Lavazza Filtro Italiano – mai aproape de sufletul meu

Italia este a doua mea casă. Acolo am jumătate din familie, acolo am făcut specializarea pentru a deveni consultant de imagine şi tot acolo mi-am petrecut cele mai frumoase vacanţe prelungite, de când mă ştiu.

La începutul lui Septembrie, când m-am întors din Roma, am rămas cu un dor de nedescris şi dorinţa de a mă întoarce cât mai repede. N-a trecut prea mult timp şi a urmat evenimentul Lavazza la Bucureşti, la restaurantul Patriziei Paglieri Poesia by Patrizia.

A fost prilejul ideal de a mă întoarce – măcar cu gandul şi gustul – la iubita mea Italie. Lansarea noii game de cafea Lavazza Filtro Italiano.

lavazza filtro italiano poesia
Noua gamă Lavazza Filtro Italiano combină perfect gustul cafelei italiene autentice şi prepararea la filtrul tradiţional de cafea. Cele două sortimente, Lavazza Filtro Italiano Delicato şi Lavazza Filtro Italiano Tradizionale satisfac gusturile celor mai mari iubitori ai cafelei italiene adevărate.

Lavazza Filtro Italiano Delicato conţine boabe de cafea Arabica din Brazilia,  care dau corpul şi dulceaţa gustului, iar nota finală de ciocolată vine de la amestecarea cu bobabele atent alese Robusta. Această cafea este prăjită printr-un proces mediu şi delicat, ceea ce permite prepararea cafelei la filtru, accentuând aroma fină de cereale şi cacao.

lavazza filtro italiano delicato

Lavazza Filtro Italiano Tradizionale conţine un amestec premium de boabe de cafea Arabica şi Robusta selecţionate cu atenţie. Acest amestec este prăjit lent, iar notele persistente de fructe uscate şi cacao sunt evidenţiate de intensitatea medie a aromei.

lavazza filtro delicato tradizionale

Garanţia calităţii premium a sortimentului Lavazza Filtro Italiano Tradizionale este chiar certificarea 100% de către Rainforest Alliance, provenind 100% din recolte sustenabile.

La evenimentul Lavazza cafeaua ne-a fost preparata de către Lorenzo, expertul local Lavazza şi un pasionat necontestat al cafelei excelente. El a folosit filtre artizanale Pour Over pentru prepararea celor două sortimente de cafea, iar degustarea a avut astfel un cu totul alt sens.

lavazza filtro italiano delicato tradizionale
lorenzo lavazza filtro italiano
lorenzo pour over lavazza filtro italiano
În fotografia de mai jos puteţi observa mai bine filtrul artizanal Pour Over, un filtru de cafea no tech. Practic, cafeaua măcinată se pune într-un con de hârtie specială, turându-se apoi apă fierbinte peste ea. În partea de jos va picura cafeaua ta delicioasă, făcută chiar de tine, cu dedicaţie şi pasiune.

lavazza filtro italiano
Este un alt mod de a prepara cafeaua, mai intim şi personal – specific italienesc, aş zice eu. Chiar dacă nu-şi are locul într-un bar mereu plin din centrul Romei, poţi fi sigură că vei găsi un astfel de filtru în casele celor mai romantici italieni – şi că îl vor folosi ca să te servească, dacă le dai ocazia.

Când o vei încerca tu, reţine doar că pentru a prepara o cafea ideală, Lavazza recomandă folosirea a 4 lingurițe de cafea Filtro italiano (aproximativ 12-14 g) la fiecare 200 ml de apă.

Spor la degustat, aştept părerea ta despre această cafea, dar şi despre filtrul tradiţional. Lasă-mi un comentariu la acest articol în care să-mi spui care sortiment de Lavazza Filtro Italiano te atrage şi dacă ai folosi un astfel de filtru!

Poţi vedea fotografii de la eveiment şi chiar pozele pe care le-am postat eu cu Lorenzo şi Patrizia, urmărind hashtag-ul #lavazzafiltroitaliano pe Facebook şi Instagram.

Yours,

Mariana Romanică

Save

Comments

comments

Te-ar putea interesa

Comenteaza