Cine sunt eu? The Millenial #RealMe

Punctul central pe care şi-a construit stâlpii societatea milenistă este percepţia. În lumea Instagram, omul devine ceea ce cred ceilalţi că este. Seduşi de poveste, de propriile fantezii sociale, de check-in-uri extravagante şi fotografiile cu filtre, ajungem să catalogăm un om nu doar după cum se îmbracă, ci mai ales despre unde şi ce face.


Deşi în mod ideal lumea virtuală ar trebui să ne ajute să ne împrietenim mai repede în lumea reală, realitatea este că în lumea reală comunicarea are loc de prea puţine ori, sau niciodată. Aşadar, ne place un om, îl urmărim în social media, ne facem o mulţime de păreri despre el. Şi-apoi?

Mai mult ca oricând, sunt convinsă că tocmai din interacţiunea faţă în faţă se nasc cele mai frumoase prietenii, proiecte şi colaborări. Mediul online este doar modul prin care aflăm mai uşor unii despre ceilalţi, n-ar trebui să fie şi locul unde tragem concluziile.


Un lucru valoros pe care l-am învăţat în cei peste 5 ani de când sunt consultant de imagine, este să descos subiectivizmul. Să pun întrebări prin care aflu ce înseamnă mai exact un lucru, pentru interlocutorul meu.

Ai vrea să arăţi sexy. Superb. Ce înseamnă sexy pentru tine?

Magia şi omul se dezvăluie de la acea descriere încolo. Înainte de ea stau percepţiile, după ea este realitatea.

Cine sunt eu?

Unele lucruri încă le descopăr odată cu tine. Unlele lucruri se arată doar lângă anumiţi oameni. Dar mă trezesc în fiecare dimineaţă, îmi beau cafeua, visez, zâmbesc.


Sunt romantică, idealistă şi pasionată. Îmi place să descopăr lucruri noi şi să aprofundez tot ce mă interesează. Sunt pragmatică, deci de cele mai multe ori nu cred pe cuvânt cercetătorii britanici, ci pun în practică pentru a descoperi ce se întâmplă dincolo de cărţi. La fel ca în modă, nu urmăresc cu sfinţenie trendurile, ci aleg doar ce mi se potriveşte, ce mă face să mă simt bine, ce defineşte cine sunt eu.

cine sunt eu
Deci, ai putea să mă transformi în cine vrei tu. Aş putea să fiu cine crezi tu că sunt. Aş putea să fiu mai mult, sau mai puţin. Dacă te ataşezi de un rezultat, până la urmă ţi-l voi livra.. că deh! Aşa e în viaţă.

Dar ai putea şi să renunţi la prejudecăţi şi să mă descoperi: sinceră, veselă, spontană. Femeie, mamă, fiică. Soră. Dansez, scriu poezii, pictez. Cânt. Călătoresc cu gândul. Mă transform în muzică. Meditez. Îmi place pizza, fac yoga. Ador florile.

Câte din toate astea ţi le spune fotografia de mai jos?

cine sunt eu
Niciuna. Iar asta e valabil pentru tot ce vezi, tot ce crezi şi este neprobat în realitate – poate, cu o discuţie face to face. Aşa că data viitoare întreabă-mă, convinge-te, probează-ţi teoriile despre mine. Hai să vorbim. Promit că o să fiu nimic mai mult decât #RealMe.

Cu drag,
Mariana Romanică

 

fotografii: Alina Băisan

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza