Top 5 sfaturi Feng Shui pentru garderobă

Acesta este primul articol din seria articolelor “Moda în stil Feng Shui“, pe care mi-am dorit să le realizez neapărat, având în vedere legătura dintre hainele pe care le purtăm şi starea noastra emotională. Ai să vezi, pe măsură ce citeşti – şi aplici – aceste principii, că nimic nu este intâmplător şi chiar toate lucrurile din viaţa ta au un sens şi un înteles specific pentru tine!

Arta Feng Shui pleacă de la ideea că modul cum aranjam lucrurile în jurul nostru ne poate influenţa viaţa, performanţele şi starea de spirit, prin asocierea precisă a cinci elemente principale: pământ, metal, apă, lemn, foc. Scopul acestor principii este realizarea armoniei locurilor în care trăim sau desfăşurăm diverse activităţi, prin analiza fluxurilor de energie a tot ceea ce ne înconjoară.

Ştiai că tot ce este în jurul nostru are o energie proprie, nu-i aşa?

Ideal este să organizăm lucrurile în aşa fel încât ele să creeze un spaţiu favorabil nouă, care să aducă belşug, fericire, longevitate şi sănătate.

Curios este că aceleaşi principii se aplică şi în viaţa noastră vestimentară – pentru că, recunoşte – avem o relaţie deosebit de complexă cu hainele pe care le purtăm, corpul nostru şi chiar ţinutele pe care le alegem zi de zi!

Mai jos ai câteva sfaturi Feng Shui pentru garderobă, care sa-ţi asigure armonia în relaţia cu îmbrăcămintea, dar şi cu tine însăţi!

1. Iubeşte-ţi hainele
Poate sună prea siropos, dar un factor important este săa îţi placă piesele vestimentare pe care le deţii, să le porţi cu plăcere şi să îţi inspire o energie pozitivă, o stare de spirit bună, expansivă. Ideea este să le îmbraci cu plăcere, nu doar pentru că trebuie să te acoperi cu ceva. Astfel, acest “mood” pozitiv se amplifică, contribuind la starea ta de bine de peste zi.

garderoba feng shui
2. Hainele au energie, pe care chiar tu o transformi!
Ȋncă din momentul achiziţiei, tu stabileşti “drumul” pe care o să-l aibă hainele respective în viaţa ta. Dacă le cumperi atunci când eşti într-o stare de spirit bună, eşti veselă, mulţumită de alegerea ta, energia aceasta se impregnează în lucruri şi ea se va propaga de fiecare dată când le porţi. Shopping-ul emoţional, pe de altă parte, îţi transferă toate frustrările asupra a ceea ce cumperi, iar acele stări vor reveni de fiecare dată când porţi piesele respective.

shopping
3. Hainele au “trecut”
Fie că sunt haine cumpărate de tine, fie că sunt primite cadou sau primite din garderoba altcuiva, ele vin cu energia tuturor celor care le-au probat înainte, cu emoţiile pe care le-au simţit ei purtând/probând acele haine. De aceea, este ideal să “cureţi” energiile vechi de pe hainele tale noi. Cel mai simplu este să speli toate lucrurile înainte de a le purta. Ocupă-te de ele ca de un lucru foarte preţios. Mânuieşte-le cu delicateţe atunci când le pui la spălat, când le întinzi să se usuce şi când le calci sau le aşezi în dulap. Ȋn acest fel, energia ta pozitivă se va impregna în lucruri şi astfel te asiguri că dispare orice energie veche ar putea exista.

garderoba feng shui
4.Hainele au sentimente
Dacă te gândeşti puţin, cred că nici ţie nu ţi-ar conveni să stai într-un spaţiu îngust, neaerisit, în care să te chinui din toate punctele de vedere. Aşa se întâmplă şi cu hainele aruncate în colţul şifonierului şi cu pantofii înghesuiţi în pantofar, cerceii aglomeraţi în cutia de bijuterii, sau poşetele puse una într-alta, pe un raft. Ideal este ca fiecare lucru să aibă un loc al său, curat şi ordonat, în care să îl găseşti imediat şi să ai acces uşor la el. Ştiu că e puţin complicat dacă spaţiul tău este restrâns, dar asta poate fi un semn că a venit momentul să faci o curăţenie generală, în urma căreia să păstrezi doar lucrurile esenţiale!

5.Totul are un început şi un sfârşit
Menţionasem curaţenia generală. Exact despre asta este vorba. La un moment dat, anuminte lucruri nu-şi mai au rostul în viaţa ta, respectiv în.. garderoba ta! Ideal este să te desparţi cu uşurinţă de tot ceea ce nu-ţi mai vine bine, nu ţi se mai potriveşte din punct de vedere al stilului vestimentar sau pur şi simplu n-ai mai purtat de mult! Păstrând obiecte vechi în garderoba ta, energia stagnează. Odată ce eliberezi spaţiul, laşi loc pentru lucruri noi şi interesante, plus că oferind cadou lucrurile pe care tu nu le mai porţi, generezi bucurie pentru altcineva – bucurie care la un moment dat se va întoarce la tine, într-o formă sau alta!

garderoba stil feng shui

Concluzia! Trăieşte conştient şi transpune-te în tot ceea ce te înconjoară! Lasa-ţi amprenta plină de sens în tot ceea ce atingi, fă ca tot din jurul tău să simtă ceea ce eşti!

elemente feng shui
Have a wonderful Feng Shui experience!

Yours,
Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza