BEFORE and AFTER: Schimbare de Stil pentru Cristina

Cristina este un personaj interesant. Acel tip de femeie pe care vine bine cam orice, cu un corp atletic, înaltă, şi subţire, dar în acelaşi timp, cu forme. Genul despre care n-ai crede niciodată că are nevoie de o schimbare de stil. Şi chiar dacă încrederea în sine există şi reperele fizice sunt la locul lor, câte-odată direcţia pe care doar un specialist ţi-o poate da, face minuni.

Maria Cristina Banu şi-a început de curând propriul drum în antreprenoriatul feminin. Ea este consultant de brand şi are un blog dedicat pasiunii ei, pe lângă job-ul full time ca Marketing Campaign Manager la IBM. Este foarte sociabilă şi are o viaţă activă: participă şi organizează competiţii de tip triathlon, manageriază un concept de party foarte popular, studiază şi se dezvoltă continuu, lucrează, face sport şi se distrează în egală măsură.

Pentru acestă schimbare de stil, datele problemei au fost foarte simple: accent pe feminitate, valorificarea formei corpului şi diversificarea ţinutelor din garderobă.

Schimbare de stil pentru Cristina

Stând de vorbă cu ea, îţi dai seama că iubeşte moda, hainele şi tot ceea ce ţine de acest domeniu. Gardeoba ei conţine piese eclectice, haine statement, rochii de gală şi tot felul de bijuterii unice, alese cu sufletul, cu pasiunea ei pentru frumos. Pentru ea, ţinutele în care combină o piesă must have de brand cu haine fast fashion, sunt cele mai uzuale. Uite cam ce am găsit la ea în garderobă:

schimbare de stil cristina
schimbare de stil cristina accesorii
schimbare de stil cristina

Problema ei era una pe care majoritatea pasionatelor de modă o are: fiecare piesă în parte este deosebită. Asta înseamnă că atunci când încerci să-ţi compui o ţinută, de cele mai multe ori rişti ca ea să fie prea încărcată. În acelaşi timp, ai toate aceste piese cool, dar greu de purtat, pentru că nu reuşeşti să le asortezi.

Look 1 – Business

Pentru acest look am avut ca temă principală feminitatea. Cristina îşi dorea ca în mediul profesional să îşi arate mai mult latura feminină, dar să păstreze o atitudine business relaxată. Nu este nici de departe vorba despre un clasic aşa da – aşa nu. Mai jos vedeţi o demonstraţie de utilizare a culorii, croielii şi accesorizării corecte, pentru a exprima un anume mood.

cristina schimbare de stil business

Look 2 – Casual

În timpul ei liber, Cristina experimentează cel mai mult cu ţinutele. Este acel moment în care ar vrea să poarte toate piesele cool odată, motiv pentru care de multe ori, ţinuta devenea mai vizibilă decât ea. Scopul nostru pentru acest tip de look a fost să scoatem în evidenţă personalitatea Cristinei şi pe ea ca om. Schimbarea de la “haina îl poartă pe om” la “omul poartă haina”. În plus, am vrut să scot în evidenţă şi silueta ei foarte frumoasă, pe care tine să o ascundă sub haine.

cristina schimbare de stil casual

Look 3 – Party

La ţinuta pe care Cristina şi-a ales-o pentru acest look m-a surprins cromatica. Personalitatea ei efervescentă trebuia evidenţiată printr-un look pe măsură, aşa că am ales să pun în prim plan unul dintre atuu-urile ei, pentru care munceşte în sala de sport în fiecare zi: corpul. Am evidenţiat talia şi picioarele, am folosit accesoriile statement pe care ea le adoră, m-am jucat cu texturile şi am schimbat coafura.

Rezultatul este o ţinută sexy pentru party, în care ea arată, dar în primul rând se simte foarte bine. Cel mai clar reper al reuşitei pentru acest look este postura Cristinei. La o privire atentă, vei observa că schimbarea de stil a avut un efect imediat asupra atitudinii ei. Denotă, în primul rând, mult mai multă încredere de sine.

cristina schimbare de stil night
Toate hainele pe care le-am folosit pentru această schimbare de stil sunt din garderoba Cristinei, iar eu le vedeam pentru prima dată. Acesta este unul dintre marile atu-uri ale unei sesiuni de analiză a garderobei. Pentru mine, toate hainele tale sunt noi, tocmai de aceea, le pot utiliza la potentialul lor maxim, în ţinute ideale.

În definitiv, hainele trebuie să te facă să te simţi bine, să fie un atu. Limbajul nonverbal este influenţat de starea noastră de spirit, iar starea de spirit este influenţată de felul în care arătăm. Cu cât înţelegi mai bine propriul “de ce?” stilistic, cu atât vei putea folosi hainele şi accesoriile mai eficient pentru a-ţi exprima personalitatea, adevăratul tu. Pentru Cristina, schimbarea stă în mici detalii. Înţelegerea modului de a te îmbrăca în funcţie de forma corpului, în schimb, este lucrul care a ajutat-o cel mai mult.

schimbare de look maria cristina banu

#RealPeople

Aceasta este povestea schimbării ei de stil, dar poate fi şi povestea ta. Mai urmează şi alte întâlniri cu femei superbe, oameni reali care îşi deschid casele şi dulapul pentru a demonstra tuturor, împreună cu mine, că stilul nu înseamnă doar haine. Contează ADN-ul tău stilistic, ceea ce ţi se potriveşte, personalitatea ta, alegerile tale şi tot ceea ce te defineşte. Plus, persoana potrivită care să îţi scoată toate frumuseţile la suprafaţă!

Poţi începe şi tu propria schimbare de look: prima sesiune, Evaluarea Stilistică, este gratuită! Un cadou din partea mea, pe care îl obţii printr-un simplu click pe imaginea de mai jos!

schimbare de look
Despre sesiunile stilistice cu mine, aici.

Maria Cristina Banu este al patrulea participant la proiectul meu REAL PEOPLE, prin care îţi voi prezenta schimbări de stil, schimbări de look, de fler şi atitudine ale unor femei ca tine – oameni reali. Mergem acasă la ele şi facem transformarea pe loc. Mă voi folosi de toate atributele pe care le-am dobândit prin activitatea de consultanţă de imagine şi voi aplica magia în trei direcţii: vestimentaţie, coafură şi machiaj.

Yours,

Mariana Romanică

fotografii Alina Băisan
after styling/make-up/hair Mariana Romanică
#realpeople Maria Cristina Banu

Alte schimbari de stil:
#realpeople Alina
#realpeople Mihaela
#realpeople Mona

Save

Save

Save

Save

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza