Emoţia din spatele mărimii hainelor

În peste 5 ani de când lucrez cu femei, am observat că toate au în comun grija faţă de mărimea hainelor pe care le poartă. În timp, aceste femei mi-au devenit prietene. Întâlnindu-ne frecvent, am observat cum le afectează o simplă cifră şi care este impactul emoţional al mărimii hainelor.

Luna Ianuarie vine cu o lista de rezoluţii care include pentru fiecare dintre noi şi câteva ţeluri legate de forma corpului. Slăbit, alimentaţie sănătoasă sau dietă. Ştiu şi eu cum e, după un Decembrie de sărbătoare, să începi să numeri caloriile şi să planifici abonamentul la sală şi orele de sport.

M-am decis să scriu acest articol ca să-ţi explic realitatea din spatele etichetelor, dar şi pentru a veni în ajutorul tău cu câteva sfaturi pentru perioadele în care ai câteva kilograme în plus.

Emoţia din spatele mărimii hainelor – realitate vs marketing

Mărimea hainelor în industria modei funcţionează doar ca un mecanism de cumpărare. Când s-a descoperit influenţa mărimii hainelor în plan emoţional, în special la femei, s-a folosit acest lucru pentru a vinde mai mult. Cei mai cunoscuţi retaileri de fast fashion te atrag la a face cumpărăturile din magazinele lor tocmai jucându-se cu mărimea. Transformând 40 în 38 mintea ta este sedusă de ideea că porţi o mărime mai mică.

Mai jos poţi observa cum a evoluat mărimea hainelor de-alungul anilor. Mărimea zero este ireal de mică, la fel cum standardele de frumuseţe sunt denaturate. Astăzi, o femeie normală care poartă 42 deja este considerată “plus size”. De cele mai multe ori, această femeie nici măcar n-a depăşit valoarea medie a indicelui de masă corporală.

emoţia din spatele mărimii hainelor

Mărimea hainelor nu te reprezintă

Ceea ce contează cu adevărat nu este o cifră, ci bunăstarea ta. Ştiai că indiferent de numărul kilogramelor, forma corpului tău rămâne aceiaşi? Astfel, mai important este să afli ce formă are corpul tău şi care sunt croielile care te avantajează. În acest fel te vei putea bucura cu adevărat de modă.

Acel fericit “intru în 38!” la H&M înseamnă că vei cumpăra mai degrabă haine mărimea 38 de la H&M decât 40 sau L de la oricare alt brand.. Subconştientul nostru întotdeauna va alege destinaţia de shopping care îţi oferă cel mai mare confort emoţional, indiferent de circumstanţe. Marlyn Monroe purta mărimea 12 (40 european), care astăzi corespunde mărimii 6-8 (34-36).

emotia din spatele marimii hainelor

Câteva sfaturi utile, care te vor ajuta să maschezi kilogramele în plus:

1. Lenjeria intimă modelatoare
Un model care să acopere zona abdomenului este sufiecient. Hainele se aşează altfel şi aspectul corpului este îmbunătăţit. Poate fi purtată cu rochii, fuste sau pantaloni. Este comodă, are diferite grade de modelare şi face minuni – le-a scăpat de inhibiţia rochiei mulate pe cele mai încăpăţânate cliente ale mele. Va deveni, cu siguranţă şi prietena ta cea mai bună!

Talia înaltă este ideală, poţi alege însă dintr-o varietate de modele – tip tanga(113 Ron, aici), corset (137 Ron, aici), body (180 Ron, aici) sau rochie modelatoare (200 Ron, aici).

lenjerie modelatoare
2. Vesta lungă
Vesta lungă este minunată atunci când vrei să-ţi modelezi corpul cu ajutorul hainelor. Poartă haine într-o culoare contrastantă vestei, pe sub aceasta. Rezultatul va fi un corp înalt care pare mai subţire. Toată zona cu rotunjimi vizibile va fi ascunsă de vestă, iar verticalitatea ei va crea acea iluzie optică de îngustime.

Alege o vestă lungă office dacă ai forma de clepsidră (95 Ron, aici). Vestă gri dreaptă este minunată pentru femeile cu forma de dreptunghi (129 Ron, aici) şi vestă neagră midi potrivită dacă ai corpul în forma de pară (109 Ron, aici).

vesta lunga fara maneci
3. Rochii smart
Rochiile smart sunt acelea care modelează corpul prin croiala lor. Ele pun în valoare anumite zone, în timp ce pe celelalte le maschează. Fie prin detaliile orientate pe verticală – rochie neagră petrecută, pentru forma de clepsidră (359 Ron, aici), fie prin material şi croială mai largă în partea de sus –  rochie tricot potrivită celor cu forma corpului de măr (199 Ron, aici). Detaliile care distrag atenţia – rochie cu voal suprapus, dacă ai corp în formă de pară (369 Ron, aici). Alege jocuri de  volumetrie – rochie cu top petrecut, dacă ai un corp în forma de dreptunghi (319 Ron, aici)

rochie modeleaza corpul
4. Jeans uni bootcut/evazat uni, într-o nuanţă închisă
Este modelul perfect! Partea mai largă de jos echilibrează coapsele, iar croiala dă senzaţia unui picior mai lung, care pare automat mai subţire. Nuanţa uni este elegantă şi nu distrage atenţia, aşa cum ar face-o o zonă prespălată sau ruprurile. Materialul uşor elasticizat este ideal, fiind mult mai confortabil.

Modelul cu dungă pe mijloc, din denim elasticizat este ideal pentru un corp în formă de măr (339 Ron, aici). Jeansul negru evazat este bun dacă ai corp in formă de clepsidră/pară (229 Ron, aici). Poartă jeansul evazat bleumarin din denim elasticizat dacă ai un corp în formă de dreptunghi (419 Ron, aici).

jeans uni evazat bootcut

Ce sa eviti dacă ai câteva kilograme în plus

Evită dungile de orice fel, materialele neelasticizate, imprimeurile în nuanţe deschise, hainele fixe, ţesăturile prea groase, tricotajele oversized, topurile destructurate cu mâneci tubulare, pantalonii tip leggings foarte mulaţi, jeaşii prespălaţi în zona coapselor, hainele prea largi, fără formă.

asa nu
Ca să depăşeşti emoţia din spatele mărimii hainelor, te invit la o sesiune stilistică în care să-ţi afli forma corpului şi hainele care te avantajează! Este un serviciu pe care toate clientele mele l-au îndrăgit, pentru că acum ştiu să recunoscă hainele croite special pentru ele. Poţi şti şi tu cum să te îmbraci ca să te simţi frumoasă, zi de zi! Detalii aici.

Cu drag,
Mariana Romanică

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza