Cât de mult contează cum s-a îmbrăcat Klaus Iohannis la Iaşi

Astăzi o să vorbim despre vestimentaţia Preşedintelui cu ocazia apariţiei publice de la Iaşi, pe 24 Ianuarie, când s-a sărbătorit Mica Unire. Cu siguranţă ai văzut deja fotografiile în presă, cât şi comentariile pe marginea acestui subiect.

Dar ce vreau eu să punctez este dincolo de corectitudinea acestei ţinute. Desigur, un palton negru, un fular negru, un pantalon de costum şi o pereche de încălţări. Ȋn piept, o panglică cu tricolorul. Până acum nimic deosebit sau ieşit din comun. Dar hai să vorbim despre accesoriul pe care Kaus Iohhanis l-a purtat pe cap.

klaus iohannis mica unire iasi
Erau -5 grade Celsius la Iaşi, pe 24 Ianuarie, aşa că putem înţelege cu toţii roul acelui işlic.

“IȘLÍC, ișlice, s. n. (Învechit) Un fel de căciulă de postav sau de blană, purtată de domni și de boieri, uneori și de femei (mai tîrziu și de negustori sau de lăutari), avînd forme și mărimi variabile, corespunzătoare rangului” Dicţionarul Explicativ al Limbii Române

Recent am început un curs de Crearea propriei imagini – Stilist la un institut de modă din Bucureşti, in calitate de lector.
La prima lecţie pe care am ţinut-o, le-am spus fetelor – 8 la numar – un adevăr general valabil, de care trebuie să ţinem cont, mai ales ca persoane publice:

Indiferent că ne place sau nu, oamenii vor avea o parere despre noi

Nu există varianta în care cineva nu crede nimic despre tine. Dacă te-a văzut, dacă a luat la cunoştinţă faptul că exişti, sigur crede şi ceva despre tine. Bun sau rău, niciodată neutru.
Şi aşa a fost şi acum. Oamenii nu au tăcut, au căutat senzaţionalul acestei apariţii, au căutat nodul în papură.
Ei bine, l-au şi găsit.
klaus iohannis iasi unire
Când presa alege să te poziţioneze într-un anumit fel şi reuşeşte, opinia publică rămâne cu acea imagine şi mai mult. Cu acea stare dată de imagine.

Pentru situaţia de faţă este în defavoarea Preşedintelui României. Uite cum, făra să faci nimic, tot greşeşti.

Capriciile modei, subtilităţile societăţii, puterea presei.

Dar oare, seamană cu adevărat Preşedintele Klaus Iohannis cu Preşedintele Nicolae Ceauşescu?

Have a fabulous fashion wonder!

Yours,
Mariana Romanică

sursa foto:
dailymail.co.uk
antena3.ro

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza