MAKE-UP TREND TOAMNA 2016

Trendul în materie de machiaj influenţează mai mult ca oricând look-ul nostru din sezonul rece, mai ales ca pe catwalk se pune din ce în ce mai multă atenţie în zona unei imagini perfect congruente în trei direcţii: vestimentaţie – machiaj – coafură.

Astfel, o apariţie este gândită din perspectiva rezultuatului final, iar stilul se interpretează individual, în toate aceste trei direcţii.

Machiajul pentru sezonul rece are suficientă reprezentare atât pentru un look casual chic, cât şi pentru un look mai feminin sau chiar îndrăzneţ. Trendurile – ca întotdeuna – te vor ajuta să te regăseşti cu siguranţă în cel puţin două dintre propunerile specialiştilor.

MAKE-UP TREND TOAMNA 2016

Uite ce se poartă în acest sezon în materie de machiaj:

1. Pata de culoare – ruj roşu

Nu oricum, ci cu un machiaj (aproape) inexistent în rest. Mai exact, ochii şi obrajii vor fi neconturaţi, iar tenul cât mai uniform. Finisajul este simplu şi mat, câte-odată chiar imitând aspectul uşor “şifonat” al rujului roşu după un sărut.

makeup trend toamna 2016 ruj rosu
Este un look pentru femeia chic şi “cool”, văzut la designeri precum Mary Katranzou, Erdem, Prada, MSGM, Roksanda şi Proenza Schouler. Se potriveşte stilului casual chic, androgin sau chiar hipster şi este minunat pentru zi.

2. No make-up look

Machiajul natural, cu finisaj strălucitor şi pomeţi uşor îmbujoraţi, este so hot în aceată toamnă. Acel glow natural este reprodus prin tehnici de machiaj care pun accent pe lumină, frumuseţea naturală fiind scoasă în evidenţă. Este un machiaj de înfrumuseţare, care nu adauga corecturi la nivelul formei, iar trăsăturile nu sunt conturate.

makeup trend toamna 2016 no makeup look
Putem vedea acest look pe catwalk la designeri cum a fi Ralph Laurent, Stella McCartney, Marchesa, DKNY, Dolce and Gabbana şi Michael Kors. Se potriveşte în special pentru zi, este un look subtil, adaptabil oricărui stil vestimentar.

3. The Bare Face

Trendul, prezentat lumii întregi încă din primăvară, a fost ca o prevestire a celebrei #nomakeupmovement pe care a iniţiat-o Alicia Keys. Foarte multe vedete i s-au alătrurat, prezentându-se fără nici un pic de machiaj la diferite evenimente glam, decernări de premii sau lansări. Este un mod de a atrage atenţia asupra impactului pe care machiajul îl are pentru stima de sine a femeii, dar şi a modului în care societatea induce femeii nevoia de a purta machiaj.

make-up trend toamna 2016 bare face
Chiar dacă “bare face” este asociat cu “no make-up“, în realitate acest look doar dă senzaţia unui chip proaspăt, luminos, cu un aspect sănătos, cu ajutorul unui machiaj special, amplasat strategic. Acest look se potriveşte cel mai bine pentru zi şi a fost văzut pe catwalk la Balmain, Ninna Richy, Narciso Rodriguez, BCBG Max Azria şi Prabal Gurung.

4. Accente de glitter

Glitter-ul îşi face din ce in ce mai mult loc în această lume, iar acum coboară de pe catwalk direct în trusa ta de machiaj. Mai exact, glitter-ul a fost aplicat pe pleoape, pentru machiajul ochilor. În funcţie de stilul tău poţi opta pentru culori mai cuminţi şi finisaj difuz, sau nuanţe metalizate de auriu şi argintiu în paiete mici de glitter extravagant. Totul e permis.

make-up trend toamna 2016 glitter
Acest look a fost vazut pe catwalk la prezentările Burberry, Ungaro, Tommy Hilfinger, Giambattista Valli şi Anthonny Vacarello. Se potriveşte cel mai bine pentru un machiaj de seară sau tematic, fiind specific anilor 80. Poţi să-l porţi dacă îţi place stilul construit, sexy, dar şi dacă preferi un stil minimalist, cu accente eclectice.

5. Excentric

Culori complementare în acelaşi machiaj, linii grafice pe obraz sau grafisme desprinse din arta abstractă au fost un laitmotiv al look-urilor de beauty de pe catwalk. Uşor excentric, atât ca design cât şi ca paleta cromatică, acest stil este doar pentru cele mai îndrăzneţe.

makeup trend toamna 2016 excentric
Pe catwalk, îl poţi regăsi la designeri precum Altuzarra, Jeremy Scott, Acris, Mugler, Oscar de la Renta şi Emporio Armani. Se potriveşte pentru un machiaj tematic sau de seară, acolo unde dress code-ul o permite. Este ideal pentru un stil eclectic, extravagant, sau pentru accente de excentricitate aduse unui look în rest simplu, foarte finisat.

6. Buze (aproape) negre

Este deja un obicei ca toamna să revină în moda rujurile vişinii sau cu nuanţe de roşu închis, însă în acest sezon se poartă culorile mai degrabă purpurii sau foarte aproape de negru. Este vorba de un machiaj simplu în rest, în care întreg focusul pică pe buze, având un aspect şi finisaje perfecte.

makeup trends toamna 2016
Este foate potrivit pentru un machiaj de seară şi se potriveşte femeilor care apreciază stilul senzual, conceptualizat, dar şi îndrăzneţ, cu accente goth sau punk-rock. Pe catwalk a fost vâzut la designeri precum Bottega Veneta, Dior, Mark Jacobs, Marni, Max Mara şi Rodarte.

7. Contur negru în jurul ochilor

Dacă până acum machiajul smokey eyes a fost preferatul tuturor, iată că a venit vremea ca ochii conturaţi, mai ales în partea de jos, să intre în prim plan. Este vorba mai degraba despre un machiaj cu linii bine definite, negre, care înconjoară ochii şi accentuează o anumită formă. Desigur, există şi variaţiuni pe această temă, care includ machiajul cu negru doar pe semiconjunctiva inferioară, sau cel cu aspect “curs”, de peste noapte.

makeup trend toamna 2016 contur negru ochi
Pe catwalk a fost văzut la numeroşi designeri, cum ar fi Versace, Saint Laurent, Sacai, Pucci, Moschino, Alexander McQueen, Alberta Ferretti, Ellie Saab, Chloe şi Roberto Cavalli. Se potriveşte în special pentru seară, fiind adaptabil oricărui stil vestimentar şi – foarte important – oricărei formă a ochilor.

Make-up trend Toamna 2016: Care este trendul tău preferat? Ce vei încerca nou în acest sezon?
Eu prefer glitter-ul şi rujul roşu. But hey, that’s just me…

Yours,
Mariana Romanică

 

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza