Despre sport si viata sanatoasa

Echivalent cu sanatatea, alimentatia potrivita si optimismul, a face sport pare solutia ideala pentru o stare generala de bunastare. Altfel spus, sportul este asociat cu tot ceea ce este mai bun pentru noi, atingand fiecare dintre planurile vietii. Cu toate astea, statistic vorbind, multi dintre noi nu facem sport. In frunte cu mine.

De la inceputul anului fac demersuri spre a reveni la o viata in care sportul sa aiba un loc important, dar nu am reusit sa imi fac un program eficient prin care sa reusesc intr-adevar sa fac sport.

Intre timp, am avut ragaz sa-mi aduc aminte ca in copilarie pentru mine sportul era o pedeapsa. Nu stateam pe coji de nuca, ci trebuia sa fac 10-15-20 de genuflexiuni atunci cand faceam vreo traznaie. De aici si reticenta mea fata de sport.

Gandindu-ma la partea vietii mele in care mergeam regulat la sport – doua ore de tae-bo in fiecare seara, in liceu, realizez ca imi este dor de bunastarea pe care o simteam atunci. Gandul acesta ma motiveaza sa gasesc timpul necesar pentru a face miscare, indiferent ca este vorba de o plimbare, fitness, inot sau tae-bo.

Urmeaza noutati referitoare la acest subiect, asa ca va invit sa urmariti categoria #Lifestyle si #Sport, pentru a afla in timp real cum reusesc sa-mi duc la indeplinire planul!

Uite si realitatea starii noastre emotionale si de sanatate: Europa activa, versus Europa Inactiva, intr-un infografic realizat de catre Editura Preda Publishing. 

Europa activa vs Europa inactiva_infografic Preda Publishing
Editura Preda Publishing
susține practicarea sportului regulat și încurajează oamenii de toate vârstele să practice sporturi, indiferent de natura acestora.

Preda Publishing este o editură unică pe piața românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondată în 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promovează un stil de viață sănătos, bazat pe mișcare, dietă echilibrată și respect pentru natură. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe următoarele colecții:

iRun, colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colecţie dedicată ciclismului
iTri, colecţie dedicată triatlonului, sport ce capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în Romania
iBall, colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
iClimb, colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
iLegend, colecţie dedicată legendelor sportului

Keep in touch!

Yours,
Mariana Romanica

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza