Trend Report: Culori Primavară Vară 2016

Deşi aparent în fiecare primăvară şi vară se poartă aceleaşi culori deschise, diafane sau vivace, vibrante, în realitate avem o direcţie destul de clară în ceea ce priveşte paleta de culori pentru sezonul cald al anului 2016, care numără nici mai mult nici mai puţin de zece nuanţe.

Da, zece nuanţe care includ şi culorile vedetă ale acestui an: Rose Quartz şi Serenity.
Este un an în care se pune accentul pe culoare mai mult ca niciodată, aşa că va reprezenta un avantaj pentru tine să şti ce culori ţi se potrivesc din aceste zece nuanţe, dar şi cum să le asortezi astfel încât să îţi pui cele mai frumoase trăsături în valoare.

Hai să vedem şi despre ce culori este vorba!

COLOR REPORT SS 2016
Trend Report: Culori Primavară Vară 2016

Rose Quartz – culoarea anului 2016, împreună cu Serenity; un întreg raport despre această nuanţă găseşti în articolul dedicat ei. Tot ce o să menţionez acum este că vei vedea variante diverse ale acestei culori în magazine. Important este să distingi acea variantă de culoare şi textură care te avantajeză pe tine, fie că este un simplu tricot sau un voal, saten, mătase, bumbac, in, tull, piele întoarsă sau chiar paiete şi glitter. Fiind o culoare în tendinţe o vei găsi sub toate formele imaginabile, aşa că alege întelept, în funcţie de stilul tău vestimentar şi tipul tău de siluetă.

rose quartz ss 2016

Peach Echo – o culoare caldă, care completează perfect paleta din sezonul cald al anului 2016. Are avantajul că se potriveşte atât pentru tenul deschis, ivoire sau rozaliu, cât şi pentru tenul auriu, bronzat sau măsliniu. Este suficient să jonglezi cu o nuanţă asemănătoare de ruj şi blush, pentru a da consistenţă look-ului. Va arăta superb pe materiale vaporoase, rochii din voal în stil victorian şi bluze cu mâneci bufante. Dacă ai picioarele lungi şi tonifiate, o pereche de pantaloni scurţi sau o fustă creion în nuanţa Peach Echo vor fi piesele tale de rezistenţă.

peach echo ss 2016

Fiesta – nu putea să lipsească o variantă a lui roşu pentru acest sezon, iar Fiesta este o interpretare perfectă. Este un roşu cald, potrivit posesoarelor de ochi verzi şi căprui deschis, dar îţi va sta bine şi dacă ai părul blond miere sau şaten cogniac. Accesoriile în această nuanţă se potrivesc oricui, dar poate fi purtat cu brio şi sub texturi preţioase, cum ar fi satenul de mătase sau voalul. Este o culoare puternică, vivace, care te scoate din anomimat.

fiesta ss2016

Iced Coffe – neutrul perfect. Nici beige, dar nici gri, este o nuanţă amestecată, ideală pentru acest sezon. Se potriveşte cu toate celelalte culori din paletă şi conferă eleganţă, dar nu neapărat cu preţiozitatea inclusă. În funcţie de material, se încadrează bine atât pentru o ţinută de zi cât şi pentru o ţinută de seară. O culoare care, aşa cum indică şi numele, este răcoroasă, nu atrage căldura şi pentru vară, va scoate în evidenţă chiar şi cele mai firave atingeri de bronz!

iced coffee ss2016

Buttercup – un galben care poate fi cald, vivace, strălucitor, în forma lui pură; sau poate fi soft, calm, rece – dacă este o variantă amestecată cu gri. Oricum, o culoare care înveseleşte în orice circumstanţă, introdusă în paleta de culori în trend din primăvară vară 2016 chiar cu acest scop! Şi dacă pentru primăvară Buttercup va avea diferite valenţe pe texturi mai pline cum este pielea întoarsă, pentru vară nu pot lipsi topurile Hot Buttercup din saten, rochiile din voal şi piesele de rezistenţă din dantelă!

buttercup ss2016

Lilac Grey – cel mai frumos gri colorat. Aş zice că această culoare a fost special inventată pentru texturile care se poartă în acest sezon. Se potriveşte perfect atât pentru mătase, cât şi pentru catifea, voal, piele întoarsă sau dantelă. Paiete şi materiale lucioase, nu mai zic! Este de luat în calcul pentru vedeta nedeclarată a sezonuui, fiind o culoare versatilă, potrivită atât pentru rochii, cât şi pentru topuri sau jeans; atât pentru garderoba ta business, cât şi pentru cea mai preţioasă ţinută de ceremonie. Îti este excelentă în special dacă ai tenul olivastru, indiferent că este mai închis sau mai deschis.

lilac grey ss2016
Serenity – culoarea anului 2016, împreună cu Rose Quartz; un întreg raport despre această nuanţă găseşti în articolul dedicat ei. Oricum, ca menţiune suplimentară, Serenity reprezintă infinitul cerului senin, la răsărit sau la apus, aducând cu el o stare de visare, de vacanţă, de libertate pe care o putem împrumuta chiar dacă ne aflăm în oraş, între două întâlniri, sau la şedinţele interminabile de la job. O nuanţă aproape neutră, care se potriveşte tuturor, mai ales sub forma pieselor vestimentare basic, foarte simple, cu linii curate şi aspect volatil.

serenity ss2016

Limpet Shell – turcoaz deschis, nuanţa apei mării cu inflexiuni de verde, este o culoare vivace, puternică şi luminoasă. Face pereche perfectă cu Buttercup, pentru o fantezie de culori, sau cu Peach Echo -pentru un loof diafan, feminin. Este ideală pentru piesele de rezistenţă, accesorii, chiar şi încălţăminte! Texturile pline, mai grele, cum este pielea întoarsă şi catifeaua îi vor lua din intensitate, dar satenul şi voalul de mătase sau dantela îi vor da cele mai spectaculoase inflexiuni! Avantajează atât pielea albă, cât şi cea bronzată. Poate fi considerată chiar un must.

limpet shell ss2016

Snorkel Blue – albastru maritim, din familia lui bleumarine, dar cu un plus de energie şi strălucire. Aproape că intră în categoria culorilor neutre, dacă ne gândim cât de bine se potriveşte cu Iced Coffee. Deşi de departe aceasta este cea mai nobilă asociere a lui Snorkel Blue, trebuie să luam în considerare şi paleta Serenity – Limpet Shell – Snorkle Blue, care poate fi cu adevărat revelatoare mai ales dacă ai pielea închisă la culoare, părul brunet sau ochii albaştrii; dar şi combinatia Peach Echo – Snorkle Blue, care va avantaja toate şatenele cu nuanţe deschise ale culorii de par, persoanele cu ochii căprui – miere şi pe cele cu pielea ivoire sau aurie.

snorkel blue ss2016

Green Flash – verdele radiant, verde crud, cel mai bun reprezentant al primăverii. O culoare caldă, vivace şi energizantă, care complimentează în special blondele şi roşcatele, dar poate să vină bine şi satenelor sau brunetelor cu ochii verzi. Se îmbină frumos cu Limpet Shell, contrastează delicat alături de Rose Quartz şi aduce o explozie de culoare alături de Buttercup sau Fiesta. Va arăta sofisticat pe texturi cum este catifeaua şi satenul, casual dacă optezi pentru piele întoarsă şi foarte chic daca mizezi pe cel mai fin voal de mătase. O culoare spectaculoasă pentru cele mai îndrăzneţe femei, recomandată în 2016 în special pentru pentru fuste, rochii, topuri şi cercei!

green flash ss2016
Have a fabulous color experience!

Yours,

Mariana Romanică

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza