Cum să porţi pantofi sport într-o ţinută chic

Ştiu din experienţa sesiunilor de stil cu clientele mele, că puţine sunt femeile care poartă tocuri zi de zi. Viaţa reală este foarte diferită de paginile glamuroase ale revistelor de modă şi femeia autentică se simte bine în pielea ei, pur şi simplu, fără să mai conteze dacă poartă sau nu tocuri cui.

Oraşul are un vibe cool de când trendul athleisure este the new hot thing. Încălţămintea sport nu mai este un fashion faux pas în ţinutele de zi, office, smart casual sau chiar urban chic. Practic, visul oricărui om a devenit realitate.

Într-o lume în care jonglezi cu zeci de situaţii diferite zi de zi, cu telefoane care aproape că te ceartă dacă n-ai făcut zilnic un anumit număr de paşi, cu un trafic infernal care te obligă să mergi pe jos ca să ajungi mai repede – pantofii sport au devenit un trend mai degrabă necesar.


Poate astă e modul prin care îşi aduce şi moda, în sfârşit, o contribuţie la sănătatea noastră. Trendul Active Wear (sau Athleisure) din modă se traduce în sport & fitness trend la nivel de lifestyle şi la o mişcare globală în care să fii activ – fie că participi la maraton, practici yoga sau mergi la spinning – a devenit un must.

Cum să porţi pantofi sport într-o ţinută chic?

E simplu. Începe prin a-ţi alege o altfel de pereche de pantofi sport, din categoria celor “de stradă”, mai degrabă decât cei destinaţi în mod clasic unei activităţi sportive.

pantofi sport
pantofi sport
O astfel de pereche de pantofi sport trebuie să te reprezinte din punct de vedere stilistic, să fie uşor de asortat şi să se potrivească cu hainele pe care deja le ai în garderobă. Orientează-te către o culoare, textură, formă şi material care să se îmbine perfect şi să te facă să te simţi cu adevărat chic, deşi eşti “în adidaşi”.

Cel mai uşor este să-i asortezi cu o pereche de jeans, însă ar putea fi diferiţi de nuanţa de albastru clasic a denim-ului. Încearcă orice altceva. Eu am optat pentru alb.

Alege în ţinutele tale încă un element în trend. Dacă se poate, un trend opus celui active wear. Am ales o bluză care are mâneci cu volane – o altă frenezie a sezonului care a invadat mai întâi magazinele şi apoi strada.


Factorul chic îl poţi obţine prin accesoriile metalizate, care sunt şi ele a thing right now. Ai de ales între argintiu, auriu, rose gold, bronze, cupru & so on. Mie îmi place (şi mi se potriveşte cel mai bine) auriul, aşa că a fost the obvious choice.Ultimul lucru important, dar nu cel din urmă: fii relaxată şi simte-te bine în pielea ta. Faptul că porţi încălţămnite sport nu-ţi ştirbeşte din autoritate, feminitate, farmec şi eleganţă. Acestea toate sunt atribute pe care doar atitudinea le poate controla.


Alege-ţi cu înţelepciune ziua în care să porţi o astfel de ţinută: ia în calcul programul pe care îl ai şi fiecare activitate în parte, oamenii cu care te întâlneşti, vremea, timpul disponibil pentru o plimbare.


Pune-ţi încâlţămintea sport la treabă. Fă 4-5000 de paşi cel puţin. Plimbă-te. Du-te pe jos să-ţi iei salata pentru pauza de prânz, în loc să apelezi la serviciul de livrare la domiciliu. Just enjoy.

Port:
Top lila cu volane Atelier Muna
Jeans alb Zara
Poşetă aurie Coccinelle
Pantofi sport Pepe Jeans

Fotografii:
Ştefania Cristina Irescu

Book your style session now

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza