Stilism cu Ovidiu Buta

Oficial am inceput cursurile de Stilism la DallesGo, avandu-l ca profesor pe Ovidiu Buta, de departe cea mai potrivita persoana for the job, omul de la care stiu ca am ce sa invat si mai ales – are ce sa ma invete!

A fost o decizie foarte usoara inscrierea la aceste cursuri, nu pentru ca specializarea pe care am obtinut-o la Milano nu ar fi fost suficienta – ci pentru ca eu sunt de parere ca oricum intotdeauna trebuie sa ne dezvoltam, sa devenim mai buni decat suntem, iar in acest domeniu instruirea continua inseamna totul! Cum altfel as putea sa va dau atatea sfaturi utile, daca n-as sti mereu tot ce e nou, dar mai ales – cum as putea sa stiu tot ce misca in Romania, daca nu de la insusi cel care misca lucrurile, adica Ovidiu.

Practic, voi afla cum stau lucrurile pe piata modei din Romania, o piata unde – de altfel – se patrunde destul de greu; voi deprinde acel “ABC la nivel avansat, de la unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniu.”

 Asa cum este descris chiar de organizatori, este “un curs dinamic si interactiv” unde voi aduna “referinte din toate domeniile creative, de la cinema la literatura si muzica” voi invata sa privesc “fenomenul modei din perspective diferite”.
Poate una dintre partile pe care le astept cu nerabdare este ca voi avea ocazia sa patrund in atelierele designerilor romani si sa ii cunosc pe cei mai importanti oameni din industrie, “dobandind astfel o viziune de ansamblu asupra modei din perspectiva profesionista”. Va fi un curs foarte practic, ceea ce mie imi place mult, pentru ca voi putea sa-mi construiesc un portofoliu personal de stilist si in Romania, in cadrul shooting-urilor de moda organizate de-a lungul celor 12 sedinte saptamanale in sudiourile Dalles GO, impreuna cu colegii de la celelalte cursuri din divizia Fashion.

Stilism cu Ovidiu Buta

Ovidiu Buta Mariana Romanica

L-am cunoscut pe Ovidiu la sesiunile de Speedchange Personal, pe care le-a tinut la Casa Universitarilor, impreuna cu Ana Morodan. Mi-a placut la el faptul ca vorbeste simplu si deschis, spune lucrurilor pe nume, respecta estetica frumosului si este cu desavarsire obiectiv. Calitati fara de care, va spun sincer, nu supravietuiesti in aceasta meserie nici macar o zi.

“Ovidiu este omul pe care trebuie sa il cunosti daca vrei sa patrunzi in backstage-ul industriei de moda autohtone!
Ovidiu Buta, director de moda al revistei GQ, este autorul si co-autorul a doua carti de specialitate aparute la Editura Polirom “Victima modei” in 2006, si “Barbatul si moda” in 2009, cea din urma scrisa alaturi de Adina Nanu. Ovidiu este redactor-sef la fashionandbeauty.ro, jurnalist de moda la Antena 2 si a fost gazda emisiunii Politia Modei.

De-a lungul timpului, a semnat articole in revistele ELLE, Cosmopolitan, All Hallow, a colaborat cu Prima TV si MTV, a lucrat in peste 15 tari cu cele mai importante nume din lumea modei, dar si pentru London Fashion Week, Berlin Fashion Week si Romanian Fashion Week. Asa cum il descrie Adina Nanu, reputat critic de arta, “Ovidiu calatoreste mult, este mereu la curent cu ce se poarta la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede daca moda mai traieste sau trage sa moara, constata ce victime a mai facut, vine cu idei proaspete, verifica intuitii si teorii”.

Aceasta este programa, adica temele pe care le vom parcurge de-alungul a 12 saptamani – o sa va tin la curent cu tot ce se intampla, of course!

My intimate meeting with the fashion industry

stilism cu ovidiu buta

Curs 1. Introducere, trecerea în revista a formelor, culorilor, greșelilor vestimentare etc.
Curs 2. Cum se realizează un editorial de modă: de la idee la execuție.
Curs 3. Cum se creează un personaj (practic)
Curs 4. Echipa: întâlniri cu make-up artiști, fotografi și hair-styliști
Curs 5. Sedința foto (practic)
Curs 6. Sedința foto (practic)
Curs 7. Industria modei
Curs 8. Meet a fashion designer. Cum se realizează o colecție.
Curs 9. Meet a fashion producer. Cum se realizează un show.
Curs 10. Meet an accesories designer.
Curs 11. Meet a chief editor/ fashion director.
Curs 12. Realizarea campaniei Universul DallesGO – concept, shooting foto, vizualuri.

Sincer, atunci cand am citit prima data aceasta programa, am ramas profund surprinsa si m-am entuziasmat, pentru ca moda este un domeniu unde creativitatea pur si simplu nu are limite, inspiratia iti vine din surse complet neasteptate, oamenii sunt unul si unul, iar perspectiva acestei intregi experiente a fost pur si simplu… perfecta!

Faptul ca eu particip la aceasta specializare, faptul ca mentorul meu va fi cel mai bun om din Romania in acest domeniu, faptul ca voi avea acces la  informatiile cele mai pretioase pe care le poate detine un consultant de imagine pe piata autohtona – pur si simplu completeaza excelent expertiza pe care am dobandit-o in capitala modei, Milano – locul unde mi-am implinit visul si care a dat nastere proiectului meu principal, Art Of Image. Cumva, fiindca tot ce-am invatat eu se potrivea mai bine afara, tot ce fac acum ma integreaza perfect pe piata de aici, de acasa.

De ce am ales DallesGo?

Pentru ca pur si simplu sunt cei mai buni, cel mai bine organizati, cei care au stiut sa puna oamenii potriviti la locul potrivit.

stilism cu ovidiu buta

Uite cat de frumos este descris acest proiect, chiar de catre ei:

“Platforma de cursuri after-work Universul DallesGO s-a născut în urmă cu patru ani, într-o zi pe care, în mod natural, o asociem cu noile începuturi și cu schimbarea: 15 septembrie. Clădit din pasiune și consolidat din dorința de a descoperi oameni pasionați și de a le oferi contextul și oportunitatea de a învăța, crește și de a își duce hobby-urile creative la nivel de start-up și business, Universul DallesGO este în prezent cea mai cunoscută platformă de cursuri interactive din București, devenind un etalon pentru excelență în educația alternativă, contemporană.”

Back to school is the best way to be the best!
The best way to serve your clients!

Yours,
Mariana Romanica

sursa text: www.dallesgo.ro
sursa foto: www.dallesgo.ro

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza