Inspiraţie de stil: Amal Clooney şi Jackie Kennedy

Până la a avea un stil personal bine definit şi a ne crea o identitate stilistică, fiecare dintre noi avem repere de stil. De obicei, pentru fete este mama, bunica, mătuşa, verişoara mai mare sau chiar naşa. Pentru băieţi este tatăl, fratele mai mare, unchiul, bunicul sau o altă figură masculină apropiată.

Desigur, urmează anii de şcoală, în care profesorii şi colegii încep să ne influenţeze. Mai târziu, actorii, artiştii preferaţi sau oamenii pe care îi admirăm. Ei devin reperele noastre de stil cu al căror ajutor ne definim, cu paşi mărunţi, un stil personal.

Este normal şi chiar indicat să avem repere de stil solide, persoane pe care le apreciem şi în care descoperim inspiraţie, similitudini în gusturi. Poate fi un reper aspiraţional, sau un reper inspiraţional. Ambele variante sunt sănatoase şi ne vor ajuta, contribuind la construcţia propriului stil personal.

Cel mai bine ar fi să alegem un reper stilistic care a dat dovadă de continuitate în apariţii, pe cât posibil cu trăsături asemănătoare cu ale noastre. Dacă persoana pe care o admirăm sau de la care ne inspirăm ne seamănă din punct de vedere cromatic şi al formei, atunci există mult mai multe şanse ca atunci când purtăm o ţinută asemănătoare cu a ei, să ne stea foarte bine.

Amal Clooney este una dintre cele mai apreciate femei de pe mapamond. Pe de-o parte, pentru că a reuşit să schimbe statulul de burlac al lui George Clooney – unul dintre cei mai râvniţi bărbaţi, considerat cel mai sexy bărbat în viaţă, revista People oferindu-i acest titlu prima dată în 1997 şi apoi în 2006.

george clooney sexiest man alivePe de altă parte, odată ajunsă în ochii presei, cu toţii am putut observa stilul vestimentar şi imaginea impecabilă pe care Amal Clooney o afişează.

Are şi ea un reper de stil, aşa cum documentează revista Marie Claire. Nimeni alta decât Jackie Kennedy, Prima Doamnă a Statelor Unite sub preşedenţia lui J.F. Kennedy. Ea este considerată un fashion icon, datorită apariţiilor spectaculoase, a hainelor deosebite şi a stilului devenit inconfundabil.

Mai jos, cu savoare stilistică, vă las să descoperiţi asemănările vestimentare dintre Amal Clooney şi Jackie Kennedy.

Inspiraţie de stil: Amal Clooney şi Jackie Kennedy

amal clooney style
amal clooney jackie kennedy
amal clooney jackie kennedy styleamal clooney jackie kennedy fashionamal clooney fashion styleamal clooney wedding dress
Se pot observa asemănările dintre ţinute, cele ale doamnei Clooney fiind, în mod evident, interpretate în manieră modernă, cu influenţele contemporane ale modei.
Desigur, asemănarea este cu atât mai mare cu cât atitudinea, delicateţea şi fragilitatea siluetei se aseamănă. În plus, Amal Clooney exprimă, la fel ca şi Jackie Kennedy, o eleganţă atemporală, simplă dar fermecătoare.

Tu ce reper de stil ai? Este un fashion icon din trecut, sau o personalitate publică a zilelor noastre? De unde îţi iei inspiraţia zilnică de stil?

Yours,
Mariana Romanică

sursă foto:
DailyMail
MarieClaie

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza