Totul despre Rose Quartz – culoarea anului 2016

Lumea modei ne cere să facem un exerciţiu de voinţă destul de greu în acest sezon. Trebuie ca noi toţi, după ce am îmbrăţişat frenezia pentru o nuanţă densă şi profundă ca Marsala, să ne debarasăm de toată afinitatea pentru măiestria ei şi să îmbrăţişăm două culori din capătul celălalt al spectrului solar, nuanţe aerate, prin definiţie reci: Rose Quartz şi Serenity.

De fapt, Institutul Pantone încearcă o premieră absolută nu prin introducerea a două culori ca fiind “Culoarea anului 2016“, ci prin încercarea de a impune Rose Quartz & Serenity ca o singură culoare, formată din două nuanţe, folosindu-se de popularitatea curentului ombre, exprimând ceea ce “vedem că are loc în cultura noastră şi serveşte ca expresie a unui mood şi a unei atitudini”

“Ȋmpreună, Rose Quartz şi Serenity demonstrează un echilibru inseparabil între o nuanţă mai caldă, cuprinzătoare şi albastrul liniştit, mai rece, reflectând conexiunea şi bunăstarea, cât şi simţământul omniprezent de aşezare şi pace.” Institutul Pantone

Alegerea acestor culori vine, pe de-o parte, ca răspuns la nevoia principală a oamenilor, exprimată în ultima perioadă: atenţia orientată spre interior, către propria persoană, introspecţie, meditaţie. Pe de altă parte, asocierea uşor inedită a acestor nuanţe “provoacă percepţia tradiţională” şi vine ca răspuns la mişcarea generală de permutare a caracteristicilor de gen şi sex a persoanelor, egalitatea între sexe şi uşurinţa cu care consumatorul foloseşte culoarea ca mod de expresie.

 

Cu toate acestea, nu putem ignora potenţialul pe care Rose Quartz şi Serenity îl au din punct de vedere stilistic. Ar fi nedrept să le luăm în considerare doar împreună, când au atât de multe de oferit, separat.

Mai jos ai un raport complet despre: Rose Quartz – culoarea anului 2016

Culoarea trandafirului de cuarţ, aşa cum s-ar traduce Rose Quartz mot-a-mot în limba română, este o nuanţă hipnotizantă dar blândă, care transmite un sentiment de calm. Denumirea aceasta cuprinde, totuşi, o multitudine de variante de culoare, de la roz blush (nuanţă mai caldă, spre somon), până la icy pink (roz optic, rece) sau baby pink (roz neutru, convertibil).
Apare şi o linie foarte fină în ceea ce priveşte modul de a purta această culoare. Pe cât de uşor poate părea infantilă şi copilărească, pe atât de simplu se poate transforma într-un apogeu al stilului sofisticat.

Un secret al acestei culori este valoarea ei din punct de vedere culinar, fiind asociată în special cu decadenţa şi excesul.

culinar

Rozul este culoarea compasiunii şi a dragostei. Caracteristicile ei sunt legate de ideea iubirii necondiţionate, a înţelegerii şi a grijii faţă de o persoană. Fiind o combinaţie între roşu şi alb, conţine nevoia de acţiune dată de roşu, ajutată de potenţialul succesului şi perspicacitatea oferite de către alb. Este vorba şi despre pasiunea şi puterea culorii roşu, îndulcită de puritatea, lumina şi deplinătatea albului. Fiind vorba despre o nuanţă de roz pal, caracteristicile exprimate de alb sunt mai proeminente, astfel fiind o culoare dulce, calmă, îmbietoare.
Rozul reprezintă de asemenea feminitatea şi romantismul, afecţiunea, intimitatea şi sensibilitatea. Este reprezentativ pentru energia iubirii şi întruchipează speranţa. Ȋn acelaşi timp, această culoare reprezintă dulceaţa şi inocenţa copilului interior – subiect de asemenea în trend în 2016, din punct de vedere al dezvoltării personale.

rose quartz

Ȋn ceea ce priveşte tendinţele în modă pentru 2016, Rose Quartz este varianta actualizată şi reinterpretată a culorii Cashmere Rose din culorile sezonului toamnă – iarnă 2015. Cashmere Rose este însă un roz soft, pudrat. Amestecat cu gri. Desigur, specialiştii au scuturat intensitatea potrivită sezonului rece şi au revigorat nuanţa cu prospeţime şi claritate, făcând-o vedeta întregului an.

rose quartz fashion color report

Te poţi îndrăgosti iremediabil de Rose Quartz – culoarea anului 2016 mai ales dacă te gândeşti la cât de uşor este de purtat.
Arată bine cu aproximativ toate culorile, exprimă foarte mult aşezată atât lângă negru cât şi lângă alb, reinterpretează pata de culoare pentru trendul normcore şi aduce inocenţă în nebunia trendului hippie. Ȋnnobilează o ţinută inspirată din trendul victorian şi aduce prospeţime asociată cu trendul retro. Denotă implicare, aleasă pentru un look business, dar şi relaxare, pentru ţinutele de zi cu zi.
outfit quartz roz
Ca sfat stilistic (pentru doamne), recomand să o porţi în următoarele combinaţii cromatice, dacă vrei să te scoată din anonimat:
1. Outfit head-to-toe. Pe principiul go big or go home, o ţinuta completă în această culoare te va transforma într-o apariţie spectaculoasă. Foloseşte această nuanţă pentru un look diafan, de seară, cu ocazia unei ceremonii (cu rochie din mătase, nude make-up şi coafură lejeră), sau pentru o apariţie stylish (pantofi stiletto, croială simplistă şi materiale avangardiste).
2. Ca accent la o ţinută all black. Imaginează-ţi o rochie neagră trei sferturi, dreaptă, din tricot, cu dresuri negre mate şi botine din piele. Un coc tip balerină neglijent, pomeţii îmbujoraţi de la frig şi un fular lung, oversized, Rose Quartz. So cool & stylish for everyday looks.

Pentru domni, poate fi o variantă în ceea ce priveşte cămaşile şi cravata, butonii, papionul sau batista, într-un look business sau de ceremonie – eventual, pentru început, cămaşa va fi singurul element de culoare roz. Dacă se optează pentru accesorii, acestea se pot asorta între ele cu uşurinţă. Pentru un look de zi cu zi, domnii pot purta un pulover (iarna), sau o pereche de pantaloni shorts (vara). Pentru cei mai curajoşi, tricourile tip polo sunt o variantă interesantă, dacă nuanţa se potrieşte şi culorii tenului lor.

rose quartz men style

Cum se asortează Rose Quartz – culoarea anului 2016

Ȋn funcţie de paleta cromatică potrivită ţie sau de direcţia stilistică în care vrei să mergi, ai mai jos paleta culorilor reci, paleta culorilor calde, paleta culorilor mixte şi paleta culorilor de bază. Adăugând argintiu, poţi transforma look-ul într-unul glam şi adăugând auriu vei schimba direcţia înspre aspectul glossy.

paleta culori asortare rose quartz si serenity
Uite şi câteva exemple de look din care să te inspiri pentru a purta cu stil Rose Quartz – culoarea anului 2016.

outfit rose quartz
Apoi, să nu uităm de Rose Quartz fashion item of the season a/w 2015: paltonul maxi.

palton rose quartzpalton maxi rose quartzPentru accesorii, nu există limite. De la gulerele din blană pentru sezonul rece, până la pantofii stiletto, sandalele, pălăriile de soare sau eşarfele tip pareo pentru sezonul cald, totul este un plus. Totuşi, bijuteriile sunt cele mai apreciate, mai ales cele care fac cinste denumirii acestei culori, având cristal de cuarţ roz.

bijuterii cuart roz
Ȋn ceea ce priveşte the Beauty Zone, această culoare şi-a făcut loc şi în sfera unde era cel mai puţin de aşteptat.

Hairstyle. Părul de culoare roz nu este o noutate, însă nuanţa de Rose Quartz pentru păr este ceva mai sofisticată. Ea poate fi pură, mai deschisă – spre alb, sau mai închisă – aproape cenuşie. Alegerea nuanţei potrivite pentru culoarea părului depinde foarte mult de nuanţa tenului tău, aşa că dacă te gândeşti să încerci această culoare, sfătuieşte-te înainte cu un profesionist!

rose quartz hair
Referitor la trendurile de make-up, Rose Quartz este o nuanţă ideală atât pentru ruj, cât şi pentru eyeshadow sau blush. Pentru a ne încadra în trend, rujul ar putea să aibă o textură mată, iar blush-ul ar trebui să fie cremă, aplicat prin tehnica stobing pentru un machiaj nude look. Nuanţa de eyeshadow se va aplica omogen pe toată pleoapa pentru un machiaj de zi, completată cu o linie de eyeliner în două culori pentru seară.

rose quartz matte lipstickrose quartz strobing makeup blushrose quartz eyeshadow
Ȋn ceea ce priveşte manichiura, Rose Quartz face parte din gama culorilor nude sau neutre care s-au purtat întotdeauna. Este perfectă pentru manichiura clasică, însă tendinţele o plasează mai degrabă ca bază pentru noile geometrii care se poartă pe unghii. De departe cea mai purtabilă variantă a trendului în materie de nailart pentru 2016 este spaţiul negativ, iar această nuanţă deschisă de roz este ideală pentru un astfel de design.

rose quartz manicure

Spectaculozitatea, inocenţa dar şi puterea de seducţie a acestei culori, ineditul asocierii unei nuanţe folosite în mod tradiţional pentru copii cu vestimentaţia cotidiană, o transpune cel mai bine în realitate expresivitatea, costumele şi povestea din clipul de mai jos:

Ai aici un raport complet de stil si despre Serenity, cealalta culoare a anului 2016!

Have a fabulous fashion year 2016!

Yours,
Mariana Romanică

sursa foto:
pinterest.com
pantone.com

sursa video:
pantone.com
youtube.com

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

1 Comentariu

Comenteaza