioarele mele arata ca doua sticks-uri.

  • ME 11/18/2015 11:40 AM

   Buna Claudia
   Din masuratori si din descriere, se pare ca forma corpului tau este de mar sau triunghi cu varful in jos! Adauga volum in zona soldurilor, pentru a echilibra cu volumul din partea de sus!

 • andrea 11/19/2015 6:37 PM

  salut,am 175 cm 58 kg,si am umeri 90 ,talie 88 cm,coapse 90 cm ,bust 70 cm consider ca sunt atletica

  • ME 11/21/2015 12:06 AM

   Buna

   Ai forma corpului de dreptunghi, constitutie atletica, intr-adevar!

 • stefania 11/22/2015 7:13 PM

  Salut am 163 cm,48 kg ,umeri 93 cm,talie 64 cm,solduri+posterior 90 cm ,bust 84 cm,sunt o clepsidra plinunta sau normala?

  • ME 12/02/2015 6:26 PM

   Buna

   Forma corpului tau este de clepsidra. Teoretic ai o greutate normala, conform indicelui de masa corporala

 • alina 12/08/2015 9:00 AM

  buna,
  eu am soldurile 98, talia (deasupra buricului) 70 iar umerii 97, bustul masoara 84…sunt tipul endomorf, am 1 60 si 55 kg.

  • ME 12/15/2015 2:42 PM

   Buna, dupa dimensiuni, esti clepsidra

 • alina 12/11/2015 10:21 PM

  cred ca am tendinte de mar avand in vedere ca am o burtica care nu dispare chiar daca slabesc iar cand ma ingras pun peste tot (sani, solduri, fund, coapse, brate)

  • ME 12/15/2015 2:43 PM

   Tipologia MAR are umerii mai lati, bustul proeminent, soldurile inguste si picioarele mai degraba lungi si subtiri

 • Lavinia 12/28/2015 1:48 PM

  BUNA! ma numesc Lavinia.La umeri am 100cm ,talie: 80 ,sold: 94.Inaltimea mea este de 1.80m.Am picioare groase.:(
  Sper ca ma poti ajuta!

  • ME 01/06/2016 11:26 AM

   Buna. Conform masurilor pe care mi le-ai trimis, forma corpului tau este de mar/ triunghi cu varful in jos.

 • Ioana 01/05/2016 2:06 PM

  Buna,
  Umeri 84, talie 62, solduri 85. Picioare subtiri, bust 80, inaltime 1,65, 45 kg.
  Multumesc pentru ajutor

  • ME 01/06/2016 11:27 AM

   Buna! Conform masuratorilor pe care mi le-ai trimis, forma corpului tau este de clepsidra!

 • Georgianageprg 01/07/2016 8:27 PM

  Bust 90 talie 69 şolduri 95,e cumva forma de măr?că nu îmi pot da seama. Mulţumesc!

  • ME 01/07/2016 9:56 PM

   Buna
   Am nevoie de masurile de la circumferinta umerilor, a taliei si a soldurilor(cea mai proeminenta zona a partii de jos). Circumferinta bustului nu ma ajuta, fara celelalte marimi.

 • Alina 01/09/2016 3:09 PM

  Buna!
  am 1,60 si 52 kg
  umerii 94
  bust 91
  talie 72
  solduri 83
  coapse 91
  Multumesc daca raspundeti !

  • ME 01/11/2016 12:13 PM

   Buna

   Forma corpului tau este de clepsidra!

 • Georgianageprg 01/09/2016 7:58 PM

  Şolduri 93, talie 71, umeri 99,mulţumesc!

  • ME 01/11/2016 12:10 PM

   Buna, masurile pe care mi le-ai trimis indica faptul ca ai forma corpului de mar sau triunghi cu varful in jos. Ce trebuie sa faci este sa echilibrezi volumul soldurilor cu cel al umerilor si sa marchezi talia! Sa ai un an frumos, cu stil!

 • esthera 01/14/2016 4:18 PM

  Buna. Eu sunt miniona, 150 cm, 49-50 kg. Dimensiunile mele sunt: Umeri 89, Bust 84, Talie 69, sold 82, posterior 90, picioare nu foarte subtiri. Am dubii in ce priveste forma corpului. Avand in vedere bustul mic, ma incadrez la para sau la clepsidra totusi?

  • ME 01/14/2016 8:16 PM

   Buna

   Forma corpului tau este de clepsidra. Tine cont ca pentru forma corpului se ia in considerare structura osoasa si masa mulsculara, deci marimea bustului nu este neaparat relevanta, decat in anumite cazuri. La tine umeri = posterior si bust = sold cu o marja de eroare de 1, 2 cm si talie ingusta. Masurile ideale 😉

 • Andreea 02/15/2016 11:55 AM

  Cred ca fac parte din categoria “clepsidra”, chiar si dupa ce am nascut…
  Masurile mele sunt: Umeri: 96, Talie: 73 (inainte de sarcina aveam undeva la 65) si Solduri: 97.
  Problema este ca sunt scunda..am undeva la 1.60-1.62…
  Oare ce m-ar avantaja sa port mai mult?
  Nu sunt adepta tinutelor office/elegante…eu merg pe casual foarte mult.

  • ME 02/15/2016 4:11 PM

   Buna
   Intr-adevar masuratorile arata o clepsidra perfecta.
   Ideal este sa iti marchezi talia si sa accentuezi silueta pe vertical, adica decolteu in V, talie inalta + incaltaminte cu platforma (este mult mai comoda decat cea cu tocuri) si in general sa nu porti haine prea largi, mai ales in partea de sus

 • gabriela 03/06/2016 8:54 PM

  buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine…umeri 103,talia 90,solduri 106,36 ani,1,62 -1,63 inaltime,cupa 85 c, 69 kg,2 copii..vreau sa stiu sunt in forma de dreptunghi sau para…multumesc

  • ME 03/08/2016 3:08 PM

   Buna ziua
   Conform masuratorilor, forma corpului este de dreptunghi

 • sanda 03/25/2016 11:37 AM

  Am 1.50 inaltime,umeri105,talie 70 si solduri 92.Am 26 de ani,53 kg si doi

  • ME 03/31/2016 1:30 PM

   Sanda, imi trebuie masurile de la: circumferinta umeri, bust, talie, osul bazinului, solduri sau cea mai ampla zona din partea de jos

 • Cristina 03/27/2016 8:34 PM

  Buna! Masurile mele sunt: umeri 94, bust 72, talie 63, solduri 82, coapse 94

  • ME 03/31/2016 1:29 PM

   Clepsidra, Cristina!

   • CRISTINA 03/31/2016 10:38 PM

    Multumesc!

 • Cristina 04/03/2016 7:08 AM

  Buna! Eu am la umeri 93cm , la solduri 87, talia de 68, bust de 84 si coapse de 94. Tin sa mentionez ca am o inaltime de 1,68 , 53 de kg si picioare subtiri. Imi puteti spune cam ce forma as avea?

  • ME 04/24/2016 8:02 PM

   Buna

   Forma corpului tau este de clepsidra

 • Corina 04/04/2016 5:19 PM

  Buna ziua! Masurile mele sunt: umeri: 92, bust: 81, talie: 65; solduri: 89,coapse 93. Multumesc anticipat!

  • ME 04/24/2016 8:01 PM

   Buna, forma corpului tau este de clepsidra!

 • Andreea 06/15/2016 6:28 PM

  Buna ziua! Am 16 ani: umeri 96, bust 94, marimea 80B la sutien, talie 76, fund 106, celulita, coapse groase si fundul bombat. Sunt para? Multumesc mult!

  • ME 09/29/2016 5:18 PM

   Buna, din masuratori si descriere, forma corpului tau este para

 • Daniela 07/23/2016 3:43 PM

  buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine… umeri88,bust75,talie62,la solduri81,coapse 90. Multumesc!

  • ME 09/29/2016 5:22 PM

   Buna. Din masuratori, forma corpului tau parea a fi clepsidra. Dar, daca partea de sus este vizibil mai mica decat partea de jos, iar partea de jos prezinta rotunjimi evidente, forma corpului tau ar putea fi para. Din pacate, fara sa te vad, nu-ti pot da un raspuns ferm. Daca vrei sa afli mai multe despre forma corpului si cum poti sa te imbraci pentru a-ti scoate in evidenta atu-urile, cu hainele in croiala potrivita, te invit la o sesiune stilistica dedicata acestui subiect. Detalii gasesti aici

 • LILIANA 10/06/2016 9:57 PM

  Marimile mele sunt: 104 umeri
  89 bust
  85 talie
  88 in zona bazinului
  100 coapse

  • ME 10/07/2016 6:18 PM

   Bună, din măsurătorile pe care mi le-ai dat, forma corpului tău este de dreptunghi.

 • Marya 11/02/2016 3:08 AM

  Buna sunt Maria am 28 de ani iar marsurile mele sunt: 90 umeri, bust 86,mijloc 59,solduri 86,inaltimea 1,67 si am 48 de kg.Astept raspunsul tau.Multumesc.

  • ME 11/08/2016 11:55 PM

   lipseste o dimensiune dar forma corpului tau pare sa fie de clepsidra

 • Ana 11/02/2016 9:00 PM

  Hei sunt Ana…..
  Bustul- 64
  Solduri- 70
  Umeri- 86
  Bazinul- 79
  Dacă puteți să-mi spuneți și mie forma corpului😘😘

  • ME 11/08/2016 11:53 PM

   Te rog masoara-te din nou, cu atentie. Din lista ta lipseste o valoare si posibil la bust sa fie o eroare? ar trebui sa ai macar dimensiunea din talie in zona bustului.

 • Anca 11/19/2016 11:02 AM

  Buna!Marimile mele sunt:
  -bust:93 cm
  -umeri:103 cm
  -talie:73 cm
  -bazin:93 cm
  -solduri:100 cm
  Ce forma are corpul meu?Este cumva clepsidra?Multumesc!

  • ME 01/17/2017 8:12 PM

   Buna
   Conform masuratorilor, ai un corp perfect simetric. Forma corpului tau este de clepsidra

   • Anca 02/06/2017 10:53 PM

    Multumesc frumos pentru timpul acordat! 🙂

 • Bianca 11/27/2016 7:54 PM

  Buna,

  Sunt Bianca. Masuratorile mele sunt:
  Umeri – 93
  Bust – 90
  Talie – 71
  Bazin – 91
  Solduri – 100

  Am 1,56 si 57 de kg.

  Ce forma este?
  Multumesc

  • ME 01/17/2017 8:11 PM

   Buna
   Conform masuratorilor, forma corpului tau este de clepsidra. Daca partea de jos este vizibil mai are decat partea de sus, atunci forma este de para.

 • Marisa 12/14/2016 10:25 PM

  Buna,
  as dori sa-mi spuneti si mie ce forma a corpului am:circumferinta umerilor 102 cm, bustul 102 cm, talia 82 cm, bazinul 101 cm, soldul 104 cm

  multumesc
  marisa

  • ME 01/17/2017 8:10 PM

   Buna
   Conform masuratorilor, forma corpului este de clepsidra rotunda

 • ME 12/16/2016 12:06 PM

  Buna draga mea
  Multumesc pentru mesaj
  Articolul se poate prelua. Te rog sa imi trimiti si mie un link cu noul tau site
  Multumesc

 • Damaris 12/16/2016 9:32 PM

  Bună. Am 15 ani şi 10 luni, cu o înălțime de 1,64 , umeri de 88 cm, bust de 71 cm, talie de 69 cm, bazin de 83,1 cm, şolduri de 89 cm ş şi coapse de 47,5 cm. Mă mir de măsurători…
  Mă puteți ajuta să ştiu ce tip de corp am? Mulțumesc! 🙂

  • ME 01/17/2017 8:09 PM

   Buna. Talia ta este bine evidenţiata? Din măsurători forma corpului tau poare să fie de clepsidră sau dreptunghi. Ar fi utila o fotografie ca sa-ti pot da un raspuns concret

 • Ema 12/20/2016 8:59 PM

  Mulțumesc frumos. Îmi place tot ce scrii. Îți voi trimite link-ul site-ului. Te rog, șterge numele meu de famile. Ești o drăguță deșteaptă 🙂

 • Trackback: Despre noi, femeile – Fit4Me
 • Rebeca 01/05/2017 4:09 PM

  Bună , am înălțimea 1.55 m , umeri 96 cm , sâni 90 cm , talie 61 cm , solduri 81 cm , fund 97 cm

  • ME 01/17/2017 8:02 PM

   Buna. Conform masuratorilor, forma corpului tau este de clepsidra.

 • Andreea 01/23/2017 2:48 PM

  Buna! Am in umeri 90, in sani 80,talie 65,solduri 80 si la fund 86 si inaltimea de 1.55

  • ME 02/09/2017 5:26 PM

   Pare ca esti clepsidra, Andreea

 • Mălina 01/23/2017 2:53 PM

  Buna ziua! Eu am in umeri 88 in sani 80 in talie 66 is solduri 79 si la fund 87. Am 1.65m si varsta de 18 ani.

  • ME 02/09/2017 5:28 PM

   Mălina, după masuratori, forma corpului tau pare a fi de clepsidra

 • Any 01/27/2017 10:35 PM

  Buna! Felicitari pt articol. As avea nevoie de o parere.
  Dimensiunile sunt: umeri 91, bust 90, talie 72, bazin 86, solduri 94. Silueta pare a fi clepsidra in partea de sus, para in partea de jos, dar talia nu e definita. Piciorele, mainile sunt subtiri, constitutie osoasa. Inaltime 166.
  Multumesc.

  • ME 02/09/2017 5:26 PM

   Daca talia nu este definita atunci esti mai degraba dreptunghi.

 • Ana 04/06/2017 4:15 PM

  Buna ziua! Am in umeri 91 cm, bust 85, talie 67, bazin 85 si la solduri 92 cm. Sper sa-mi raspunzi.

 • Vio 04/08/2017 6:20 PM

  Bună!! Eu am: umeri-90, bust-82, talie-62, bazin-80, solduri-88. Am 1.64m si 49kg.. Mulțumesc ❤

 • Cristina 05/08/2017 11:43 AM

  Salut .Am 1,63 inaltime,aproximativ 58 kg. Umeri- 102, bustul -93, talia -60,circumferinta bazinului -73 si soldurile- 95.picioarele sunt putin groase din cauza masei musculare.As dori sa stiu ce corp am luand in consideratie ca circumferinta umerilor este mai mare ca cea a soldurilor cu 7 cm

 • Camy 05/14/2017 7:54 PM

  Buna ziua am 157 cm inaltime am la umeri 103 bustul este 97 in talie am 81 bazin am 101 in sold am 108 presupun ca am forma de clepsidra este adevarat ?

 • Monica 11/18/2017 11:28 PM

  Salut! Te rog sa ma ajuti si pe mine sa aflu tipul de silueta,deoarece nu sunt foarte sigura.
  Dimensiunile mele sunt :
  Umeri: 98
  Bust: 97
  Talie 73
  Solduri: 89
  Bazin: 96

  Multumesc!

  • ME 11/20/2017 4:23 PM

   Bună
   Conform dimensiunilor, pare că ai forma corpului de clepsidră. Dacă partea de sus este proporţională cu cea de jos, iar talia e bine definită – ai forma corpului de clepsidră

 • Simona 12/01/2017 8:58 PM

  Buna,ti-am citit articolul si mi se pare ca e foarte interesant! Insa am o nedumerire in ceea ce priveste silueta mea,nu imi pot da seama exact ce tip de silueta am.
  Mi-ar fi de folos daca m-ai putea ajuta! 🙂
  Tin sa precizez ca ma 21 de ani, 1.58 si 55 de kg.
  Dimensiunile mele sunt:
  Bust: 95 cm
  Talie: 71 cm
  Sold: 94 cm
  Bazin: 84 cm
  Umeri: 100 cm.
  Iti multumesc!

 • Mony 01/01/2018 1:50 PM

  Buna, am 21 de ani si 55 de kg. Dimensiunile mele sunt :

  Umeri 100 cm
  Bust 94 cm
  Talie 71 cm
  Sold 94 cm
  Bazin 82
  Bustul este mediu, port masura 80 B, talia nu este foarte pronuntata, dar se observa ca este cea mai subtire parte a corpului meu. De regula, cand ma ingras pun peste tot nu doar intr-o anumita parte a corpului.
  Ce tip de silueta am? Nu stiu daca am silueta mar sau clepsidra.
  Iti multumesc!
  Un An Nou fericit si cat mai multe articole frumoase!

 • Ioana 01/24/2018 10:12 PM

  Buna,Sunt Ioana,am 14 ani si am 40 kg 🙁
  Umeri:76 cm
  Bust:79 cm
  Talie:54 cm
  Solduri: 80 cm
  Mi-ar plăcea sa stiu ce forma a corpului am fiindca sunt foarte slaba si vreau sa stiu cu ce haine mi-ar sta mai bine.Multumesc!

 • Paula 03/02/2018 11:22 AM

  Buna! Am 1,72m 59kg (cred), bust 84, umeri 97, talie 69, bazin 82, fund 102. Ma poti ajuta sa aflu ce forma am?. Iti multumesc din suflet!!

 • Miha M 03/17/2018 1:37 PM

  Buna! As avea si eu intrebare-daca am urmatoarele dimensiuni: -umeri-100 cm,-bust-92cm,-talie-72 cm,-solduri- 100cm , at ce forma a corpului am ? Am inaltimea 1,60cm.

 • Madalina 05/15/2018 4:58 AM

  Buna, as vre sa stiu si eu forma corpului. Sunt slaba inaltime 1.58 umeri 97, talie 64, solduri 78 si port sutien 75B

 • Marie 07/05/2018 5:55 PM

  buna!
  umeri:99, bust:94 solduri: 98, 1.63 inaltime, picioare groase.

 • Di 07/16/2018 2:26 AM

  Buna eu am umeri 88 cm, bust 84 cm, talie 60 cm, bazin 80 cm si solduri 85 cm . Nu stiu in ce categorie ma incadrez clepsidra sau mar? Multumesc

 • Mirela 09/06/2018 8:37 AM

  Am 1,65 .55 kg .dimeniunile mele sunt 90-90-64-84-94 picioare groase. grasimea se pune pe picioare si solduri . cupa 75 C.

 • Nicoleta 09/07/2018 7:41 PM

  Buna!Eu am asa:
  -umeri 103
  -bust 92
  -talie 70
  -sold 82
  -bazin 103.5
  1.65 si 68 kg
  Ce fel de forma am?eu as zice ca este clepsidra😊😊 si inca ceva cum imi dau seama ce constructie am?mica.mare sau mijlocie?

  • ME 04/02/2019 3:08 PM

   Cel mai probabil ai o forma de clepsidra

 • Elena 11/19/2018 11:15 AM

  Bună, Mariana!
  Trebuie sa menționez mai întâi ca ma aflu într-o perioada în care mă lupt cu kilogramele în plus.
  Înălțime: 1,63 m
  Masă: 64 kg
  Umeri: 97 cm
  Bust: 94 cm
  Talie: 73 cm
  Bazin: 96 cm
  Șolduri: 101 cm
  Ca aspect, linia umerilor cu a soldurilor e paralela, iar când ma uit în oglinda, vad o talie îngustă. Grăsimea se depune peste tot când ma îngraș, iar când sunt slabă am in jur de 53 kg maxim, sunt supla și am abdomenul plat cu in jur de 64 cm în talie. Cred ca sunt endoforma, pentru ca nu am picioarele foarte subțiri, gen nu sunt skinny, cu doua bețe. Am forme rotunde.
  Te rog sa îmi spui obiectiv ce forma a corpului am, deoarece oscilez între para și clepsidră și nu știu încă exact ce am.

  • ME 04/02/2019 3:07 PM

   Cel mai probabil ai o forma de clepsidra

 • Popeasca 12/13/2018 4:24 PM

  Imi poti spune si mie forma corpului, te rog?
  Am 1,70m
  Bust – 109
  Talie – 86
  Solduri – 110

  • ME 04/02/2019 3:07 PM

   Din pacate lipsesc 2 masuri din cele 5 asa ca nu te pot ajuta

 • cataleia 01/07/2020 11:25 AM

  buna eu am 173cm
  99 in umeri
  89 in bust
  73 in talie
  90 bazin
  96 fund care este forma

  • ME 03/19/2020 2:04 PM

   Bună ziua

   Avem un formular online pe care îl poţi completa şi vei primi un raspuns însoţit de recomandărvi vestimentare adecvate formei.
   https://www.marianaromanica.ro/consultanta-de-imagine/test-forma-corpului-online/

   • Cataleia 05/17/2020 12:51 PM

    si vi se pare normal sa dau 20 de euro doar pentru a imi afla forma corpului si câteva idei de ținute?nu,va mulțumesc!

    • ME 05/24/2020 10:16 AM

     Bună ziua. Există pe site resursele necesare pentru a vă determina singură forma corpului – oferite de mine în mod complet gratuit. Dacă doriţi răspunsuri specializate, acestea sunt contra cost.

Comenteaza