ROSE QUARTZ SI SERENITY – CULORILE ANULUI 2016

In premiera absoluta, institutul Pantone – autoritatea la nivel mondial in materie de culoare – a desemnat nu una, ci doua culori ca fiind “Culoarea Anului in 2016″.

O veste asteptata de intreaga suflare pasionata de moda, aceasta a venit ca o surpriza complet neasteptata, mai ales ca mizele cele mai mari, in urma prezentarilor de moda din toamna, erau pentru (non)culoarea ALB.

Pantone_Color_of_the_Year_2016_Rose_Quartz_SerenityTotusi, Rose Quartz si Serenity sunt vedetele asupra carora va fi pus focusul principal – nu numai in ceea ce priveste moda – in anul care urmeaza. De fapt, cele doua culori sunt vedete inca de pe acum, iar in ceea ce priveste adevaratele fashioniste, culorile vor fi transformate in outfit-uri din cele mai diverse pana sa bata ceasul 12, de Revelion.

Cu un avantaj evident, culoarea Rose Quartz a intrat mai devreme in vietile noastre atunci cand a fost desemnata ca tendinta de beauty in ceea ce priveste culoarea parului, in toamna acestui an. Surprizele, cu siguranta, vor fi mult mai mari in primavara, aceste doua culori oferindu-ne un potential creativ imens.

rose quartz hair

Totusi, era de asteptat ca dupa noua ani in care – cu doua exceptii, Radiant Orchid, culoare neutra si Blue Iris, culoare rece  – culoarea anului a fost numai o nuanta calda, sa avem in 2016 o explozie – la propriu – de culori reci.

color of the year
Desi Rose Quartz si Serenity au calitati cromatice reci, valentele lor sunt mai degraba calde si chiar mai mult: imbietoare.

Rose Quartz – prin denumire, ne duce cu gandul la quartul roz, cristalul iubirii pure, cel care atrage dragostea, frumusetea interioara si exterioara, aduce prietenie si fericire, caldura si echilibru emotional.

rose quartz

Serenity – dincolo de numele sugestiv pe care institutul Pantone l-a oferit acestei nuante, este in definitiv culoarea cerului senin, cel care ne creste pofta de viata, ne anima, ne umple de energie si ne ajuta sa gandim pozitiv.

serenity color of the year

Astfel, previziunile pentru anul 2016 sunt propice unor atitudini general pozitive, unui mood al buneistari, al linistii, iubirii si pacii.
Cu siguranta, interpretarile in moda vor fi din cele mai variante, mai ales prin asocierea acestor culori cu materiale din cele mai diverse.

Oricum, stilul anilor 70, care a domnit pe podiumurile de moda in acest an, ne-a pregatit cu siguranta pentru atmosfera sezoanelor care urmeaza!

Asadar, Rose Quartz si Serenity, welcome to the world of fashion!

Have a fabulous color experience!

Yours,
Mariana Romanica

Tu sti ce culori ti se potrivesc in functie de nuanta pielii, a parului, a ochilor si a buzelor? Descopera printr-o sesiune stilistica de Analiza Cromatica! Detalii aici.

sursa foto:
pinterest.com
pantone.com

sursa video:
pantone.com

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza