Greutatea hainei negre

Nu mi-a placut niciodata negrul, de fapt. Prima data am inceput sa-l urasc atunci cand a murit bunicul meu si aproape ca ma obligau sa ma imbrac in negru, desi simteam ca imi arde pielea.

Negrul ma facea sa si vad durerea, pe langa faptul ca o simteam.

Acum pana si lacrimile sunt surde, iar toata tara noastra este infasurata in negru, un doliu care te sufoca si iti macina sufletul. Si nici nu este nevoie sa il porti pentru ca este in aer, este in suflet, este peste tot unde ridici privirea.

Un doliu care urla atat de tare incat tace, plange atat de mult incat orbeste, doare atat de tare incat nu mai simti.
Si eu nu cunosc, personal, pe nimeni dintre tinerii care au fost raniti sau au murit in Colectiv. Dar e ca si cum i-as sti pe toti si drama este si a mea si durerea si trauma si frica si lacrimile si tacerea si… tot.

Si am prieteni care au pierdut prieteni. Si ma gandesc ca puteam fi eu, sotul meu, prietena mea. Si ma cuprinde groaza. Realitatea aceasta este atat de nemiloasa pentru noi toti. Mai ales pentru cei care si-au pierdut copii, oamenii dragi.

Si oricate zile vor trece si in oricate dimineti va rasari soarele, va ploua sau va ninge, nimic nu va spala doliul din sufletul tarii noastre, nimic nu va sterge din suflet greutatea aceasta a hainei negre.

Nimic nu ii va aduce inapoi, doar ne ramane sa ne macinam sub negrul hainelor de durere, de tristete, de neputinta, de amaraciune si de dor pentru cei ce nu mai sunt.

In aceste zile toata activitatea platformei marianaromanica.ro si artofimage.ro cat si activitatile mele de consultanta, personal shopping, consiliere, machiaj sunt intrerupte, pe o perioada nedeterminata. Casutele mele de e-mail sunt in continuare active, voi raspunde tuturor la timpul potrivit.

Va rog sa aveti rabdare cu toti cei din jur, sa-si linisteasca sufletul si sa-si adune gandurile. Inclusiv cu mine.
Lasati-le timp sa planga, sa se roage, sa doneze sange, sa ajute, sa faca ce simt ei ca pot face, in aceste zile cumplit de grele

Mariana Romanica

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza