La La Land: culoare, iubire, muzică!

Cu puţin înainte de Crăciun am fost la premiera filmului La La Land, un musical romantic cu doi actori excepţionali în rolurile principale: Emma Stone şi Ryan Gosling.

Trebuie să îţi mărturisesc că, atunci când merg la un film despre care ştiu că-ţi voi povesti ulterior, sunt foarte atentă la costumele personajelor, decor şi acţiunea din film, în raport cu aceste două elemente.

Mai exact, vreau să surprind măiestria directorului de costume. Mă interesează să văd cum a amplificat drama sau bucuria unui personaj prin vestimentaţie, culoarea hainelor, stilul vestimentar.

În realitate, consultanţa de imagine a luat naştere din crearea de costume. Din acest motiv, sunt deosebit de ataşată de acest subiect. Odată cu trecerea de la filmul alb-negru la filmul color, costumiştii de la Hollywood au fost nevoiţi să se reinventeze. A trebuit să creeze un algoritm prin care să reprezinte o anumită stare prin costum, pentru fiecare actor în parte. Profesia mea derivă, deci, din ceea ce Robert Door a dezvoltat ca ştiinţă în anii ’40, iar Carole Jackson a pus la dispoziţie publicului larg: ştiinţa costumului.

La La Land

Filmul La La Land este însă, diferit. Fiind un musical, costumele nu trebuie să se potrivească doar cu starea personajului. În acest caz, iar Mary Zophres, designerul de costume – a făcut o treabă excelentă – costumele trebuie să se potrivească, să amplifice, să potenţeze şi să coloreze muzica.

Toate hainele pe care le poartă actorii au fost făcute special pentru acest film, însă Mary Zophres a vrut să păstreze un stil cu care publicul să se identifice, în special în ceea ce priveşte personajul feminin.

la la land

Ryan Gosling – Sebastian

Să vorbim despre jazz. Ryan Gosling joacă rolul unui pasionat de jazz, nostalgic după jazz-ul clasic, autentic. El este prins în amintirea cluburilor de jazz şi în eşecul personal. Jumătate din film, ai să-l vezi îmbrăcat doar în nuanţe de maro – beige – galben -muştar, care îi accentuează nefericirea şi eşecul. În acelaşi timp, această paletă cromatică îl ajută pe el să “aparţină” acestei lumi a jazz-ului, cu baruri decorate de lemn masiv, instrumente aurii şi semi-întuneric.

ryan gosling la la land
În secvenţele din film în care Ryan (Sebastian) devine un muzician de succes, îl vei vedea în costume bleumarin care îi vin perfect, cu acel aspect made-to-masure, şi purtând cămăşi negre. Cravata este cu siguranţă laitmotivul acestui personaj. Ceea ce îi defineşte, din punct de vedere stilistic, sensibilitatea tipică de artist, sunt cravatele cu decoraţiuni, nelipsite din fiecare outfit al lui.

ryan gosling la la land tie

Emma Stone – Mia

Pentru că din această poveste clasică de dragoste nu putea lipsi personajul feminin, avem o prezenţă deosebită, frumoasa Emma Stone. Roşcată şi cu ochii verzi, Emma Stone apare la început purtând culori vibrante: albastru roial, verde crud şi galben marigold.

emma stone la la land rochie
Cele două personaje principale au avut un debut al relaţiei în care se tatonau reciproc, iar asta s-a văzut şi în cromatica diametral opusă a vestimentaţiei lor.

În apogeul poveştii de dragoste, pe Emma o vom vedea în cele mai dulci culori dintre cele care i se potrivesc. Somon, piersică, alb şi turcoaz subtil, baby blue, galben pai, verde pădure.
la la land ryan gosling emma stone
Din punct de vedere al costumelor, personajul ei este mai complex. Uite o parte din outfit-urile ei din film.

emma stone dress la la land
Filmul este presărat cu explozii de culoare în momentele cele mai fericite ale cuplului, în timp ce momentele de cotitură ale relaţiei lor sunt exprimate prin nuanţe sobre. În acelaşi timp, ritmul şi tonalitatea muzicii sunt complementare cu toata acţiunea, iar asta face ca filmul La La Land să fie un spectacol pe cât de savuros pe alocuri, pe atât de intens.

La-La-Land-film-movie-cars-Lionsgate-2016-scene-dance-760x315
la la land film
la la land

Mi-a plăcut?

Povestea este frumoasă, plină de pasiune şi de viaţă. Te duce în apogeul propriilor amintiri. Îţi răvăşeşte în suflet acel “ce-ar fi fost dacă” şi te plimbă pe drumul opţiunilor, alegerilor, şanselor.

Pe mine m-a lasat cu o întrebare de final, o temă de gândire:
“Putem să le avem pe toate? Şi dacă da, care este preţul lor?”

Vă invit să mergeţi să vedeţi acest film. Este altfel, odată pentru că este un musical, iar mai apoi tocmai pentru că trădează sfârşitul clasic al poveştilor de dragoste.

Filmul este distribuit de Freeman Entertainment şi rulează în cinematografele din toată ţara.

Aştept părerea ta, aşa că lasă-mi un mesaj mai jos! Dacă l-ai văzut, spune-mi cum ţi s-a părut, dacă ai vrea să-l vezi, spune-mi ce părere ai despre detaliile din acest articol!

Yours,
Mariana Romanică

sursa foto:
imdb.com
comingsoon.net
justjaredjr.com

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza