Cu moda la psiholog – interviu cu Adriana Petrescu

In sfarsit pot sa va dezvalui astazi mai multe secrete, pe care le-am pastrat cu greu, pentru ca mie imi place sa ma bucur cu toata lumea de proiectele frumoase la care lucrez! Pot deci, sa va dezvalui, prima editie a rubricii Fashion View of an Outsider, pentru ca exact astazi debuteaza, cu prima ei rubrica si primul meu interviu cu un drag invitat: Adriana Petrescu.

Pe Adriana Petrescu o admir cu adevarat! Am cunoscut-o la un eveniment interesant, unde a vorbit despre mastile pe care fiecare dintre noi le purtam zilnic. M-a fascinat la ea modul simplu si direct de a spune lucrurilor pe nume, dar mai ales m-a intrigat ca desi a divortat de 4 (PATRU!!!) ori, inca vorbeste foarte frumos despre iubire! Intre timp am inceput sa colaboram in cadrul mai multor proiecte si am ajuns sa ne imprietenim! Recent am inceput sa ma ocup indeaproape de imaginea ei din punct de vedere vestimentar si credeti-ma, sunt o norocoasa! Tocmai din acest motiv am ales sa o invit pentru rubrica de debut – perspectiva ei asupra lucrurilor (si la propriu si la figurat) merita pe deplin impartasita – trebuia sa o aflati si voi!

Pentru cei care nu o cunosc inca pe Adriana, va invit sa faceti cunostinta!
Adriana Petrescu are o cariera superba, ea este “Public Speaker și Life Coach, psiholog cu 20 de ani de experiență în domeniu comunicării” asa cum se decrie pe site-ul personal.

adriana petrescu

Acum, pentru ca am ajuns cu moda la psiholog, hai sa vedem si ce crede el despre haine, stil vestimentar, stilisti personali si consultanta de imagine!

M.R.: Ce inseamna stilul pentru tine?

A.P: Pentru  mine stilul înseamnă autocunoștere, autenticitate și creativitate. În frumosul proces de autocunoaștere trecem prin mai multe etape. Să ne aducem aminte de perioada rebelă din adolescență când poate doar ca refugiu, am purtat haine de culoare neagră. Observ și la adolescenții din generația nouă tendința de a ieși în evidență prin forțarea barierelor de stil. Este doar o etapă de viață. Mai mult ca sigur fata care azi are haine largi și trage după ea o pereche de blugi, este viitoarea femeie cochetă în sacou. Cu fiecare etapă de viață învățăm câte ceva despre noi, automat aceste lucruri se relevă și în stilul nostru. Rămâne cumva un punct comun de unde se pornește însă cu timpul, el devine mai rafinat. Eu de pildă am adoptat întotdeauna stilul clasic cu ceva ”împrumutat” din tendința de sezon. Pentru mine stilul însemn eu, dacă într-o zi mă simt adolescentă voi purta un tricou și blugi, în altă zi pot să mă simt seducătoare și aleg ceva foarte feminin.

stil vestimentar
M.R: Care consideri ca este rolul hainelor in viata noastra?

A.P.: Poate că are să pară straniu ce zic, dar cred că nu le dăm hainelor importanța pe care o merită. Cumpărăm de multe ori compulsiv, nu avem cunoștințe temeinice despre ce ne avantajează sau nu și încercăm de prea multe ori să copiem pe principiul ”mi-ar plăcea să arăt ca…”. Hainele trebuie să ne reprezinte în totalitate. Ele sunt o extensie a noastră din punct de vedere al creativității. De multe ori observăm discrepanțe între ce este haina și cine o poartă. De asemenea pentru că încă trăim în era consumismului, tindem să judecăm prea mult oamenii în funcție de marca de haine pe care o poartă.

M.R: Ce inseamna hainele pentru tine?

A.P: Mărturisesc că până să începem să lucrăm împreună și pentru mine hainele însemnau…haine. Evident îmi plac hainele de calitate dar nu le dădeam prea multă importanță. Acum înțelegând cât de important este să îți privești garderoba ca pe o carte de vizită și mai ales ca pe o investiție, privesc hainele din alt punct de vedere. Am învățat acum să dau importanță acelei piese care poate nu mi se părea importantă. Dar acum realizez că o singură piesă poate să îmi înlesnească până la 5 combinații de ținută ceea ce mi se pare fascinant.

M.R.: Ce parere ai despre consultanta de imagine?

A.P.: Când privești consultanța de imagine din afară, ți se pare un moft. Când înțelegi ce înseamnă consultanța de imagine ți se pare o investiție. Ceea ce ar trebui să înțelegem când vorbim de consultanță de imagine este faptul că din afară lucrurile sunt privite obiectiv. Poate ție să ți se pară acea bluza mov cea mai potrivită, dar ea să fie un dezastru în combinație cu tenul tău. Din altă perspectivă pot spune din propria experiență: obișnuiam să îmi cumpăr ținute și nu piese. De cele mai multe ori mă aflam în situația de a nu putea purta de două ori aceeași ținută, și asta însemna un cost suplimentar pentru o nouă achiziție. Ca să nu mai spun de senzația de a avea în permanență dulapul gol.

analiza cromatica
M.R.: Care sunt sansele in general, din punct de vedere psihologic, ca un client sa asculte intocmai sfatul stilistului?

A.P.: Depinde foarte multe de relația consultant – client. Probabil că sunt situații în care unii oameni apelează la serviciile unui consultant dar fac tot așa cum le trece capul. Pot fi cazuri de situații în care clienții devin dependenți de consultant. Și există cazuri care sunt probabil cele mai frecvente, în care există o relație de echilibru și în care fiecare, consultant și client îți fac treaba. Cred însă că suntem pe o piață tânără încă și trebuie depășită mentalitatea ”eu știu să le fac pe toate foarte bine”.

M.R.: Cat de stransa este legatura dintre felul cum ne simtim si modul in care aratam?

A.P.: Totul se manifestă ca într-o oglindă. Un om echilibrat este un om care și relevă acest lucru prin ținută. Dacă ne facem corect introspecția, fiecare am avut zile în care hainele ne-au relevat emoțiile. Să ne gândim la momentele în care suntem îndrăgostiți sau cele în care la extremă, toate corăbiile ni s-au înecat; Stilul de viață ne determină iar modul în care arătăm. Dacă suntem mereu în criză de timp, alegem ținute facile, nu dăm importanță coafurii și arătăm ca niște oameni mereu în alertă. La polul opus, oamenii care reușesc să mențină un echilibru, au timp de detaliu. Fie că este vorba de o broșă, un șal, o batistă la rever, în cazul bărbaților, totul ține de timp. De acea este bun consultantul la casa omului, te ajută să arăți echilibrat și dacă ieși în trei minute din casă!

adriana petrescu mariana romanica

M.R.: Ce-ti place cel mai mult la colaborarea cu mine in ceea ce priveste imaginea ta?

A.P.: Pe mine m-a cucerit franchețea ta. Deși ești tânără, în meseria ta ai siguranța unui om care a trecut prin viața. Eu aveam nevoie de un om care să mă consilieze, nu de cineva care să-mi dea dreptate. Asta mi-a plăcut la tine, verticalitatea și poate franchețea cu care spui lucrurilor pe nume. Nu te pierzi în detalii inutile, nu pierzi vremea periind clientul să nu se supere că-i desființezi jumătate din garderobă, ești un profesionist care își face treabă.

Un alt lucru pe care l-am apreciat este că nu pierzi vremea. Mă așteptam să dureze mai mult analiza garderobei dar tu ai făcut-o într-un timp optim fără să amesteci povești de cafea cu analiza propriu-zisă, și asta mi-a plăcut foarte mult.

Ca să nu menționez de beneficiul de a avea hainele puse pe ținute combinate, ceea ce m-a ajutat să nu pierd vremea inutil gândindu-mă în ce să mă îmbrac la televiziune.

adriana petrescu la antena stars
Pentru mine ceea ce faci tu este o necesitate. Având o viață activă îmi place sa relev asta și prin ținutele pe care le port. Îmi place să fiu feminină dar în același timp să îmi fie și comod și pe cât se poate să nu trec neobservată. Repet, ceea ce faci tu nu este un cost, este o investiție.

M.R.: In calitate de Coach, cat de importanta crezi ca este o schimbare de imagine in viata unei femei? Dar a unui barbat?

A.P.: În profesia mea am observat două abordări: fie schimbarea vine firesc după ce problemele emoționale sunt rezolvate, fie problemele emoționale determină o schimbare. O suferință emoțională se vede. Ea poate să poarte nuanțe de gri, și atunci oamenii par ponosiți. Fie supra-compensează, și intervine acea pulsiune compulsivă de a cheltui pe haine dar de a nu fi mulțumit niciodată de imagine.

M.R: De ce crezi ca e important sa apelezi la un specialist cand vine vorba de imaginea ta?

A.P.: Așa cum este important să mergi la dentist sau la coafor, așa este important să apelezi la un stilist când vine vorba de imagine. Desigur cu toții credem că ne îmbrăcăm bine, dar puțini realizăm pe propria piele ce mesaj subliminal oferim publicului prin hainele pe care le purtăm. În fiecare meserie există oameni specializați. Nu spun acum că ar trebui să devenim dependenți de un consultant care să ne spună ce fuste să purtăm sau nu. Dar este important ca măcar o dată în viața să ne facem o analiza de stil să știm pe ce drum să o apucăm. Și repet, nu este vorba de un cost cât este vorba de o investiție și de ce nu, o grijă pe termen lung față de buget.

Acestea au fost intrebarile-capsula pentru Adriana, iar faptul ca am ajuns cu moda la psiholog nu poate sa insemne decat un lucru: suntem pe drumul cel bun! Pe ea o poti urmari in fiecare seara de la 21:30, de luni pana joi, la emisiunea radio Serile Adrianei, pe RadioFxNet.
Te poti delecta si cu exemplele pe care le-am dat despre ea si culorile care ti se potrivesc in functie de ten, in articolul Bucuresti sau Hollywood!

analiza cromatica

Noi ne vedem aici in fiecare Luni, Joi si Sambata cu subiectele cele mai interesante despre moda, tendinte, stil vestimentar si imagine!
O sa urmeze multe alte surprize de la mine și Adriana, cat si o privire atenta la garderoba ei actuala, pe care ti-o voi prezenta în formula video, într-un articol viitor!

Prima surpriza o primesti chiar acum!
Te invit sa intalnim live Marti, 03 Februarie, de la ora 18:30, la Hotel Cismigiu, la evenimentul Marea Schimbare!
Atat eu cat si Adriana Petrescu facem parte dintr-o echipa minunata de speakeri si o sa explicam, in pasi simpli, cum oamenii reușesc în viață dacă au tenacitatea de a-și urma visul!

Eu voi vorbi Marti despre Stilul vestimentar si influenta lui asupra starii noastre emotionale. Este un subiect in care iti dezvalui multe trucuri utile de stil si secrete importante care te vor ajuta sa-ti gestionezi mai bine situatiile de criza.. stilistica!

marea schimbare mariana romanica

Te astept!

Yours,
Mariana Romanica

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza