Reportaj la Antena 1 cu Mariana Romanica: Stilul BOHO-CHIC

E normal ca despre cel mai cool trend al verii sa se vorbeasca si la tv, iar eu m-am bucurat ca am ocazia sa transmit sfaturi despre stil intr-o astfel de varianta, cat mai multor femei!

Stilul Boho-Chic, unul dintre principalele trenduri ale acestei veri, se impune prin imprimeuri florale, materiale naturale – usoare si lejere, rochii maxi si nu in ultimul rand accente hippie cum ar fi denimul, franjurile si ochelarii rotunzi.

Mai mult decat o declaratie de moda, acest stil exprima libertatea si creativitatea purtatorului, fiind la baza o expresie a stilului de viata, nu doar a stilului vestimentar.

Desi a aparut dupa Revolutia Franceza – la inceputul anilor 1800, acest stil a evoluat constant, ramanand in istorie ca o contracultura ce reprezinta artistii, scriitorii si intelectualii – ei poarta haine colorate, lejere, parul lung, accesorii atent alese, palarii, motive etnice, imprimeuri. In anii ’70 acest stil vestimentar s-a reinventat sub trendul hippie, fiind inca o data replica manifestata de generatia tanara in fata rigiditatii acelor vremuri.

Ca atitudine, stilul boho-chic reprezinta omul in sine ca o opera de arta – caracterizand personaje considerate genii excentrice ale vremii lor, cu focus pe creativitate – exprimata nu doar prin arta, ci prin intreg stilul de viata al celor care il purtau.

stil boho chic

Astazi, desi cultura boho-chic a inceput sa se evapore, transformandu-se intr-o cultura “hipster“, referintele asupra stilului vestimentar au ramas. Ele imbina elementele de stil reprezentative ale acestui trend – palariile, accesoriile, imprimeurile florale, grafice, haine lejere, materiale naturale, parul lung purtat desprins, outfit-uri aglomerate; cu elemente de interes actual, cele mai hot trenduri ale momentului: tinuta all-white, denimul, topul cropped, salopeta si nu in ultimul rand, culorile in tendinte – marsala, aquamarine, albastru, verde, roz-capsuna si portocaliu.

Acest trend are un succes atat de mare in aceasta vara, tocmai pentru ca el ne satisface nevoia de a manifesta feminitate – asta dupa doua sezoane (vara lui 2014 si 2013) in care am adoptat trenduri fortate, greu de purtat si integrat in garderoba – culorile neon, haine din materiale neconventionale (plexiglas, plastic, plasa) si stilul predominant androgin.

Astfel, stilul boho-chic caracterizeaza perfect femeia in toata splendoarea ei – care poate fi feminina purtand o rochie, dar si romantica – asortand o salopeta din dantela cu o palarie maxi de soare si rucsac. Deosebit de usor de adoptat in vacanta, la fel de usor de integrat in garderoba – conceptul boho-chic reprezinta idealul stilistic al acestei veri!

boho chic stil

Reportaj la Antena 1 cu Mariana Romanica: Stilul BOHO-CHIC, aici:

Toate piesele vestimentare, bijuteriile si accesoriile pe care le-am folosit la styling-ul celor 3 tinute le puteti gasi la magazinul C&A din Promenada Mall, acolo unde a fost realizata si aceasta filmare!

Have a fabulous fashion experience! Si…

Nu uita sa te abonezi la canalul meu de Youtube si sa ma urmaresti pe Instagram, Pinterest si Facebook! Great things are happening, so stay tuned!

Yours,
Mariana Romanica

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza