Culoarea anului 2022 – Very Peri

Astăzi institutul PANTONE a anunţat Culoarea Anului 2022 – Very Peri. Nuanţa în sine este un mov Periwinkle rezultat din mixul unui roşu violet cu albastru. O culoare care încurajează “inventivitatea şi creativitatea individuală”, aşa cum este descrisă de către sursă.

very peri

Culoarea anului 2022 – Very Peri

Regăsită din plin pe catwalk pentru colecţiile Primăvară-Vară 2022, această culoare este versatilă şi plină de personalitate. Deşi rece la bază, luminozitatea medie o face potrivită pentru toate tipologiile cromatice.

Mistică la bază, nuanţa de mov albăstrui cere creativitate şi curaj în vestimentaţie, potenţând personalitatea celor extrovertiţi şi accentuând nevoia de distanţă a introverţilor.

” Culoarea Pantone a anului 2022 reflectă ceea ce se întâmplă în cultura noastră globală, exprimând ceea ce caută oamenii şi în culoarea în  care speră să găsească răspunsul” a adăugat Laurie Pressman, vicepreşedinte al Institutului de culoare Pantone. “Crearea, pentru prima dată în istoria programului nostru educaţional de culoare, unei noi nuanţe, reflectă inovaţia şi transformarea globală care are loc. Pe măsură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca o formă critică de comunicare şi o modalitate de a exprima şi de a se raporta la idei şi emoţii, de a se conecta şi a se implica, complexitatea acestui nou roşu-violet infuzat cu tuşe de albastru evidenţiază posibilităţile expansive care ne stau în faţă”

Ce înseamnă de fapt Periwinkle? O culoare cu care lucrez de peste 10 ani şi care pusă pe lângă albastru pare mov, dar aşezată lângă mov pare albastru.

Cu numele inspirat de floarea (Vinca minor) ale cărei petale au această culoare, Periwinle este o nuanţă din familia albastră şi violet. Mai este numită şi lavander blue şi poate fi considerată o variantă mai palidă de mov sau mov pastel.

Urmează să detaliez într-un viitor articol Totul despre Very Peri – culoarea anului 2022 detalii despre cum putem asorta această culoare în funcţie de tipologia cromatică, excelenţele stilistice în ceea ce priveşte nuanţa, cum şi când se potriveşte ea în vestimentaţie şi nu în ultimul rând, integrarea ei în toate celelalte laturi ale esteticii feminine.

Urmăreşte-mă în continuare pe Instagram şi Facebook petru a fi la curent cu cele mai interesante noutăţi despre stil, cromatică şi modă!

Cu drag,
Mariana

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza