Fashion Report: Tendinţe Primăvară Vară 2016

Am început deja să ne obişnuim cu sezonalitatea modei şi schimbările în ceea ce priveşte stilul care se poartă în fiecare sezon. Dar dincolo de materialele mai subţiri specifice anotimului cald, de culorile mai deschise potrivite soarelui de afară, avem şi elemente cheie de stil care fac dinferenţa dintre o garderobă fresh, actualizată şi hainele basic sau cele din sezonul trecut.

Fashion Report: Tendinţe Primăvară Vară 2016

1. Umerii goi – un trend cu care o să ne delectăm în acest sezon, mai ales pentru că umerii sunt consideraţi foarte sexy, iar modul ostentativ prin care designerii au ales să îi scoată în evidenţă va transforma tot ceea ce ştiam până acum despre rochii şi bluze.

Atenţie însă! Nu este un trend pe care să îl împrumuţi garderobei tale de lucru, decât daca jobul tău îţi permite un business dress code foarte lejer.În plus, va trebui să fii deosebit de atentă şi cu proporţiile – focusul pe umeri te poate lăţi, ceea ce înseamnă că trebuie, obligatoriu, să îţi marchezi talia şi să echilibrezi volumul şi în partea de jos.

umerii goi tendinte moda primavara vara in 2016

2. Fusta petrecută sau, cu alte cuvinte – crăpătura adâncă pe un picior, atunci când păşeşti. Un sezon în care femeia este portretizată ca fiind senzuală, dar în acelaşi timp delicată, mizându-se pe elemente care dezvăluie corpul treptat, sau doar în anumite ipostaze. Desigur, tăietura hainelor poate fi şi mai grafică, iar fusta doar să pară petrecuta, având de fapt o croială care doar imită un croi parte peste parte.

Recomandată celor mai îndrazneţe, se potriveşte femeilor care preferă stilul sexy, romantic sau feminin, dar poate fi adaptată şi în ţinute mai simple, pentru un stil casual sau urban.

fusta petrecuta tendinte primavara vara 2016


3. Mâneca bufantă
– elementul surpriză al sezonului, oferă spectaculozitate şi personalitate oricărei piese vestimentare. Din păcate, este mai greu de purtat, pentru că adaugă destul de mult volum, ceea ce înseamnă că se potriveşte în special persoanelor cu o siluetă zveltă, celor care nu au un bust foarte proeminent, persoanelor înalte şi subţiri sau celor care vor să pară mai voluptoase. Se aşează bine atâta timp cât corpul este pus în valoare, fie prin evidenţierea taliei, fie prin focusul pe partea de jos.

Modelele din materiale semitransparente sunt cele mai spectaculoase, mai ales dacă este vorba şi de un imprimeu sau despre volane, aplicaţii, pliseuri sau fronseuri.

maneca bufanta tendinte primavara vara 2016


4. Dungile
– întotdeauna o variantă fresh, revigorantă, pentru garderoba sezonului cald. De data aceasta, însă, propunerea designerilor este mult mai îndrăzneaţă: dungi cu direcţii amestecate, în aceiaşi piesă vestimentară, sau dungi multicolore, orizontale, suprapuse. O fantezie optică greu de trecut cu vederea şi un trend greu de ignorat, mai ales de către adeptele stilului androgin, eclectic, chic sau chiar clasic.

Sfat stilistic: evaluează corect mărimea şi grosimea imprimeurilor cu dungi, astfel încât să se potrivească proporţiilor tale. Evita dungile prea groase dacă eşti mignionă, sau dungile prea subţiri şi rare, dacă ai forme pline sau corp voluptos.

dungi tendinte moda primavara vara 2016


5. Imprimeul floral
– opusul imprimeului cu dungi, pentru că trendurile trebuie să se potrivească tuturor stilurilor, nu-i aşa? Oricum, nu se poartă orice tip de imprimeu floral, preferatul este cel romantic, diafan. Rochiile cu imprimeu floral sunt elementele reprezentative pentru acest trend în sezonul cald, în special în combinaţii de alb sau matriale semitransparente, cum ar fi voalul.

Reprezintă atât stilul boho cât şi pe cel victorian, în funcţie de croială şi detaliile aplicate, conferind continuitate propunerilor din sezonul trecut. Astfel, este un trend uşor de integrat în garderobă, care se pliază uşor tuturor tipologiilor de stil vestimentar.

romantic tendinte moda primavara vara 2016


6. Volane flamenco
, în toate modurile în care îţi poţi imagina un volan. Mare, mic, minuscul, oversised, singur, în pereche, în paralel, într-o mare de volane, pe mânecă, pe piept, pe talie, şolduri, fustă, rochie, pantaloni. Volan din voaluri şi materiale diafane, moi, sau volane grafice, în piese statement, de rezistenţă.

Atât pentru zi, cât şi pentru seară, hainele reprezentative pentru acet trend sunt deosebit de sexy, scoţând în evidenţă trupul femeii care le poartă, fie cu ajutorul croielii, fie datorită materialului.

volane tendinte moda primavara vara 2016


7. Neglijé
, desú, jupon, lenjerie de noapte. Mai exact, combinaţia de satin + dantelă + spaghetti straps sau măcar două dintre aceste elemente, combinate. Poate fi un top, o rochie sau chiar top + pantaloni, reiterând trendul purtării pijamalelor (bărbăteşti şi elegante) pe stradă. O postură în care femeia este – din nou – senzuală şi aparent surprinsă într-un moment nepotrivit, acest trend va avea o evoluţie interesantă, mai ales în ceea ce priveşte moda străzii şi pasionatele acestui curent.

Mai uşor de purtat în ţinute de seară, de evitat în garderoba pentru birou, o tendinţă care încearcă de ceva timp, în diferite feluri, să ajungă la segmentul de piaţă mass market şi care, în acest sezon – se pare că a reuşit.

neglije tendinte moda primavara vara 2016


8. Material sclipitor
din paiete, lame, organza, oglindă, sau orice altă variantă pe care tehnologia industriei textile o pune la dispoziţie, cert este că în acest sezon se poartă piesele vestimentare luciose sau strălucitoare, în orice context. În principal, este vorba de introducerea acestor haine în garderoba de zi cu zi, fără să le mai păstrăm pentru evenimente speciale, petreceri sau ceremonii. Desigur, culorile deschise şi materialele diafane pot face purtarea unei astfel de piese mult mai uşoară, la îndemâna oricui, nu doar a pasionatelor de modă.

În funcţie de stilul vestimentar, strălucirea poate fi mai discretă sau mai evidentă – cert este că preţiozitatea  a coborât de pe piedestal.

stralucitor tendinte moda primavara vara 2016
Care este trendul tău preferat? Ce porţi deja? Ce nu ai purta niciodata?

Have a fabulous fashion experience!

Yours,

Mariana Romanică

sursa foto: style.com

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza