Carmen Iohannis şi cealaltă rochie de la Salzburg

Recent, Carmen Iohannis a participat împreună cu soţul ei, Preşedintele României Klaus Iohannis, la deschiderea oficială a Festivalului de la Salzburg, în calitate de invitaţi de onoare ai Preşedintelui Austriei, Heinz Fischer, şi ai soţiei acestuia, Margit Fischer.

Desigur, vestimentaţia doamnei Iohannis a atras atenţia tuturor, aşa cum era de aşteptat! Focusul principal a fost pe rochia de seară purtată de soţia Preşedintelui – o rochie argintie, care nu a fost o alegere prea inspirată. Mai multe detalii despre această rochie şi motivele pentru care a fost un eşec, le găsiţi aici.

Subiectul acestui articol este însă cealaltă rochie pe care a purtat-o Carmen Iohannis la Salzburg, o rochie colorată şi scurtă, din ceea ce pare a fi voal de mătase!

Carmen Iohannis şi cealaltă rochie de la Salzburg

Adevărul este că astăzi poţi gafa în modă, iar mâine poţi străluci! Nu neapărat în ordinea asta, dar Carmen Iohannis exact asta a făcut la Salzburg, cu cele două ţinute. Dacă rochia argintie a fost un fiasco metalizat, nu se poate spune acelaşi lucru şi despre cealaltă rochie! Deşi ambele rochii provin de la acelaşi designer, rămâne un mister faptul că una este “Aşa nu!” şi cealaltă este “Aşa da!“.

carmen iohannis salzburg rochie scurtaAceasta este rochia “Aşa Da!”

Este o rochie versatilă, care ar putea fi purtată şi ziua, aşa cum o vedem pe Carmen Iohannis în fotografia de mai sus, dar ar putea fi purtată şi seara, la un eveniment cu un dress code semi-formal sau informal. Desigur, vorbim de schimbarea completă a stilyng-ului pentru zi, faţă de cel pentru seară, însă rochia funcţionează!

Acum, hai să dezlegăm şi misterul: de ce îi vine această rochie aşa de bine doamnei Carmen Iohannis?

  1. Rochia are o croială care se potriveşte cu forma corpului doamnei Iohannis – talia marcată sporeşte feminitatea, detaliile din partea de sus (chiar dacă nu sunt pliseuri perfecte) adaugă volum şi echilibrează amploarea din partea de jos a rochiei, decolteul are adâncimea ideală, cu bretele late şi nu prea adânc, potrivit vârstei şi conformaţiei celei ce poartă rochia; lungimea este potrivită, proporţionând corect corpul;
  2. Culoarea rochiei este excelentă pentru Carmen Iohannis. Există anumite culori care ne fac să strălucim, unice pentru fiecare om în parte! Aceste culori ne avantajează pentru că se potrivesc perfect cu nuanţa pielii, nuanţa părului, nuanţa ochilor şi cea a buzelor. Ele se numesc culori excelente şi se pot afla printr-un test special, făcând parte din know how-ul specific consultanţei de imagine. Plusul major al acestei rochii este culoarea, care îi dă doamnei Iohannis o vibraţie foarte fresh, o luminează, o face să strălucească şi cel mai important, îi scoate în evidenţă frumuseţea naturală!

carmen iohannis salzburg

  1. Machiajul nude şi coafura simplă contribuie la aspectul vesel şi tineresc;
  2. Faptul că nu poartă alte accesorii în afară de cercei este o alegere potrivită pentru întregul look şi momentul zilei. Un caz fericit în care se aplică citatul celebru “Less is more”!
  3. Poşeta asortată crează un look unitar, coordonat şi simplu, dar sofisticat;
  4. Culoarea încălţărilor funcţionează, deoarece pune rochia în prim plan, fiind într-o nuanţă nude, asemănătoare pielii. Baretele sunt puţin prea late, iar verticalitatea lor este prea dură faţă de restul ţinutei. S-ar fi potrivit un model mai feminin, cu barete oblice.
  5. Atitudinea, zâmbetul, postura corpului! Carmen Iohannis este veselă, zâmbeşte cu întreg corpul, are un aer jovial, care te inspiră să te bucuri! Acesta este poate cel mai important aspect al unei apariţii reuşite, dincolo de un stil vestimentar coerent şi o rochie sur mesure!

De fapt, secretul acestui look este că nu ne distrage atenţia de la persoana care îl poartă! Fiind un look simplu şi unitar, focusul nostru se duce către chipul persoanei, acolo unde are cu adevărat loc dinamica. Ne lasă, din punct de vedere vizual – să vedem şi să reţinem chipul celei care poartă rochia! Adică îşi atinge scopul!

Tocmai asta este şi diferenţa dintre cele două apariţii. Styling-ul şi rochia argintie în sine, are prea multe detalii, astfel că ochiul fuge pe toate aceste detalii, făcând purtătorul să se “piardă în peisaj” – de unde vine şi senzaţia de look prea încărcat; în schimb stilyng-ul pentru rochia corai este realizat corect, lăsând purtătorul să fie “vedeta” look-ului.

carmen Iohannis si cealalta rochie de la Salzburg

In concluzie: Carmen Iohannis, două rochii, un singur designer – o apariţie bună şi una nu aşa de bună!
Diferenţa? Respectarea caracteristicilor cromatice, respectarea formei corpului, respectarea stilului vestimentar al persoanei care poartă rochia! Când (nu) te simţi în largul tău îmbrăcat într-un anumit fel – se vede!

Have a fabulous fashion experience!

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza