Cea mai rapidă schimbare de look

Este dovedit ştiinţific faptul că femeile iau, procentual, mult mai multe decizii prin prisma emoţiilor. Tocmai de aceea, tot femeile sunt cele care simt de foarte multe ori nevoia să-şi facă o schimbare de look. Este ceva în a arăta altfel, care ne face să ne simţim mai bine, direct proporţional cu intensitatea emoţiilor care au generat nevoia de schimbare.

Statistic vorbind, atunci când femeile vor o schimbare rapidă de look, de cele mai multe ori ele se gândesc la forma şi culoarea părului. E normal, pentru că forma şi culoarea părului au cel mai mare impact asupra înfăţişării noastre. În plus, podoaba capilară contribuie enorm la propria noastră identitate, jucând, de multe ori, rolul principal când vine vorba de look.

În realitate, decizia de a-ţi schimba forma sau culoarea părului – sau ambele – nu ar trebui să aibă nici o legatură cu starea ta emoţională de moment. Ştim, din exemplele pe care le avem în jurul nostru, că dacă faci acestă schimbare de look într-un moment delicat, şansele sunt mari ca decizia să fie regretată mai târziu.

Cel mai sănătos este ca o schimbare de look în ceea ce priveşte coafura şi culoarea podoabei tale capilare, să aibă la bază dorinţa de a-ţi scoate mai bine în evidenţă anumite trăsături, de a-ţi armoniza din punct de vedere fizic înfăţişarea, sau de a-ţi contura stilul personal.

Alegerea culorii potrivite pentru părul tău se face în funcţie de nuanţa şi subtonul pielii tale, de culoarea ochilor tăi şi de dominanţa ta cromatică generală, luând în calcul atât trăsăturile tale naturale, cât şi forma sau dimensiunea corpului tău.

Forma pe care ar trebui să o aibă părul tau şi modalităţile de a-l coafa se stabilesc în funcţie de forma, dimensiunile şi proporţiile feţei, tipul tău de păr şi starea lui actuală.

schimbare lookAcestea sunt look-uri diferite pe care eu le-am avut de-a lungul anilor

Pentru a putea stabili un look final uşor de purtat şi pe care să-l iubeşti cu adevărat, trebuie să ţii cont şi de:
stilul tău de viaţă şi cât de bine se va potrivi noua coafură din acest punct de vedere ( de exemlu, persoanele care fac sport frecvent vor să-şi poată prinde părul şi atunci, o tunsoare prea scurtă va fi foarte incomodă, chiar dacă în rest reprezintă alegerea ideala)
timpul pe care îl poţi dedica aranjării părului (timp puţin = coafură care se aranjează perfect doar din foehn + culoare uşor de întreţinut,  timp mai mult = coafură complexă, culoare care necesită vizite mai dese la coafor)
jobul tău – poate nu orice culoare sau coafură va fi benefică din punct de vedere profesional, în timp ce o anume culoare sau coafură îţi poate spori eficienţa din acest punct de vedere
posibilităţile diferite de a te coafa – ar trebui să existe cel puţin trei coafuri diferite pe care să ţi le poţi face cu noua tunsoare, mai ales dacă eşti genul care se plictiseşte repede
sănătatea, pe termen lung, a părului tău – cel mai important aspect – vopsitul frecvent, produsele de styling şi aparatura pentru coafat pot avea efecte dăunătoare pentru tine, mai ales dacă sunt folosite mai des decât este recomandat
termenul de aşteptare, dacă vei vrea să îţi faci o nouă schimbare de look – cât de repede îţi creşte părul, mai ales daca te tunzi scurt sau îţi faci breton; cât de repede te poţi vopsi din nou, dacă decizi sa treci de la brunet la blond sau invers
bugetul – ce implică mai exact această schimbare de look? Câte vizite la coafor, măşti, tratamente de îngrijire, produse de styling şi ustensile pentru coafat? Dacă consideri că bugetul tău poate susţine aceasta schimbare fără să afectezi sănatatea părului (cumpărând poate ceva mai ieftin dar  potrivit ţie), atunci go for it!

Ca mărturie, ai aici cel mai recent exemplu personal:

Cea mai rapida schimbare de look

schimbare de look mariana romanica

Nu am facut nici o modificare asupra culorii părului, doar mi-am făcut breton şi această modificare de formă are un efect uluitor! Este, la propriu, cea mai rapida schimbare de look pe care ţi-o poţi face, dacă ai un hairstylist priceput.

Eu m-am lăsat în mâinile iscusite ale Mădalinei F. Constantin, un adevărat expert în ceea ce priveşte frumuseţea părului şi nu numai. Este consultant de beauty cu propriul cabinet în Braşov, are o experienţă de peste 10 ani în domeniu şi specializări la instituţii de prestigiu din Barcelona, Paris şi Rio de Janeiro.

Am ales-o pe ea pentru această schimbare de look pentru că mă interesa în mod deosebit tehnica ei, care vizează analiza structurii şi sănătăţii firului de păr, testul de colorimetrie al părului şi analiza de morfologie a feţei. În plus, ştiam că pune accentul pe satisfacerea nevoilor exclusive ale clientului, în ceea ce priveşte aspectul general al părului, coafatul şi spălatul, pentru care Mădălina îţi oferă un întreg meniu personalizat.

Despre hairstylist

Serviciile ei sunt speciale, diferite de ceea ce ştiai că inseamnă o vizită normală la hairstylist:
– diagnoza părului + meniu personalizat pentru spălarea, coafarea şi îngrijirea părului
– analiza morfologiei şi a proporţiilor faciale + tuns + coafat
– test de colorimetrie a părului + vopsit + coafat
– makeover ( diagnoză + analiza morfologica + test colorimetrie + tuns + vopsit + coafat)

Pe Madalina o gasesti aici!

Cu drag,
Mariana Romanică

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

2 Comentarii

  • Studio Galati 04/08/2016 12:25 PM

    Iti sta super cu breton !! Iti statea foarte bine si inainte ,dar mie personal imi place mai mult schimbarea de look cu breton . Felicitari pentru blog! 🙂

    • ME 04/11/2016 8:51 PM

      Multumesc! Si mie imi place mult asa! Ma bucur ca va place blogul, stay tuned pentru ca urmeaza ceva wow!

Comenteaza