CULORI TOAMNA IARNA 2016 2017 – FASHION REPORT

Ştiu cu siguranţă că îţi va plăcea paleta de culori Toamna Iarna 2016 2017. Sezonul rece vine cu provocări stilistice şi culori noi, ca în fiecare an. Nuanţele superbe de albastru, roşu, verde şi violet sunt acompaniate de neutre deosebite, pentru o toamnă şi o iarnă foarte interesantă din punct de vedere cromatic.

Mai jos găseşti detalii despre fiecare culoare în parte, pentru a şti exact cum să o porţi şi cu ce să o asortezi.

CULORI TOAMNA IARNA 2016 2017

RIVERSIDE – BLEUMARINE ŞLEFUIT

Riverside este o nuanţă nouă de albastru închis, care îşi schimbă aspectul în funcţie de textura pe care este reprezentat. Are o uşoară tentă de indigo, ceea ce îl face cu atât mai intesesant. Se confundă cu denim-ul, cu adâncul mării şi cu cerul înnorat.

RIVERSIDE BLUE TOAMNA IARNA 2016
În garderobă, joacă rolul unei culori de bază, fiind uşor de asortat cu toate celelalte culori. Este ideal pentru piesele cheie, cum ar fi trenc-ul sau perechea favoită de jeans, o pereche de încălţări sau o pălărie. Va arăta superb pe mătase, catifea şi piele, dar poate transforma şi un top din caşmir într-o piesă statement.

AIRY BLUE – BLEU CATIFELAT ( BLEU SERENITY DE TOAMNĂ )

Cu siguranţă vezi asemănarea dintre Serenity şi Airy Blue. Cea din urmă este varianta tomnatică a culorii anului 2016 şi reprezintă valenţa rece a acestei palete de culori pentru toamnă. Este o nuanţă luminoasă, deschisă, care pe catwalk a fost reprezentată de texturi cum este blana de oaie sau voalurile de mătase.

AIRY BLUE CULORI TOAMNA IARNA 2016În garderobă, este ideală pentru partea de top, cum ar fi bluze sau cămăşi, dar şi pentru rochii. Pentru un aspect glamouros, poţi alege satenul, sau detalii străluciroare cum ar fi paietele. Vei observa că este o culoare care se potriveşte de minune şi pentru accesorii – în special cele de pus pe cap sau curele şi mănuşi.

SHARKSKIN – GRI MEDIU

Nuanţa originală prezentată de Institutul Pantone este un gri mediu ca intensitate, chiar dacă pe catwalk a fost reinterpretat în nuanţe mai închise sau mai deschise. Este o culoare rece, care se potriveşte de minune persoanelor cu subtonul pielii rece. Este relativ uşor de asortat, potrivindu-se foarte bine cu toate celelalte culori reci, dar şi cu cele calde mai deschise, care crează un contrast.

SHARKSKIN CULORI TOAMNA IARNA 2016
În garderobă este considerată culoare de bază şi poate fi purtată atât ca element vestimentar principal (top, pantalon/fustă, rochie) cât şi ca element vestimentar secundar (sacou, vestă, cardigan, etc) sau accesoriu. În acest sezon nuanţa SNAKESKIN se poartă mai ales pentru încălţăminte, overcoat şi costume business cu pantaloni.

AURORA RED – ROŞU CĂRĂMIZIU

Aurora Red este o nuanţă de roşu cald, cu valenţe înspre cărămiziu. Este o culoare vibrantă, care poate fi introdusă cu brio şi în paleta de culori pentru machiaj, mai ales dacă ai subtonul pielii cald. Arată minunat indiferent de textura pe care alegi să o porţi, dar va fi cu adevărat spectaculoasă pe materiale lucioase şi catifea.

AURORA RED CULORI TOAMNA IARNA 2016
În garderobă, este ideala pentru accesorii şi rochii. Desigur, dacă preferi o garderobă mai colorată, poţi să o porţi şi ca fustă sau top. Ţine cont de faptul că este o nuanţă care atrage atenţia, deci pregăteşte-te să te remarce toata lumea atunci când o porţi.

WARM TAUPE – SEPIA

Această culoare şi-a făcut apariţia întâi în kit-ul de make-up, fiind adorată ca ruj mat sau lac de unghii. Este o nuanţă neutră, un amestec între beige şi gri, care arată diferit în funcţie de persoana care o poartă şi culorile cu care este asortată. Desigur, pe catwalk a căpătat diferite valenţe, fiind reinterpretată în varianta de culoare caldă – beige auriu, sau culoare rece – beige nisipiu. Arată extraordinar indiferent de materialul ales, luând în considerare atât ţesăturile groase, cât şi cele subţiri.

WARM TAUPE CULORI TOAMNA IARNA 2016
În garderobă, îşi are locul ca fustă din piele, trench, rochie din voal sau tricotaje călduroase şi jerse-uri lejere. Este considerată culoare de bază şi se va asorta uşor cu toate celelalte culori, făcând-o astfel ideala pentru accesorii sau piese pe care le porţi foarte des.

DUSTY CEDAR – ROZ TRANDAFIRIU ( ROZ QUARTZ DE TOAMNĂ )

Evident, trebuia să existe o variantă de toamnă şi pentru cealaltă culoare a anului 2016, Rose Quartz. Pentru că toate culorile de toamnă au densitate şi profunzime, nici Dusty Cedar nu se abate de la regulă. Este un roz trandafiriu cremos, cea mai feminină şi romantică nuanţă din întreaga paletă de culori pentru toamnă.

DUSTY CEDAR CULORI TOAMNA IARNA 2016În garderobă, este ideal pentru orice fel de piesă vestimentară. Totuşi, cel mai frumos va arăta ca rochie, accesoriu de pus pe cap, sau încălţăminte. Ţesături precum caşmirul, dantela, catifeaua sau mătasea vor scoate în evidenţă delicateţea acestei nuanţe, în timp ce pielea, taftaua şi stofa groasă îl vor face să pară mai degrabă senzual şi misterios.

LUSH MEADOW – VERDE PĂDURE

N-ar putea exista toamnă fără o nuanţă de verde în paleta de culori vedetă. Lush Meadow este o nuanţă de verde vibrant, cald şi uşor intens. Este o culoare spectaculoasă care s-a integrat cu uşurinţă în ţinutele de pe podium, fiind ales în special pentru look-ul monocrom. Textura pe care cade cel mai bine va fi una mai grea, cum ar fi stofa, fetrul, catifeaua, blana şi pielea.

LUSH MEADOW CULORI TOAMNA IARNA 2016
În garderobă, joacă rolul de culoare statement. Atrage atenţia şi dă greutate oricărui look, potrivindu-se cu uşurinţă oricărui stil vestimentar. Este ideal ca accesoriu, overcoat, salopetă sau rochie. Poartă-l cu încredere şi siguranţă de sine, pentru că este o culoare ce poate domina cu uşurinţă atitudinea.

SPICY MUSTARD – GALBEN MUŞTAR

Spicy mustard este cea mai caldă culoare a acestei palete pentru toamnă iarnă 2016 2017, fiind un galben muştar luminos. Experţii au renunţat la a-i adăuga gri în acest sezon, ceea ce îl face foarte vesel. Materialele în această culoare regăsite în colecţiile marilor designeri sunt din cele mai variante, de la blana moale şi pufoasă din păr de oaie, la piele, catifea, voal de mătase şi jerse gros. Se potriveşte în special persoanelor cu un subton al pielii cald şi este uşor de asortat cu toată gama culorilor de bază. Desigur, arată minunat în combinaţie cu celelalte nuanţe tomnatice, dar şi cu anumite culori reci, cum ar fi rozul (în toate nuanţele lui).

SPICY MUSTARD CULORI TOAMNA IARNA 2016În gardrrobă, este perfect pentru rochii şi accesorii. Poşeta, fularul, gulerul din blană sau pălăria din fetru – toate vor fi piese statement pentru ţinutele tale. Este romantic pentru toamnă şi îndrăzneţ pentru iarnă, spectaculos când vine vorba de tricotaje şi preţios pentru seară – catifea sau voal.

POTTER’S CLAY – CUPRU

În traducere mot-a-mot Potter’s Clay s-ar numi lutul olarului, dar imaginaţia te va ajuta mult mai uşor să creezi un ansamblu stilistic fabulos dacă îl vom denumi cupru. Este o culoare caldă, derivata din portocaliu, care repezintă în totalitate toamna. Se potriveşte şi ea cu toate culorile de bază şi cu celelalte culor calde, dar este la fel de captivantă şi într-un color block cu nuanţe reci. Pe catwalk s-au regăsit nuanţe derivate ale lui Potter’s Clay, iar ţie îţi recomand să cauţi în magazine acelaşi lucru: varianta perfectă de culaore pentru tine.

POTTERS CLAY CULORI TOAMNA 2016
În garderobă, poate lua în primul rând forma unui palton. Poart-o ca top din mătase la birou şi ca rochie din voal, cu multe volane şi funde, seara. O poţi integra în garderoba ta şi ca accesoriu, mai ales dacă te gândeşti la piele, o pereche de pantofi stiletto sau o poşetă business.

BODACIOUS – VIOLET VIBRANT

Culoarea surpriză a acestui sezon, violetul vibrant, spune mai multe prin denumirea lui decât ar putea explica oricine altcineva. Bodacious este o culoare curajoasă, seducătoare şi puternică. Se potriveşte tuturor persoanelor, indiferent de subtoul pielii şi arată spectaculos în toate formele ei. Este ideală pentru o ţinută îndrăzneaţă, care exprimă vitalitate, senzualitate şi forţă.

BODACIOUS CUORI TOAMNA IARNA 2016În garderobă este cel mai uşor de integrat ca accesoriu. Pe podium, a fost prezentă în special în colecţiile couture. Dantela, aplicaţiile pretioase, satenul, puful, mătasea, catifeaua – toate sunt ideale pentru un look de seară cu totul special. Te face remarcată şi povesteşte în locul tău. Este cu siguranţă dedicată femeilor cu siguranţă de sine, încrezătoare în forţele proprii.

Style trick:

Alege din această paletă de culori pentru sezonul rece doar culorile care ţi se potrivesc şi te inspiră. Cumpără piese vestimentare noi doar după ce ai făcut schimbul de sezon în garderobă şi ai trecut în revistă tot ceea ce ai deja.
Care sunt nuanţele tale preferate? Ce te inspiră? Ce n-ai purta?
Lasă-mi un mesaj cu răspunsul tău şi părerea ta despre paleta de culori Toamna Iarna 2016 2017!

Yours,
Mariana Romanică

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza