Hainele care iti ascund cearcanele: secretul sta in culori!

Untitled

 

analiza-cromatica3De cele mai multe ori, daca iti vine sa crezi, aplici de doua ori mai mult corector decat ai avea, de fapt, nevoie! Secretul este simplu si poate surprinzator, dar hainele si culoarea acestora chiar au puterea sa ne induca in eroare.

Este deja demonstrat ca oamenii reactioneaza pozitiv sau negativ la anumite culori, cu siguranta si tu ai observat ca “rochia asta nu te prinde”, sau ca imbracata cu o anumita culoare ai un aer bolnavicios si dintr-un motiv pe care inca nu l-ai definit ai cateva lucruri in dulap carora nici nu le-ai scos eticheta.

Pielea ta, dar in special tenul, pentru ca el este pionul principal al subiectului nostru, are un pigment specific. Acest pigment, in functie de tipologia ta, reactioneaza la fiecare culoare in parte intr-un anumit fel. Ceea ce este cu adevarat important este sa stii care sunt culorile la care reactioneaza pozitiv si care sunt acelea la care reactioneaza negativ.

Fara sa facem o lectie de cromatologie, de dermatologie, de fizica sau alta specialitate care ar putea explica in termeni complicati acest proces, o sa-ti spun pe scurt cat de minunata este arma noatra secreta, propria piele.analiza-cromatica-1

Atunci cand purtam culori care ne avantajaza, tenul nostru reactioneaza pozitiv: ridurile se diminueaza, cearcanele dispar, culoarea pielii este uniforma, ochii si buzele sunt evidentiate, iar aspectul general este unul fresh, ca dupa un lung somn de frumusete! Pana si noi parem mai vesele, mai bine dispuse!

Pe de alta parte, cand purtam o culoare nepotrivita tipologiei noastre, tenul reactioneaza negativ: cearcanele sunt accentuate, ridurile sunt mai adanci, petele sau zonele de roseata ies in evidenta, intreaga fata se lateste (ca si cum te-ai fi ingrasat 2-3 kg), iar micile diferente de proportie intre cele doua jumatati ale fetei, insesizabile altfel, acum ne atrag atentia, fie ca este vorba de ochi, buze, barbie, pometi, nas, obraji, sau chiar gusa. Chipul nostru isi pierde pur si simplu armonia sub efectul acestor culori.

Acum sigur te intrebi: “Si eu cum imi dau seama care sunt culorile bune si care nu?”

Cu siguranta nu este o ianaliza-cromatica4ntrebare la care iti poti raspunde singura si nici nu este indicat sa accepti pareri de la persoanele neavizate. Exista o intreaga stiinta pe baza careia s-a creat un test special prin care oricine, indiferent ca foloseste farduri sau nu, indiferent ca utilizeaza sau nu cosmetice, indiferent ca este barbat sau femeie, poate afla tipologia cromatica in care se incadreaza si poate fi indrumat pentru a folosi la potential maxim rezultatul.

Acest test special este definit in literatura de specialitate analiza cromatica sau test de culoare. Testul reprezinta primul si cel mai important pas al unui demers de consultanta de imagine, facand parte din structura de baza a unui portofoliu complet.
Este recomandat sa apelezi la un consultant de imagine specializat si sa te asiguri ca studiile sale s-au desfasurat la una dintre academiile de profil. Trebuie sa stii ca testul foloseste o metoda unica, pur obiectiva, care nu lasa loc de interpretari.

In functie de complexitatea sa, testul de culoare poate dura intre 45 de minute si 2 ore! Pe langa faptul ca acum vei sti cum sa-ti ascunzi cearcaneleanaliza-cromatica2 in mod natural, vei afla multe lucruri fascinante despre culoarea parului si a ochilor tai, despre influenta culorii asupra starii tale de spirit! Vei stii exact care sunt culorile care te avantajaza si ce culori este mai bine sa eviti.

Vei avea o paleta cromatica de peste 40 de culori pe care vei sti cum sa le asortezi in functie de locul unde te duci, persoana cu care te intalnesti, scopul intalnirii, dress code-ul unui eveniment, treburile tale zilnice sau vremea de afara! Vei invata cum sa combini aceste culori astfel incat sa iti pui in evidenta frumusetea naturala, zi de zi!

Daca deja esti incantata de informatiile noi, la finalul testului pur si simplu o sa radiezi de fericire!

Dar pentru ca vreau sa-ti pastrez bucuria si surpriza momentului intacta, o sa te invit sa-mi povestesti tu cum a fost, la final!

Have a fabulous fashion experience!

Yours,

Mariana Romanica

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza