The Vice Lipstick – 10 reguli pentru a-ţi alege corect rujul

De peste cinci ani, în fiecare sesiune de consultanţă de imagine, la sfârşitul întâlnirii, sunt întrebată: dar acum, arăt bine, ce-ai schimba la mine sau ce mi-ai face?

Nu întâmplător, de cele mai multe ori, problema principală este aceiaşi: rujul.

O culoare potrivită pentru ruj sau în general, pentru buze – indiferent ce tip de produs foloseşti, îţi completează look-ul şi îl defineşte în armonie, stil, ceea ce transmiţi, atitudine, fler. Mood. Tot.
Este uşor să greşim, pentru că ne seduc texturile, culorile, nuanţele, trendurile şi prea puţine dintre noi ne gândim cu adevărat la… reguli. Ştiu, când îţi place ceva, găseşti orice motiv – sau scuză – să îl porţi.

În ceea ce priveşte buzele tocmai devine mai uşor, pentru că Urban Decay ne propune The Vice Lipstick, o colecţie de 100 de rujuri cu texturi şi culori din cele mai diferite, astfel încât tu să-ţi completezi trusa de machiaj cu cele mai potrivite alegeri.

În formulă intens mată, mată cremoasă, cremoasă, perlată, semitransparentă strălucitoare sau translucidă lucioasă, acest ruj asigură intensitate dintr-o singură aplicare, catifelează buzele şi este rezistent la transfer, datorită formulei inovatoare Pigment Infusion System™.

Ai mai jos decalogul buzelor perfecte, cu linii de îndrumare pe care le-am extras direct din lecţiile de automachiaj. Sunt 10 reguli pentru a-ti alege culoarea potrivita, in functie de trasaturi si machiajul dorit. Mergem la sigur.

The Vice Lipstick – 100 de nuanţe de ruj şi 10 reguli pentru a-l alege corect

1. Foloseşte un creion de buze în aceiaşi culoare cu rujul, pentru un aspect natural. Creionul te va ajuta să defineşti forma ideală a buzelor tale, iar rujul le va colora în nuanţa perfectă. Ai peste 40 de nuanţe pentru creionul de buze, astfel încât vei găsi cu siguranţă perechea perfectă pentru rujul tău.

the vice urban decay ruj si creion de buze2. Ţine cont de subtonul pielii tale atunci când îţi alegi rujul. Dacă ai un subton cald, ţi se vor potrivi nuanţele calde de culoare şi pentru ruj (bazele de piersică, portocaliu, roşu corai, maro, cupru, bronz, auriu). Dacă ai un subton rece al pielii, alege şi pentru ruj o nuanţă rece (bazele de roz, ciclame, mov, gri, albastru, argintiu).

the vice urban decay rece cald

3. Ia în calcul culoarea părului şi a ochilor atunci când îţi alegi rujul. Întotdeauna rujul trebuie să completeze paleta cromatică a chipului tău. Dacă majoritatea culorilor sunt închise, ţi se vor potrivi foarte bine şi nuanţele închise de ruj, profunde, care dau senzaţia de densitate. Dacă ai părul şi ochii deschişi la culoare, ţi se vor potrivi mai bine nuanţele deschise, luminoase, strălucitoare. Ideea este aceea a unui echilibru, care se creează, din punct de vedere cromatic, atunci când culoarea rujului este “susţinută” de trăsăturile tale, fără şă fii nevoită să îţi aplici un machiaj prea intens în rest.

ruj in functie de ochi si par
4. Machiaj de zi versus machiaj de seară. Pentru un look de zi poţi miza pe o nuanţă soft, iar pentru un look de seara pe o nuanţă puternică.

the vice urban decay soft stralucitor

5. Diferenţa dintre natural şi nude? Natural înseamnă în aceiaşi nuanţă cu buzele tale, nude înseamnă în aceiaşi culoare cu pielea ta.

ruj the vice lipstick natural nude
6. Mărimea buzelor. Dacă ai buzele subţiri, foloseşte nuanţe deschise, luminoase, eventual cu textură translucidă sau cremoasă pentru a le mări volumul. Culorile închise îţi vor micşora şi îngusta buzele. Dacă ai buzele mari, voluptoase, ţine cont că vor arăta mai mari cu o culoare deschisă şi mai mici cu o culoare închisă. Pentru a le tempera volumul, alege întotdeauna o nuanţă în tonul culorii lor naturale.

the vice urban decay luminos inchis
7. Ombre, dar cum? Închis în interior, deschis spre exterior – micşorează. Închis în exterior, deschis în interior – măreşte.

8. Mat sau lucios? Lucios pentru buze plate, lipsite de volum, Mat pentru buze voluptoase, pline. Asta în cazul în care ai nevoie de corecturi la nivel de volum. Altfel, cremos pe timp de zi, mat seara şi la ocazii speciale. The Vice Lipstick are nuanţe de culoare în toate tipurile de textură, aşa că orice problemă îşi va găsi soluţie.

9.Ţine cont de blush, atunci când te dai cu ruj, Şi invers. Dacă foloseşti un blush cu bază roz, cel mai bine este să completezi machiajul cu un ruj asemănător. Pentru un blush cu bază piersicie, alege un ruj cu tonuri asemănătoare sau maro.

ruj blush urban decay
10. Culori extreme? Asortează-le cu o atitudine pe măsură, la un eveniment unde dress code-ul o permite. Buzele albastre sau indigo, violet, negre pot fi seducătoare şi sexy, rock, punk, sau de inspiraţie gotică în funcţie de restul machiajului, stilul vestimentar şi coafura pentru care optezi. Întotdeauna, elementele look-ului tău trebuie să fie coordonate. The Vice Lipstick propune un ruj mov închis, ruj albastru, ruj negru, ruj maro închis şi ruj mov intens.

the vice ruj urban decay
Extra style trick – în trusa ta trebuie să existe neapărat şi un ruj roşu. Încearcă mai multe nuanţe şi texturi diferite, până o găseşti pe cea ideală pentru tine

the vice urban decay ruj rosu
Acum, îţi este mult mai uşor să te hotărăşti. Şti sigur că orice culoare ai căuta, o vei găsi. Până la urmă ai 100 de nuanţe The Vice de la Urban Decay, din care poţi alege. În plus, poţi să verifici pe Sephora.ro nuanţa preferată şi textura pe care o doreşti, aici. Apoi, o poţi testa în magazinul tău preferat şi o poţi achiziţiona în set cu creionul asortat, pentru un machiaj ca la carte.

Yours,
Mariana Romanică

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza