Garden Party 10 Mai 2017 – 10 greşeli fatale ale invitaţilor

Evenimentul Garden Party care are loc în fiecare an pe data de 10 Mai, cu ocazia Zilei Regalităţii, are stricte reguli de conduită şi dress-code. Se atrage atenţia în mod specific asupra acestui lucru: ” vă sfătuim să vă conformați regulilor de etichetă specificate în textul invitației“. Apoi, este menţionată direcţia potrivtită referitoare la ţinută, atât pentru doamne cât şi pentru domni.

Astfel, doamnele sunt invitate să poarte “ţinută de după-amiază şi pălărie”, iar domnii “costum de culoare închisă cu cravată”.

Garden Party 10 Mai
Cu toate acestea, mai puţin de jumătate din câteva mii de invitaţi ţin cont de ţinută.

Uite care sunt cele 10 greşeli fatale ale invitaţilor

1. Ca doamnă, să nu porţi pălărie. De ce-ai mai venit? Cum te prezinţi oare în faţa gazdei, care depune tot efortul unui eveniment, sfidând în acest fel?


ASR Principesa Maria făcând fotografie cu un oaspete

2. Să porţi pantofi cu toc înalt. În primul rând, ţinuta de după-amiză permite maxim un toc kitten heel. Asta înseamnă, în funcţie de înălţimea celei care îl poartă, cel mult 5 cm. Ideal este să porţi încălţăminte cu talpă joasă, cum ar fi: balerini, loafers, oxford sau orice alta variantă nouă de semi-platformă sau talpă mai groasă.

3.Să ai tocurile pline de noroi. În primul rând, asta înseamnă că nu respecţi absolut deloc gazda, pentru că ţi-ai permis să-i distrugi gazonul. Apoi, dacă tot ai făcut o gafă şi te-ai prezentat cu pantofi cu toc, stai doar în zona cu asfalt ca o adevărată lady. Nu te mişti, asta e.

4. Să apari în miezul zilei plină de dantelă neagră cu o fustă până-n pâmânt. La ora 17 încă este lumină. De altfel, este lumină până la finalul evenimentului, adică 18:15. Dacă termenul “ţinută de după-amiază” te induce în eroare, atunci gândeşte-te mai degrabă la o ţinută elegantă de zi decât o ţinută elegantă de seară.

5. Să fumezi. Absolut inadmisibil.

6. Să arunci steagul României pe jos.

7. Să fii însoţită de un domn care nu respectă dress code-ul. Asta mai ales în cazul în care tu îl respecţi.

8. Să ai o ţinută complet nepotrivită vremii. Anul acesta a fost frig. Multe doamne nu s-au mai obosit să-şi adapteze ţinuta la temperatură şi arătau ca la o petrecere pe plajă, făcând notă discordantă.

9. Să ai rochia, pălăria, chiar şi balerinii, dar să o dai în bară cu o poşeta imensă, de birou. Arată foarte urât. Anulează întreg efortul.

10.Să vii doar pentru că sună bine şi să nu ai habar ce-i cu întreg acest eveniment.

Au existat şi pălării interesante, “aduse” pentru show. Au existat şi pălării simple, purtate pentru că scria acolo “pălărie”. Sincer, prefer o pălărie banală, decât deloc.Au fost şi doamne chic, cu ţinute impecabile, deux-piese cu pălărie custom made, unde se vedea grija şi atenţia pentru ţinută. Au fost şi prezenţe pline de entuziasm care şi-au dat toată silinţa să se prezinte onorabil.


garden party 10 mai

În orice caz, dacă hotărăşti să dai curs invitaţiei (valabil pentru orice invitaţie!), trebuie să îţi asumi toate cerinţele gazdei, indiferent care ar fi acelea – şi să le respecţi. Altfel, stai acasă.

Dacă textul invitaţiei te induce în eroare, poţi cere detalii chiar gazdei – va aprecia interesul tău. Mai poţi face un research pe internet şi cu siguranţă vei găsi soluţii. Sau – cel mai sigur – poţi apela la un specialist. Un stilist sau un consultant de imagine te poate ajuta nu numai cu explicarea dress code-ului, dar şi cu crearea ţinutei potrivite, head-to-toe. Mai multe detalii despre asta, aici.

Eu am purtat altă ţinută decât cea pe care o pregătisem, tocmai pentru că vremea s-a arătat a fi nefavorabilă. M-am răzgândit chiar în ziua evenimentului, aşadar singura piesă din look-ul iniţial care chiar a ajuns la eveniment a fost pălăria. O piesă deosebită, care a atras toate privirile, realizată de Veronica Angelescu de la Eventivity Accesorize.
Am încălcat şi eu o regulă: am folosit telefonul mobil. O dată pentru că am vrut să ascultaţi împreună cu mine concertul fanfarei, Live pe Facebook, iar apoi pentru un selfie cu prietena mea.


Yours,
Mariana Romanică

Your Personal Style Consultant
The Personal Shopper & Image Consultant

 

fotografii realizate de Mihaela Tasulea

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza