Zilele Sonicare by Philips cu dr. Eduard Mărgelatu

Philips împreună  cu dr. Eduard Mărgelatu, medic stomatolog cu competențe în endodonție și stomatologie conservativă, se află în plină desfăşurare a campaniei de prevenţie Zilele Sonicare #DinţiSănătoşi.

Am avut ocazia să particip la cel de-al treilea workshop din cadrul campaniei, care s-a desfăşurat în Bucureşti pe 17 Noiembrie la Diana Ionescu Studio. A fost un workshop dedicat ritualurlor zilnice de sănătate orală, unde am aflat foarte multe informaţii utile. Accentul s-a pus pe modalitatea de a face prevenţie în mod corect şi implicit, pe menţinerea unui zâmbet frumos.

Atmosfera a fost degajată, iar informaţiile dintre cele mai utile.

De ţinut minte, pentru #DinţiSănătoşi

– cariile dentare sunt rezultatul dezechilibrului între demineralizare și remineralizare. Aceste două procese au loc încontinuu. Xilitolul (care se găsește în farmacii sub formă de gumă de mestecat sau drajeuri) este o substanță naturală care remineralizează, scade incidența la carie și placa bacteriană și stimulează secreția salivară

– saliva, 99% apă, este un adjuvant esențial în protejarea cavității bucale. Aceasta pătrunde în spațiile interdentare și are un rol de tampon. De aceea, trebuie să bem cel puțin doi litri de apă pe zi, pentru o salivă fluidă. Ea ne ajută la neutralizarea acizilor din cavitatea bucală

bacteriile din placa bacteriană se hrănesc cu carbohidrații din alimente, producând acizi care atacă smalțul dintelui. Zaharurile nu înseamnă doar dulciuri, ci și medicamente, sos de tomate, paste, crackerși, pizza etc. Conform studiilor, cantitatea de zahăr consumată anual nu trebuie să depășească 10 kilograme de persoană. Cele mai nocive pentru dinți sunt produsele dulci și lipicioas. Acestea aderă la suprafața dentară și pot rămâne chiar și 40 de minute în cavitatea bucală. Caramele, șerbet, nuga, bezele, etc.

Perierea Dinţilor

– dacă consumi alimente cu PH foarte scăzut, precum sucuri acidulate, suc de lămâie, portocală sau grapefruit, timp de 30 de minute nu este recomandată perierea dinților. Acidul împins prin periaj în profunzime este foarte nociv pentru smalț. În cazul consumării unui suc la micul-dejun, se poate clăti cu apă sau apă cu bicarbonat, amânându-se periajul pentru 30 de minute

zilele sonicare eduard margelatu
– e nevoie de două ore de repaus alimentar după masă pentru ca procesul de remineralizare și sistemele de apărare locală să poată acționa favorabil. De aceea gustările și ,,ronțăitul” nonstop sunt contraproductive pentru sănătatea dentară

ultimul aliment consumat la masă influențează în mod hotărâtor ph-ul plăcii bacteriene. Încheierea mesei cu un platou de brânzeturi, ,,a la francaise”, spre exemplu, este recomandabilă fiindcă restaurează ph-ul în zonele neutre. Cafeaua sau dulciurile, în schimb, favorizează demineralizarea, fiindcă mențin ph-ul scăzut timp îndelungat

– este recomandată spălarea dinților ÎNAINTE de micul dejun, pentru a scădea nivelul bacterian. În mod ideal trebuie să avem 2 periaje pe zi. Periajul de seară este cel mai important, fiindcă în timpul nopții bacteriile au condiții ideale de supraviețuire și multiplicare

– în timpul periajului de dimineață se realizează masajul gingiei, stimularea circulației locale, eliminarea toxinelor secretate pe durata nopții și scăderea nivelului bacterian

Periuţa Philips Sonicare – adevărata inovaţie în igiena orală

Sunt de acord cu dr. Eduard Mărgelatu, care a spus în cadrul workshop-ului că este adeptul simplificării vieţii, dar asta fără să însemne rabat la calitate.

Tehnologia Philips Sonicare permite realizarea unui periaj mult mai eficient decât cel cu periuţa manuală. În plus, periuţa Philips Sonicare nu este o simplă periuţă de dinţi electrică. Aceasta are la bază tehnologia sonică, prin vibraţii. Ea a fost gândită pentru a simplifica procesul de curăţare a dinţilor.
philips sonicare diamond cleanAstfel, rezultatele nu depind de răbdarea sau dispoziţia noastră din ziua respectivă, sau de cât de tare ne grăbim. Printr-un periaj sonic, rezultatul este la fel de bun de fiecare dată, iar efortul nostru este mult mai mic.

Gama de periuţe Philips Sonicare include soluţii targhetate pentru a obţine dinţi mai albi în mod natural, gingii sănătoase, curăţare profundă, cât şi dinţi mai albi şi mai sănătoşi pe viaţă. Focusul lor a fost sănatatea dentară a întregii familii, astfel că exista o periuţă Philips Sonicare dedicată exclusiv copiilor. Philips a dezvoltat chiar şi o aplicaţie ingenioasă pentru telefon şi tabletă, care să transforme periajul dentar al copiilor într-o activitate distractivă.

philips sonicare kids

Experienţa mea cu Philips Sonicare

La workshop am avut ocazia să testăm periuţa de dinţi Philips Sonicare Diamond Clean, cel mai nou produs din această gamă. În plus, eu am avut norocul să câştig periuţa Philips Sonicare Healthy White+ la tombola organizată cu ocazia acestui workshop. După primul periaj chiar în aceiaşi seară, am fost convinsă 100% de această tehnologie.

philips sonicare test diamond clean

Periajul este rapid şi eficient, periuţa este uşor de folosit şi după 2 minute se opreşte singură. Mi-am simţit dinţii foarte curaţi întreaga zi, mai ales datorită faptului că am aplicat paşii unui periaj complet, pe care dr. Eduard Mărgelatu i-a explicat la workshop.

Practic, împărţim dinţii în patru cadrane. Sus stângă şi dreapta (interior şi exterior); jos stânga şi dreapta (interior şi exterior). Dacă eşti dreptaci, atunci ideal este să începi periajul cu partea dreaptă. S-a dovedit statistic, spre exemplu, că un dreptaci va rata sau va peria superficial de cele mai multe ori cadranul dentar din dreapta jos, iar un stângaci cadranul din stânga jos.

philips sonicare healthy white

Periajul denatar cu periuţa Philips Sonicare Healthy White+ mi-a dat senzaţia unui periaj profesional în cabinetul unui stomatolog. După o astfel de experienţă, perierea dinţilor devine o plăcere şi grija focusată pentru dantură se transformă în ritual, în obicei.

Recomand produsele Philips Sonicare, pe care le găsiţi la eMag (unele cu reduceri avantajoase), aici.

Yours,

Mariana Romanică

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza