Reportaj Antena 1 cu Mariana Romanica: Vestimentatia in prima zi de scoala

Vestimentatia elevilor si a studentilor este deosebit de importanta atat pentru performantele personale, cat si pentru viata sociala.

Exista cateva reguli de baza pe care trebuie sa le urmarim, aplicabile in toate institutiile de invatamant, indiferent de varsta:
– purtarea uniformei, daca aceasta exista;
– purtarea incaltamintei cu varful inchis;
– purtarea hainelor cu o lungime adecvata (fusta pana la genunchi si bluza care sa acopere talia si mijlocul);
– evitarea decolteului adanc si a spatelui gol;
– mentinerea unei palete cromatice simple, preponderent neutre: bleumarin, gri, negru in partea de jos, alb, ivoire sau nuante deschise, pastelate, in partea de sus;

Pentru scoala generala, atunci cand nu exista uniforma, se poate opta pentru jeans bleumarin sau fusta inchisa la culoare, sarafan, incaltari cu talpa joasa, dresuri simple sau colorate, bluza sau camasa deschisa la culoare, pulover sau vesta pe deasupra, sau chiar o geaca din jeans.

uniforma la scoala

Pentru liceu este indicat un pantalon sau o fusta inchise la culoare, incaltaminte cu talpa joasa sau toc/talpa de maxim cinci centimetrii, dresuri simple, inchise la culoare, bluza sau camasa cu un cardigan pe deasupra sau un pulover din tricot, mai subtire.

liceu uniforma
La facultate putem adopta o tinuta office, sau smart casual, care poate include un pantalon sau o fusta in partea de jos, un jeans negru sau bleumarin, camasa/top/ulover – in functie de anotimp si un sacou pe deasupra. Incaltamintea poate avea si toc, insa nu mai mare de 8 centimetrii, dresuri simple, nude sau negre, opace. Culorile pentru partea de sus pot varia, insa nu trebuie sa fie foarte puternice, optice sau fluorescente.

vestimentatie facultate

In general, dress code-ul smart casual este cel mai indicat, raportat, desigur, la categoria de varsta!
Pentru a avea o imagine apreciata in randul profesorilor si al colegilor, vestimentatia nu trebuie sa atraga atentia in mod deosebit!
De asemenea, hainele trebuie sa se potriveasca din punct de vedere al tipologiei cromatice si al formei corpului. Ideal este ca piesele vestimentare sa nu fie foarte stramte, ci mai degraba lejere.

Style trick: adaugati intotdeauna o curea pantalonilor si renuntati la accesoriile ostentative!

Mai jos este reportajul pe care l-am realizat pentru Observatorul Special de la Antena 1, referitor la vestimentia din prima zi de scoala!

Enjoy!

Reportaj Antena 1 cu Mariana Romanica: Vestimentatia in prima zi de scoala

Materialul a fost realizat in magazinul Lashez, din Promenada Mall.

Nu uita sa te abonezi la canalul meu de Youtube si sa ma urmaresti pe Instagram, Pinterest si Facebook! Great things are happening, so stay tuned!

Have a fabulous fashion experience!

Yours,
Mariana Romanica

Comments

comments

Te-ar putea interesa

1 Comentariu

  • Alina Barbu 09/02/2015 3:33 PM

    Yay! Imi place reportajul! Te pup! :*

Comenteaza